Stran 1 od 1

Prosim za pomoč

Objavljeno: 15.02.2019, 12:25
Napisal/-a mmatja
Pozdrav vsem, ki si ogledujejo in spremljajo mojo stran tukaj na forumu viewtopic.php?f=35&t=4693 ali pa na spletni strani https://www.facebook.com/MaketaOrmoz/Maketa je sedaj v zaključni fazi dokončanja, toda naletel sem na en problem, ki ga sam ne znam rešiti. Na spodnjih slikah je prikazano križišče, ki ga je potrebno označiti z cestnimi oznakami. Tista mala hišica predstavlja avtobusno postajališče, čisto spodaj na sliki, pa je predviden železniški prehod z zapornicami. Kako bi bilo to križišče potrebno vsaj kolikor toliko točno označiti? Vsakega predloga bom vsekakor vesel. Lahko se ga objavi tukaj, ali pa se mi ga pošlje na moj privat e-mail. Hvala vsem že vnaprej in lep pozdrav.

Slika

Slika

Re: Prosim za pomoč

Objavljeno: 15.02.2019, 12:45
Napisal/-a andrazon
So vse ceste dvosmerne?

Re: Prosim za pomoč

Objavljeno: 15.02.2019, 12:52
Napisal/-a mmatja
andrazon napisal/-a:So vse ceste dvosmerne?

No ja čisto vse niso. Tista nekoliko ozkejša levo na sliki, gre proti postaji Ormož in lahko ostane takšna kot je (bo pač enosmerna...). Prav takšna cesta pa poteka tudi na desno ki pa gre proti postaji Moškanjci

Re: Prosim za pomoč

Objavljeno: 15.02.2019, 13:23
Napisal/-a andrazon
Mogoče nekaj takega? Za potek glavne ceste sem predvidel izpod mostu in čez progo, najbrž je tudi tako mišljeno?

Slika

Re: Prosim za pomoč

Objavljeno: 15.02.2019, 14:29
Napisal/-a mmatja
Hvala za tako hiter odgovor in pomoč. Tale tvoja skica izgleda prav obetavno. Samo razlika je, da kot glavna cesta ni predvidena tista izpod mostu, ampak tista ki "prihaja" po klančku navzdol. Tista izpod mostu namreč "poteka" samo do letališča in ene hiše. Zaradi boljše predstave evo še ene slike v večjem obsegu celotne scene z manjkajočim delom pločnika, ter z začasno postavljeno hišo. To vse bi bilo verjetno že zdavnaj končano, če ne bi moral čakati na dobavo protihrupne ograje, ki bo potekala od mosta do portala, ter žarnic za ulično razsvetljavo, katere so tudi že približno naznačene kje bodo ob glavni cesti stale.

Slika

Re: Prosim za pomoč

Objavljeno: 15.02.2019, 14:49
Napisal/-a Tin€
A je morda možna malenkostna korekcija trase ceste? V kolikor je možna, bi predlagal, da tisto glavno premakneš v smeri avtobusne postaje (s pomočjo ovinka). Tudi avtobusno postajo malce naprej in dobiš križišče dokaj pravilnih oblik, pa še tisti mrtvi kot na koncu podvoza v smeri glavne ceste se odpravi.

Vem da je težko podirati nekaj kar je že zgrajeno, tudi sam sem že dostikrat naletel na podobno težavo, ampak verjemi mi da se splača.

Re: Prosim za pomoč

Objavljeno: 15.02.2019, 15:41
Napisal/-a mmatja
Tin€ napisal/-a:A je morda možna malenkostna korekcija trase ceste? V kolikor je možna, bi predlagal, da tisto glavno premakneš v smeri avtobusne postaje (s pomočjo ovinka). Tudi avtobusno postajo malce naprej in dobiš križišče dokaj pravilnih oblik, pa še tisti mrtvi kot na koncu podvoza v smeri glavne ceste se odpravi.

Vem da je težko podirati nekaj kar je že zgrajeno, tudi sam sem že dostikrat naletel na podobno težavo, ampak verjemi mi da se splača.

Tine,
Kaj dosti spreminjati je sedaj skoraj nemogoče, kajti tik pod to cesto poteka heliks za na skrito postajo pod maketo. Tako da manevrskega prostora tam nimam praktično nič. Razdreti skoraj pol makete zaradi enega "us....ga" križišča, ki ni ravno čisto pravilne oblike, pa ne vem če ima smisel. Kljub vsemu hvala za predlog.
L.P.
Mišo

Re: Prosim za pomoč

Objavljeno: 15.02.2019, 17:29
Napisal/-a andrazon
mmatja napisal/-a:Hvala za tako hiter odgovor in pomoč. Tale tvoja skica izgleda prav obetavno. Samo razlika je, da kot glavna cesta ni predvidena tista izpod mostu, ampak tista ki "prihaja" po klančku navzdol. Tista izpod mostu namreč "poteka" samo do letališča in ene hiše. Zaradi boljše predstave evo še ene slike v večjem obsegu celotne scene z manjkajočim delom pločnika, ter z začasno postavljeno hišo. To vse bi bilo verjetno že zdavnaj končano, če ne bi moral čakati na dobavo protihrupne ograje, ki bo potekala od mosta do portala, ter žarnic za ulično razsvetljavo, katere so tudi že približno naznačene kje bodo ob glavni cesti stale.


Potem pa lahko na enak način narediš kot je na moji skici, le da cesta izpod mostu dobi stop znak in tisto debelo prečno črto, zunanji rob glavne ceste pa označiš s prekinjeno črto, nekako tako kot je na trenutni skici pod avtobusno postajo.

Re: Prosim za pomoč

Objavljeno: 16.02.2019, 15:03
Napisal/-a mmatja
Pozdravljeni,
Jaz sem pa tudi en velik bedak... :oops: Kje pa piše, da mora cesta prečkati železniško progo pod pravim kotom, kot sem si to jaz zamislil in pripravil ](*,) Tukaj je nekaj, na hitrico najdenih primerov v resničnem svetu, kjer temu ni tako:
Pesnica...
Slika

Vuzenica...
Slika

Šmarje pri Jelšah...
Slika

In glede na to, bom enostavno nekoliko spremenil smer ceste, ki prečka progo in potem ne bo več kakšen večji problem to vse skupaj primerno označiti. Kljub vsemu, hvala vsem ki ste se trudili najti
primerno rešitev za to mojo situacijo, in lep pozdrav iz tople Lendave.
Mišo