Vlaki.info in mobilna uporaba

Razna naša obvestila/obvezno branje
Uporabniški avatar
cokla
Kontrolni
Kontrolni
Prispevkov: 11043
Pridružen: 10.08.2007, 21:50
Kraj: ob levem bregu Save

Re: Vlaki.info in mobilna uporaba

OdgovorNapisal/-a cokla » 16.03.2016, 12:24

OBB napisal/-a:Drugace sem na simobilu odvedno in nikoli prej nisem el teh težav, pojavile so se pred 4 meseci. A je potem neka napaka pri Simobilu ali kaj?



Meni dela na Simobilu od vsega začetka B.P.
Zakaj dekleta povesijo oči, ko jim rečeš: "Ljubim te"?

Da bi videle, če je res !

( Regis Houser )
matejmm
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 225
Pridružen: 08.12.2012, 0:32

Re: Vlaki.info in mobilna uporaba

OdgovorNapisal/-a matejmm » 16.03.2016, 13:36

cokla napisal/-a:Meni dela na Simobilu od vsega začetka B.P.

Meni na Simobilu ni delalo nikoli... je pa res, da sem na Simobilu šele od konca Januarja letos. Prej z Mobitelom/Telekomom na istem telefonu ni bilo nikoli težav.
Sem se včeraj malo igral in tako preko Simobila, kot preko drugih ponudnikov preko tracert pridem do strežnika (dns1.estreznik.com / 195.246.16.121) v Perftech-ovem poolu IP-jev.
Tudi če preko Simobila na telefonu uporabim kakšen proxy lahko do foruma dostopam, kar mi izgleda, kot da je na forumu nastavljen filter, da določenih IP-rangeov ne pusti gor. Spam filter v phpBB? Nastavitve Gateway-a ali firewalla? Zakaj nekaterim Simobil deluje, drugim ne? Predvidevam, da ni blokiran celotni Simobilov IP prostor... jaz npr. preko Simobila dobim ip 94.127.25.* Kakšnega dobiš ti? Če boste kaj odkrili se priporočam za povratno informacijo.

Hvala in lp, Matej
Uporabniški avatar
mkx
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 2925
Pridružen: 20.03.2011, 9:03
Kraj: Dolenjska

Re: Vlaki.info in mobilna uporaba

OdgovorNapisal/-a mkx » 16.03.2016, 13:48

matejmm napisal/-a:Sem se včeraj malo igral in tako preko Simobila, kot preko drugih ponudnikov preko tracert pridem do strežnika (dns1.estreznik.com / 195.246.16.121) v Perftech-ovem poolu IP-jev.

Mimogrede, "navadni" traceroute uporablja pakete ICMP, te pri iskanju poti do http://www.vlaki.info poreže en požarni zid pred samim strežnikom (kolokacija-1.lj.perftech.si z naslovom 195.246.1.27). Če hočemo priti čisto do konca, je treba uporabiti kakšen TCP traceroute.

Je pa za nedelovanje iz kakšnega omrežja lahko kriva tudi morebitna uporaba kakšnega transparentnega http proxy-a. To je strežnik, ki prestreže komunikacijo odjemalcev s strežnikom in glede na nastavitve izvede kakšno operacijo, bodisi da servira vsebino iz svojega pomnilnika, lahko do neke mere spremeni vsebino (recimo doda lastne reklame namesto reklam, ki jih je vključil originalni strežnik) ali pa kaj tretjega, recimo prepove dostop). Takšen vmesen strežnik je precej težko zaznati, še posebej je to težko narediti brez uporabe ustreznih orodij (in na mobilnih telefonih jih ponavadi ni).
Pa ne rečem, da je v primeru težav iz Simobilovega omrežja to težava ...
Uporabniški avatar
Mojster_Strojevodja
Direktor
Direktor
Prispevkov: 1935
Pridružen: 09.08.2005, 19:43
Kraj: Bled
Kontakt:

Re: Vlaki.info in mobilna uporaba

OdgovorNapisal/-a Mojster_Strojevodja » 16.03.2016, 15:43

Vse vzeto na znanje.

Malo sumim, da je mogoče nekej z IP obsegom, kajti sem zapazil, da pri uporabi Simobilovega mobilnega neta tudi druge spletne strani (ne povezane z vlaki.info) javljajo prepovedan dostop.
Če ne gre uporabi večje kladivo.
"Half the job is in the discovery; the other half is having the courage to present the findings."
"Everyone is a genius at least once a year. The real geniuses simply have their bright ideas closer together."
defy
Kurjač
Kurjač
Prispevkov: 44
Pridružen: 25.04.2010, 16:39

Re: Vlaki.info in mobilna uporaba

OdgovorNapisal/-a defy » 16.03.2016, 20:09

Meni pri SiMobilu dela (188.64.25.*).
matejmm
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 225
Pridružen: 08.12.2012, 0:32

Re: Vlaki.info in mobilna uporaba

OdgovorNapisal/-a matejmm » 17.03.2016, 18:33

Mojster_Strojevodja napisal/-a:Malo sumim, da je mogoče nekej z IP obsegom, kajti sem zapazil, da pri uporabi Simobilovega mobilnega neta tudi druge spletne strani (ne povezane z vlaki.info) javljajo prepovedan dostop.

Meni preko Simobila ne deluje www.24ur.com, ampak mi v tem primeru že brskalnik vrne: "The webpage is not available / ERR_CONNECTION_RESET". Pri vlaki.info imam občutek, da mi strežnik servira ta error page, medtem ko pri 24ur.com ta odgovor posreduje kar mobilni brskalnik.
urban120
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 120
Pridružen: 10.05.2015, 19:05

Re: Vlaki.info in mobilna uporaba

OdgovorNapisal/-a urban120 » 07.04.2016, 17:30

Spet ne dela tokrat na drugem telefonu, ker je moj trenutno na servisu.
http://shrani.si/f/G/iX/4x3fAIW2/screen ... 07-17-.png
Telefon: HTC desire 500
Glavna razlika med tem in tistim telefonom ki ga imam ponavadi je to da ta ne podpira 4G. Torej je bilo to po 3G omrežju
IP: 94.127.25.138 (simobil)
matejmm
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 225
Pridružen: 08.12.2012, 0:32

Re: Vlaki.info in mobilna uporaba

OdgovorNapisal/-a matejmm » 02.08.2016, 15:50

Samo v info... danes sem čisto slučajno uspel rešiti to težavo.
Iz profila za prenos podatkov sem odstranil proxy strežnik in port ter ugasnil in ponovno vključil telefon... sedaj lahko do http://www.vlaki.info/forum/ dostopam tudi preko Simobilovega mobilnega omrežja.

https://www.simobil.si/pomoc-in-informa ... 0000024045

Upam, da bo pomagalo še komu.

lp, Matej
urban120
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 120
Pridružen: 10.05.2015, 19:05

Re: Vlaki.info in mobilna uporaba

OdgovorNapisal/-a urban120 » 13.08.2016, 8:18

To mi bo pa zelo koristilo
Hvala

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost