SŽ 541

Vse na temo MS Train Simulatorja, veliko veselja..
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: SŽ 541

OdgovorNapisal/-a AnejTS » 07.11.2009, 13:43

SŽ 541 napisal/-a:Pozdravljen. Set jaz in moj budnik :?
Probaj tako, da vklopiš budnik preden greš v vožnjo po " OPTIONS-GENERAL- in daš kljukico pod ALERTER", kako ti potem deluje budnik?

To je rešilo težavo, pa se je pojavila nova #-o
Med vožnjo se nenapovedano (brez 3×pisk,3× ''zaviranje v sili'') vključi zavirat v sili (emergency)

Problem lahko bolše predstavim če mi poveste kateri program uporabljate za snemanje v MSTS.

Malo sem siten ,a kdo bo to bolje vedel kot avtor
Hvala


nerazumem točno, kaj si mislil s tem "kateri program uporablajate za snemanje". Posnameš zvok z
kamero, obdelaš in vstaviš v MSTS.

glede sitnosti, pa sem tako rekel da če kaj nebo vredu da povejte da bomo zrihtali. Tudi to bom
probali zrihtat.

leteči vlak napisal/-a:Podoben problem imam tudi jaz, kot ga ima @541. Moj problem zgleda takole:

- če začnem novo vožnjo, potem mi dela vse normalno (budnik sem vključil že pred začetkom).

- če pa začnem s shranjeno igro, potem pa mi budnik ne dela. Se pa mi vključuje zavora v sili (emergency brake), brez kakšnih predhodnih znamenj (piskov).

Poskusil sem tudi z izključitvijo ter ponovno vklopitvijo budnika med igro, a ni nič pomagalo.


tole bom probal, da vidim kaj se zgodi pri meni
LP Anej
SŽ 541
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 95
Pridružen: 30.12.2008, 15:21
Kraj: Limbarska gora

Re: SŽ 541

OdgovorNapisal/-a SŽ 541 » 07.11.2009, 14:50

nerazumem točno, kaj si mislil s tem "kateri program uporablajate za snemanje". Posnameš zvok z
kamero, obdelaš in vstaviš v MSTS.


Mislil sem :mrgreen: s katerim programom naredite tak posnetek:
http://www.youtube.com/watch?v=xxciIPrb_bo
LP Matej
Uporabniški avatar
Božiček
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 672
Pridružen: 14.08.2009, 14:26
Kraj: Krško
Kontakt:

Re: SŽ 541

OdgovorNapisal/-a Božiček » 07.11.2009, 15:02

SŽ 541 napisal/-a:
nerazumem točno, kaj si mislil s tem "kateri program uporablajate za snemanje". Posnameš zvok z
kamero, obdelaš in vstaviš v MSTS.


Mislil sem :mrgreen: s katerim programom naredite tak posnetek:
http://www.youtube.com/watch?v=xxciIPrb_bo


Fraps :wink:
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: SŽ 541

OdgovorNapisal/-a AnejTS » 07.11.2009, 15:06

Božiček napisal/-a:
SŽ 541 napisal/-a:
nerazumem točno, kaj si mislil s tem "kateri program uporablajate za snemanje". Posnameš zvok z
kamero, obdelaš in vstaviš v MSTS.


Mislil sem :mrgreen: s katerim programom naredite tak posnetek:
http://www.youtube.com/watch?v=xxciIPrb_bo


Fraps :wink:


točno tako
LP Anej
Tomaž97
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1703
Pridružen: 07.06.2009, 19:30
Kraj: Proga št. 62

Re: SŽ 541

OdgovorNapisal/-a Tomaž97 » 08.11.2009, 18:27

Zanimive in lepe,danes sem jih poskusil :D =D> =D>
Uporabniški avatar
Aleš664
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 536
Pridružen: 27.11.2006, 20:38

Re: SŽ 541

OdgovorNapisal/-a Aleš664 » 11.11.2009, 20:00

Z Anejem sma malo raziskovala problem glede tega zvoka za opozorilo budnika in ugotovila, da to na nekaterih progah deluje na nekaterih pa ne. Zakaj je temu tako pa nevem.
LP

Slika
SŽ 541
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 95
Pridružen: 30.12.2008, 15:21
Kraj: Limbarska gora

Re: SŽ 541

OdgovorNapisal/-a SŽ 541 » 11.11.2009, 21:41

Pri meni ne deluje pri nobeni progi ki so že v MSTS( drugih nimam)
Sem po opazil da se 'zaviranje v sili' sliši če zamenjam pogled iz kabine na zunanji pogled(tipka 2) in takoj nazaj v kabino(tipka 1) ko vidim da zavira v sili (emergency).

Še to: zakaj fraps ne posname daljše od 30s.(Mogoče ker ni registriran)
LP Matej
Gorchi
Kontrolni
Kontrolni
Prispevkov: 6488
Pridružen: 23.10.2006, 12:25
Kraj: Cerklje na Gorenjskem

Re: SŽ 541

OdgovorNapisal/-a Gorchi » 11.11.2009, 22:26

SŽ541, koliko pa imaš nastavljeno ločljivost zajemanja? Fraps se je meni vedno ustavil, ko je bila datoteka velika 2 GB, kar je po svoje omejitev sistema (recimo tudi MS Outlook ima lahko pst datoteke velike največ 2GB). Sicer pa je zelo verjetno to, kar si napisal ;)
Goran
Uporabniški avatar
Tin€
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 3520
Pridružen: 25.05.2006, 22:52
Kontakt:

Re: SŽ 541

OdgovorNapisal/-a Tin€ » 12.11.2009, 16:52

Anejevo delo okoli projekta 541, se nadaljuje. Na voljo so vam 4 nove lokomotive, ter nekaj popravkov za prejšnje lokomotive.

Malenkost navodil in seveda povezava do datoteke je na voljo tukaj.
Tine
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: SŽ 541

OdgovorNapisal/-a AnejTS » 12.11.2009, 17:05

Tin€ napisal/-a:Anejevo delo okoli projekta 541, se nadaljuje.


In tudi končuje. Naredil sem vse lokomotive, ki sem jih hotel, tako da se je projekt zaključil.
Še enkrat bi se rad zahvalil za pomoč:
-Tine
-IVY
-LJ363
-Gorchi
-Jernej Benedičič
-Miro 363-007
-Drugi (če sem mogoče koga pozabil)


Hvala za vse, kar ste mi poslali, da sem lahko naredil kar nekaj lokomotiv.
LP Anej
Nejc

Re: SŽ 541

OdgovorNapisal/-a Nejc » 12.11.2009, 17:07

AnejTS napisal/-a:Še enkrat bi se rad zahvalil za pomoč:
.
.
.
-Drugi (če sem mogoče koga pozabil)


Hvala za vse, kar ste mi poslali, da sem lahko naredil kar nekaj lokomotiv.



Normalno, da si pozabil. Slovenske železnice so v večini mere krive za tvoj projekt. :mrgreen:
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: SŽ 541

OdgovorNapisal/-a AnejTS » 12.11.2009, 17:11

Nejc napisal/-a:Normalno, da si pozabil. Slovenske železnice so v večini mere krive za tvoj projekt. :mrgreen:


Res pa je, da sem pozabil strojevodjo, ki mi je omogočil poslikati kabino in razložiti stvari, tudi njemu hvala.
LP Anej
Uporabniški avatar
leteči vlak
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 2287
Pridružen: 04.03.2009, 10:20
Kraj: Grosuplje
Kontakt:

Re: SŽ 541

OdgovorNapisal/-a leteči vlak » 12.11.2009, 21:40

Vse pohvale tudi za ta paket lokomotiv =D> =D> =D>
Aljaž
SŽ 541
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 95
Pridružen: 30.12.2008, 15:21
Kraj: Limbarska gora

Re: SŽ 541

OdgovorNapisal/-a SŽ 541 » 15.11.2009, 14:22

Že spet jaz.
Ugotovil sem da je pri dveh živah (alpska konvencija in adria) odziv na budnik popolnoma drugačen.
Pri Adrii se zaviranje v sili dere v nedogled pa sploh ne zavira, Pri alpski konvenciji pa zavira brez opozorila.

MMG: ali kaj delate na odpravitvi težav?
Hvala
LP Matej
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: SŽ 541

OdgovorNapisal/-a AnejTS » 17.11.2009, 22:10

SŽ 541 napisal/-a:Že spet jaz.
Ugotovil sem da je pri dveh živah (alpska konvencija in adria) odziv na budnik popolnoma drugačen.
Pri Adrii se zaviranje v sili dere v nedogled pa sploh ne zavira, Pri alpski konvenciji pa zavira brez opozorila.

MMG: ali kaj delate na odpravitvi težav?
Hvala


Stvar bo popravljena in dodana na Tinetovo stran.
LP Anej

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost