težava

Vse na temo MS Train Simulatorja, veliko veselja..
seba15
Pom. strojevodje
Pom. strojevodje
Prispevkov: 56
Pridružen: 08.11.2008, 21:03

težava

OdgovorNapisal/-a seba15 » 24.03.2009, 16:28

Pozdravljeni!!!!
Dol sem si potegnil eno nemško progo iz nemških dodatkov extra in mi napiše: error reading train datebase file v tem primeru [color=#0000BF]File:Trains/trainset/PTF_Gw/PTF _sgkkms3.wag[/color]
mogoče ve kdo kako se odpravi ta težava?
Če pa kdoo hoče zvedet keri del te proge je naj mi piše na ZS
Lp. Seba :D
Nejc

Re: težava

OdgovorNapisal/-a Nejc » 24.03.2009, 18:57

seba15 napisal/-a:Pozdravljeni!!!!
Dol sem si potegnil eno nemško progo iz nemških dodatkov extra in mi napiše: error reading train datebase file v tem primeru [color=#0000BF]File:Trains/trainset/PTF_Gw/PTF _sgkkms3.wag[/color]
mogoče ve kdo kako se odpravi ta težava?
Če pa kdoo hoče zvedet keri del te proge je naj mi piše na ZS
Lp. Seba :D


Pa mnda si ja nisi downloadal Pro Train Extra? #-o
To ni proga, ampak so samo vlaki, vagoni in kar je najpomembnejše, ACTIVITISI.
Upam, da zdaj veš, zakaj ne dela.. :^o
seba15
Pom. strojevodje
Pom. strojevodje
Prispevkov: 56
Pridružen: 08.11.2008, 21:03

Re: težava

OdgovorNapisal/-a seba15 » 24.03.2009, 19:35

aaaaaasss #-o #-o #-o #-o spet sem ga zasral jas pa sem mislil da je to isto kot ostalo :roll: :roll: :roll:
Uporabniški avatar
leteči vlak
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 2241
Pridružen: 04.03.2009, 10:20
Kraj: Grosuplje
Kontakt:

Re: težava

OdgovorNapisal/-a leteči vlak » 30.08.2009, 18:22

Pozdravljeni, rabil bi eno pomoč:

Imam kanarčka od Aneja. Vse sem namestil po "pravilih". Ko pa z7ažem TS, se mi pokažejo naslednja obvsetila:

Error reading datbase file

file_trains/trainset/SZ713-715/SZ713-119.eng
line:68


ter še eno opozorilo, ki se tudi nanaša na kanarčka in pravtako na končnico .eng

Iste težave imam tudi pri namestitvi španke in regana. To težavo sem opazil že na treh računalnikih.
Prosim za pomoč.

Lep pozdrav
Aljaž
Nejc

Re: težava

OdgovorNapisal/-a Nejc » 30.08.2009, 18:25

Potrebuješ MSTSbin Patch.
Uporabniški avatar
leteči vlak
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 2241
Pridružen: 04.03.2009, 10:20
Kraj: Grosuplje
Kontakt:

Re: težava

OdgovorNapisal/-a leteči vlak » 30.08.2009, 18:27

Hvala Nejc!
Aljaž
Uporabniški avatar
leteči vlak
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 2241
Pridružen: 04.03.2009, 10:20
Kraj: Grosuplje
Kontakt:

Re: težava

OdgovorNapisal/-a leteči vlak » 30.08.2009, 18:39

Še nekaj: odpravil sem se iskat MSTS bin. Mi lahko poveste kaj moram potegniti dol s te strani: http://mstsbin.uktrainsim.com/eng/eng.html

P.S. vem, da so to malce butasta vprašanja, a imam MSTS bolj malo časa in še ne poznam toliko stvari.
Aljaž
Nejc

Re: težava

OdgovorNapisal/-a Nejc » 30.08.2009, 18:50

leteči vlak napisal/-a:Še nekaj: odpravil sem se iskat MSTS bin. Mi lahko poveste kaj moram potegniti dol s te strani: http://mstsbin.uktrainsim.com/eng/eng.html



Najprej si snami tole in instaliraj, nato pa še tole in namesti.
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: težava

OdgovorNapisal/-a AnejTS » 31.08.2009, 6:37

Samo 715 je narejena tudi za orginalni MSTS, tako da bi ti tisti mogel delat.
LP Anej
Uporabniški avatar
leteči vlak
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 2241
Pridružen: 04.03.2009, 10:20
Kraj: Grosuplje
Kontakt:

Re: težava

OdgovorNapisal/-a leteči vlak » 31.08.2009, 10:04

Ja, sem šele kasneje opazil. Med inštalacijo moraš v tem primeru obkljukati le MSTS in ne obojega (še MSTS bin).

No, sam sem si namestil tisto kar mi je napisal @Nejc, tako da mi sedaj vse deluje brezhibno, tudi španka.
Še enkrat hvala!
Aljaž
Uporabniški avatar
leteči vlak
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 2241
Pridružen: 04.03.2009, 10:20
Kraj: Grosuplje
Kontakt:

Re: težava

OdgovorNapisal/-a leteči vlak » 04.09.2009, 10:03

Spet imam eno težavo, tokrat pri Reganu (dol sem ga snel iz Tinetove strani). Težava je v tem, da ne najdem navodil za izdelavo con datoteke. Bi mi lahko kdo pomagal, prosim? [-o<
Aljaž
Nejc

Re: težava

OdgovorNapisal/-a Nejc » 04.09.2009, 10:30

leteči vlak napisal/-a:Spet imam eno težavo, tokrat pri Reganu (dol sem ga snel iz Tinetove strani). Težava je v tem, da ne najdem navodil za izdelavo con datoteke. Bi mi lahko kdo pomagal, prosim? [-o<


Zakaj bi pa pri Reganu potreboval navodila :?:
Uporabniški avatar
leteči vlak
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 2241
Pridružen: 04.03.2009, 10:20
Kraj: Grosuplje
Kontakt:

Re: težava

OdgovorNapisal/-a leteči vlak » 04.09.2009, 10:37

zato, ker na @Tinetovi strani piše:

Dizel lokomotiva SŽ 664-112
Lokomotiva je narejena za patch, ki omogoča menjavo komandnega pulta in s tem vožnjo v obe smeri. Navodila za sestavo con datoteke so priložena.


+ v mapi SZ 664-112 nikjer ni nobene con datoke oziroma navodil.
Aljaž
Uporabniški avatar
Aleš664
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 536
Pridružen: 27.11.2006, 20:38

Re: težava

OdgovorNapisal/-a Aleš664 » 04.09.2009, 11:49

Pri Reganu ne rabiš kaj komplicirati, ker je lokomotiva sestavljena iz enega dela. Pri Španki je pa drugače, ker so podstavni vozički posebej narejeni.
Da zamenjaš komandni pult pa mora lokomotiva stati in manipulator mora biti v idle, ročica za smer v nevtralnem položaju in potem pritisneš tipko 1.
LP

Slika
Uporabniški avatar
leteči vlak
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 2241
Pridružen: 04.03.2009, 10:20
Kraj: Grosuplje
Kontakt:

Re: težava

OdgovorNapisal/-a leteči vlak » 04.09.2009, 12:05

Vseeno me nekaj muči: v mapi SŽ 664 ni nobene con datoteke.
Tako sem pri namestitvi dal datoteko SZ 664 v TRAIN/TRAISET, kaj pa naj z mapo CONSIST?
Aljaž

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost