Pozdravljeni vsi,
Slovenski del Mapperja je prenehal delovati, ko je HŽ (iz še neznanih razlogov) izklopil dostop do javnega dela svojega IST (ekvivalent ISSŽP).
Zakaj? Ker so sestave mednarodnih vlakov zbrane iz več virov (HŽ, OeBB, MAV), kot nadomestilo za pomanjkljivost teh podatkov iz virov SŽ. Torej takoj, ko bi prvi vlak s katerikole postaje na Hrvaškem začel voziti po 1. uri zjutraj, bi zadeva se preprosto ustavila, ker ne bi prejela odgovora HŽ IST.
Ker sem optimist in upal sem, da bo težava čim prej odpravljena, nisem želel delati kakršnih koli krpank, da bi Mapper spet deloval, a od takrat HŽ vsem svojim uporabnikom več ne daje niti informacij o zamudah vlakov. Težavo sem zdaj odpravil in bi moralo delovati, seveda, brez podatkov o sestavi iz HŽ.
Podatki SŽ se pridobivajo iz, kolikor vem, API-ja za staro SŽ-jevo aplikacijo, ki je še vedno aktiven. Potem ko so navadni ljudje (ne-navdušenci) našli Mapperja, so dele tega API-ja zaprli, verjetno zaradi pritožb. Smo v kontaktu s SŽ glede ponovnega dostopa do podatkov o kompozicijah, ampak se zadeve premikajo počasi.
Če ima kdo zelo dobre veze v SŽ IT, ali celo kje višje, pa...my DMs are open