Proga Maribor-Celje

Vse na temo MS Train Simulatorja, veliko veselja..
LJ363
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1525
Pridružen: 30.07.2007, 17:27

Re: Proga Maribor-Celje

OdgovorNapisal/-a LJ363 » 20.02.2010, 23:02

Ljubljana bi morala biti nekje 46N 14,5E.
Poskusi nastaviti UTM Zone na 33, 11 je tam nekje v Ameriki.
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: Proga Maribor-Celje

OdgovorNapisal/-a AnejTS » 20.02.2010, 23:16

LJ363 napisal/-a:Ljubljana bi morala biti nekje 46N 14,5E.
Poskusi nastaviti UTM Zone na 33, 11 je tam nekje v Ameriki.


Sedaj imam pa 1.039N in 14,5E (za Ljubljano). Torej nekak bi mogel spremeniti še N.
LP Anej
LJ363
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1525
Pridružen: 30.07.2007, 17:27

Re: Proga Maribor-Celje

OdgovorNapisal/-a LJ363 » 20.02.2010, 23:59

Če se da, vpiši 33T, če ne pa poskusi še spremeniti x in y koordinati, verjetno tisti dve pri SW corner. 46N 14,5E v WGS84 naj bi bilo v UTM cona 33, X=3992361, Y=1858148.
Gorchi
Kontrolni
Kontrolni
Prispevkov: 6488
Pridružen: 23.10.2006, 12:25
Kraj: Cerklje na Gorenjskem

Re: Proga Maribor-Celje

OdgovorNapisal/-a Gorchi » 21.02.2010, 0:28

Anej, ne pozabi, da so podatki, ki sem ti jih dal v Gauss-Krügerjevem sistemu in niso v WGS84. Žal nisem geodet, da bi ti znal povedati, kake so transformacije ampak če lahko kje v programu to nastaviš...
Sicer pa če imaš možnost probaj z Global Mapperjem predelati zadevo, jaz imam neregistrirano verzijo 8 in zato ne morem v nobenem formatu posneti fajla. Ima pa čuda enih možnosti... Mogoče ima kdo kupljen ta program in lahko pomaga pri pretvorbi?
Goran
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: Proga Maribor-Celje

OdgovorNapisal/-a AnejTS » 21.02.2010, 20:39

Gorchi napisal/-a:Anej, ne pozabi, da so podatki, ki sem ti jih dal v Gauss-Krügerjevem sistemu in niso v WGS84. Žal nisem geodet, da bi ti znal povedati, kake so transformacije ampak če lahko kje v programu to nastaviš...
Sicer pa če imaš možnost probaj z Global Mapperjem predelati zadevo, jaz imam neregistrirano verzijo 8 in zato ne morem v nobenem formatu posneti fajla. Ima pa čuda enih možnosti... Mogoče ima kdo kupljen ta program in lahko pomaga pri pretvorbi?

mam tud tale program, sam ko prekonvertiram oz. XYZ pretvorim, da mi ga odpre v Globalu, je potem vse sivo in je sam obris slovenije.
LP Anej
abarth500
Poznavalec
Poznavalec
Prispevkov: 15
Pridružen: 24.02.2010, 21:32

Re: Proga Maribor-Celje

OdgovorNapisal/-a abarth500 » 25.03.2010, 11:20

lepa proga, čestitke =D> =D> =D>
bi pa uprašal če lahko izvem s katerim programom izdeluješ te proge :?: :?: :?:
še enkrat bravo =D> =D> =D>
lp rok
atlantis
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 99
Pridružen: 06.10.2010, 18:25

Re: Proga Maribor-Celje

OdgovorNapisal/-a atlantis » 14.02.2011, 19:15

kdaj bo narejena ta proga ki se že dovgo dela
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: Proga Maribor-Celje

OdgovorNapisal/-a AnejTS » 14.02.2011, 19:34

atlantis napisal/-a:kdaj bo narejena ta proga ki se že dovgo dela


Povsej verjetnosti nikoli, ker je za enega človeka to skoraj prevelik projekt.
Tako da, če jo hočeš imet v takem stanju kot je zdaj jo lahko dobiš.
LP Anej
atlantis
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 99
Pridružen: 06.10.2010, 18:25

Re: Proga Maribor-Celje

OdgovorNapisal/-a atlantis » 14.02.2011, 19:44

ka je tako proga kuker je na sliki kako je pa dol dobiš jaz bi jo imel
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: Proga Maribor-Celje

OdgovorNapisal/-a AnejTS » 14.02.2011, 19:47

atlantis napisal/-a:ka je tako proga kuker je na sliki kako je pa dol dobiš jaz bi jo imel


Daj malo bolj po slovensko napiši, tole glih nisem najbolj razumel
LP Anej
atlantis
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 99
Pridružen: 06.10.2010, 18:25

Re: Proga Maribor-Celje

OdgovorNapisal/-a atlantis » 14.02.2011, 19:57

a bi lahko dobil progo ka je narejena tako kuker so slike
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: Proga Maribor-Celje

OdgovorNapisal/-a AnejTS » 14.02.2011, 20:01

atlantis napisal/-a:a bi lahko dobil progo ka je narejena tako kuker so slike


ja narejena je od orehove vasi so Pragerskega, ostalo so samo tiri
LP Anej
atlantis
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 99
Pridružen: 06.10.2010, 18:25

Re: Proga Maribor-Celje

OdgovorNapisal/-a atlantis » 14.02.2011, 20:35

kdaj bi pa dobil progo ni nič prehodov
desiro
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1152
Pridružen: 21.01.2008, 14:45
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Proga Maribor-Celje

OdgovorNapisal/-a desiro » 14.02.2011, 21:08

atlantis napisal/-a: a bi lahko dobil progo ka je narejena tako kuker so slike


atlantis napisal/-a:kdaj bi pa dobil progo ni nič prehodov


@atlantis, jaz bi te pa samo prosil če lahko naslednjič pišeš v slovenskem knjižnjem zbornem, ali pa vsaj pogovornem jeziku, z vsemi pripadajočimi ločili, ter brez narečnih besed, kot je beseda "kuker".
Saj ne rečem, ko bi kdaj kakšno vejico pozabil, ampak kar je pa preveč...

Hvala!

Lp Nejc
Zadnjič spremenil desiro, dne 15.02.2011, 11:12, skupaj popravljeno 1 krat.
The hardest part of my job is being nice to people who think they know how to do my job LOCOMOTIVE DRIVER
Uporabniški avatar
541-110
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1083
Pridružen: 11.06.2006, 9:25
Kraj: LJUBLJANA

Re: Proga Maribor-Celje

OdgovorNapisal/-a 541-110 » 15.02.2011, 10:46

atlantis napisal/-a: a bi lahko dobil progo ka je narejena tako kuker so slike

Ali bi lahko dobil progo? Ali je narejena tako kot so slike?

atlantis napisal/-a:kdaj bi pa dobil progo ni nič prehodov

Kdaj pa bi lahko dobil progo? Ali ni nič prehodov?




Nekako tako si jaz predstavljam tole "kracanje". #-o #-o #-o

@atlantis, prosim te, da pišeš vsaj približno slovnično. Nihče ne piše knjižno slovnično, a se vsaj lahko sporazumevamo. S tvojih tekstov pa se razbere samo en del. [-o< [-o< [-o< [-o<

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov