Ljubitelj napisal/-a:
Svojo trditev pi samo malo popravil, zato mora biti postaja priemrno organizirana. Na vsakem peronu mora biti semafor s sestavo vlaka in oznakami, skratka nekaj takega kot Frankfurt Fl. Ker potniki točno vedo, kje bo njihov vagon ni noben problem naložiti v nekaj minutkah enih 300 potnikov v kakih 10 vagonov.
Kako je pa pri nas?
Ljubitelj, je kar prijetno potovati v tako organiziranem prometu, kajneda? Drugače pa ne samo v Frankfurtu, v celi Nemčiji je tako organizirano na postajah, da točno veš, v katerem delu perona (sektorju) te čaka vagon. O kakšnem dirkanju sem in tja lahko kar pozabiš.
Mičo napisal/-a:Ene parkrat zdaj pa sem na vlaku za Reko zjutraj videl celo madžarski vagon restavracijo...
BTW, mogoče kdo ve, zakaj dajejo na MV314 hrvaške vagone, čeprav ta vlak več ne vozi po hrvaškem ozemlju?
Tole o hrvaških vagonih na MV314
sem tudi jaz razmišljal, ko sem se v četrtek vozil do Villacha in naprej prozi Salzburgu. Po moje gredo jutranji vagoni nazaj kot vlak Sava ( EC 211) za Vinkovce. Vagoni od EC 210 pa gredo zvečer iz Villacha nazaj kot MV 315 do Dobove.
Lahko tole kdo potrdi?
Zadnjič spremenil amater, dne 06.01.2013, 12:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Torej iz Pivke prvi jutranji vozi (in zadnji večerni v obratno smer) do Postojne strojno. Torej ni sprevodnika. Zakaj pa ne dajo vlaka vseeno v vozni red in pustijo navadnim potnikom, da se peljejo z njim. Ali bi bilo SŽ kaj manj, če bi se potniki vozili na tem vlaku do Postojne zastonj? Ali je kaj dražja vožnja, če so na vlaku potniki, kot če jih ni? Pravzaprav bi lahko vse strojne vožnje bile v voznem redu in bi se pač z njimi potniki peljali zastonj. Ali je to tak problem?
Sprevodnik ni samo zaradi štempljanja kart. Na nezasedenih postaja(lišči)h tudi "nadomešča" prometnika (signalizira strojevodji, ko so vsi, ki so mislili, vstopili/izstopili), na voljo mora biti za informacije o voznem redu ("Koliko postankov je še do ...", "V Pragerskem morate prestopiti", "v Celje bomo prispeli z 10 min. zamude" ipd.), imeti mora pregled nad dogajanjem v potniškem delu in obvestiti policijo v primeru, da se potniki stepejo ali vandalizirajo, verjetno mora tudi nuditi prvo pomoč, če kdo "pade skupaj", v primeru izrednih dogodkov in posledičnih zamud bi moral nuditi informacije, kako naprej itd. itd. Verjetno obstaja tudi kakšen zakonski §, ki prepoveduje tovrsten prevoz brez spremstva.