Izdelava nove proge v MSTS

Vse na temo MS Train Simulatorja, veliko veselja..
Žiga
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 119
Pridružen: 16.09.2009, 21:36

Izdelava nove proge v MSTS

OdgovorNapisal/-a Žiga » 08.02.2011, 21:29

Odločil sem se, da naredim popolnoma novo progo v MSTS.
V tej temi bom sproti objavljal slike napredka, če pa kdo želi pomagati pri projektu pa naj mi napiše ZS :wink:

Zaenkrat toliko...
Slika

Napredek pregledujem z Reganom, bo pa proga v prihodnje tudi elektrificirana.

Lp
Žiga
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 119
Pridružen: 16.09.2009, 21:36

Re: Izdelava nove proge v MSTS

OdgovorNapisal/-a Žiga » 12.02.2011, 19:28

Progo sem malce preuredil, ker sem se odločil, da bo imela bolj alpski relief. Danes je šel Regan testirati drugo progo, tako da sem prevozil nekaj metrov s potniško Živo :) Kable nad progo sem nastavil na primerno višino (v igri 5.9m, v resnici ne vem koliko je natančno), potreboval pa bi, po domače povedano "štange", ki bi te kable držale nad progo (po možnosti takšne kot jih imamo v SLO). Če jih je kdo naredil ali, če ve kje bi jih lahko dobil naj mi prosim pove :wink:

Še dve današnji sliki...

Slika
V ozadju naj bi bil Triglav :D

Slika
Tukaj bo v kratkem postavljena prva potniška postaja in peron... Ja res je, Triglav se je spremenil v Štiriglav.

Lp
Žiga
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 119
Pridružen: 16.09.2009, 21:36

Re: Izdelava nove proge v MSTS

OdgovorNapisal/-a Žiga » 13.02.2011, 16:59

Počasi napredujemo... Danes sem že naredil drugo potniško postajo in odpeljal prvi potniški activity. Tudi proga že počasi dobiva svojo obliko.

Dve današnji sliki...

Slika

Slika

Lp
atlantis
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 99
Pridružen: 06.10.2010, 18:25

Re: Izdelava nove proge v MSTS

OdgovorNapisal/-a atlantis » 13.02.2011, 17:27

gdaj pa bo dokončana
Žiga
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 119
Pridružen: 16.09.2009, 21:36

Re: Izdelava nove proge v MSTS

OdgovorNapisal/-a Žiga » 13.02.2011, 17:36

Namen imam narediti vsaj 10 potniških postaj, torej 8 jih še pride v kratkem. Potem moram izoblikovati relief, ker kot sem že prej napisal bo imela proga alpski videz. To mi zna vzeti kar dosti časa, ker moram narediti gorovja, doline, reke, gozdove itn. Tire polagati niti ni tak problem, če imaš načrt proge že v glavi, večji problem je potem urediti pokrajino.
Ker je to moja prva proga v takšni velikosti, ne bi rad obljubljal da bo kaj kmalu končana. Upam pa, da bo do začetka aprila imela že vse postaje in več ali manj izoblikovan relief :wink:
atlantis
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 99
Pridružen: 06.10.2010, 18:25

Re: Izdelava nove proge v MSTS

OdgovorNapisal/-a atlantis » 13.02.2011, 18:21

že komaj čakam novo progo kako pa se bodo imenovale postaje
Žiga
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 119
Pridružen: 16.09.2009, 21:36

Re: Izdelava nove proge v MSTS

OdgovorNapisal/-a Žiga » 13.02.2011, 19:13

Imena postaj si še nisem izmislil, zato jih zaenkrat označujem kar "First Station, Second Station,...", prav tako tudi perone ("First Platform, Second Platform"). Ime proge pa je "Alpine Way" :)
atlantis
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 99
Pridružen: 06.10.2010, 18:25

Re: Izdelava nove proge v MSTS

OdgovorNapisal/-a atlantis » 13.02.2011, 19:25

ka bodo tudi prehodi daj take signale da naprimer dela nivojski prehod taki signale uriginal zdaj vozim po ameriki pa mi je že bedno
Žiga
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 119
Pridružen: 16.09.2009, 21:36

Re: Izdelava nove proge v MSTS

OdgovorNapisal/-a Žiga » 13.02.2011, 20:17

Bodo tudi nivojski prehodi :wink:
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: Izdelava nove proge v MSTS

OdgovorNapisal/-a AnejTS » 14.02.2011, 18:06

Zanimivo, da si se odločil za izdelavo proge v MSTS. Nevem pa zakaj nisi šel na neko realno progo?
LP Anej
Žiga
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 119
Pridružen: 16.09.2009, 21:36

Re: Izdelava nove proge v MSTS

OdgovorNapisal/-a Žiga » 14.02.2011, 20:58

Preprosto zaradi tega, ker ne vem kako bi tire položil tako, da bi bili razporejeni kot v resnici. Če bi znal vstaviti sliko površja iz geopedie v Editors and Tools, potem ne bi bilo problema, tako pa... :)
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: Izdelava nove proge v MSTS

OdgovorNapisal/-a AnejTS » 14.02.2011, 21:44

Če greš v RW ti to sam naredi program, ti mu sam začrtaš kje gre proga, pa sam naredi slike.
Ti jih samo položiš. V MSTS pa je dosti večja komplikacija glede tega.
LP Anej
Žiga
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 119
Pridružen: 16.09.2009, 21:36

Re: Izdelava nove proge v MSTS

OdgovorNapisal/-a Žiga » 16.04.2011, 20:27

Malo update-a...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0FjVRicCMlk&feature=channel_video_title[/youtube]

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost