SHOWKUID

Še ena od igric, ki vam omogoča železniške užitke..
Trainz
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 101
Pridružen: 27.12.2005, 23:46

Odgovor Napisal/-a Trainz »

Ko in če dobim posnetek vožnje na tej relaciji od Tineta, lahko simuliram slabo stanje proge z omejitvami hitrosti na teh delih. Ne vem, kako bi lahko še drugače izkazal slabo stanje proge. Saj tiri na teh delih proge na oko ne izgledajo nič slabše kot drugje. V TRS je res veliko različnih tirov in še več jih je po web straneh, vendar vizualno sami tiri ne izdajajo slabega stanja, so pa nekateri s slabimi pragovi, vendar je tle še problem , kakšna je textura peska pod njimi in če ta odgovarja texturi proge v dobrem stanju. V TRS ni simulacije nosilnosti( tudi mostov ne). Je pa pri Auranu mogoče kupiti posebej igro, ki deluje na enakem pogonu kot TRS, v kateri gradiš mostove in s pošiljanjem vlakov na te mostove , testiraš njihivo nosilnost oziroma kvaliteto svoje konstrukcije. Taka igrica je bila že pred leti znana kot 2D igra z imenom Bridge builder, nova Auranova pa je 3D in izgleda kot TRS.
Vlakci so kul
Trainz
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 101
Pridružen: 27.12.2005, 23:46

Re: SHOWKUID

Odgovor Napisal/-a Trainz »

Pozdrav!
Po nekako več kot desetljetju morovanja in težko pričakovanega penziona, sem to zimo spet ujel čas, da nadaljujem z izdelavo rute Zidani most -Dobova .Tokrat v TRS 2019 in z druge strani , od Dobove. Presenetilo me je , da je stara ruta izdelana v TRS 2006 kar dobro "prijela" v verziji 2019. Seveda je content modificiran za to novo verzijo. Trenutno je možno uživati v vožnji od mejnega prehoda v Rigoncah ( 2.4 km od Dobove proti Hrvaški) do Libne, peljati do Sevnice in potem spet v skoraj do konca izdelani ruti do Zidanega mostu. Ruta je za zdaj eno veliko delovišče, vsekakor večje kot on drugi tir proti Kopru. Trudim se, da uporabljam kar se da veliko stvari iz download stationa. Ko bo končana jo bom zapakiral v .cdp in bo na voljo zainteresiranim zastonj.
Pa še nekaj...pri menjavi lokomotiv v Dobovi imam težavo, saj posebna komanda "status pantografa" ne dela, ko se priklopi druga lokomotiva.Ima kdo kako idejo, kako naj ostane po priklopu z drugo lokomotivo pantograf spuščen, dokler se ne odklopi v porivanju in preide pod svojo kontaktno mrežo.
Vnaprej hvala za kako idejo.
LP Trainz
Vlakci so kul
thomcro
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 608
Pridružen: 20.08.2006, 0:14
Kraj: Rijeka, Hrvatska

Re: SHOWKUID

Odgovor Napisal/-a thomcro »

Trainz napisal/-a: 23.02.2021, 11:27 ... stara ruta izdelana v TRS 2006 ...
... mene zanima druga stvar, pokušao sam naći tu mapu na externom hardu (gdje čuvam sve što dođe ili skinem sa neta), imaš možda još stari cdp sa svim dodacima te mape? Ako imaš možeš ga poslati (mejl znaš :wink: )?
Pozdrav iz Rijeke
Odgovori