Železniška postaja Jesenice

Še ena od igric, ki vam omogoča železniške užitke..
Nejac
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1264
Pridružen: 29.03.2009, 17:46

Železniška postaja Jesenice

OdgovorNapisal/-a Nejac » 19.05.2010, 15:49

Pozdravljeni!
Že nekaj časa se mučim z izdelavo Jeseniške postaje v TS09
Za dokončati je še ogromno nameravam pa narediti vsaj do
predora Karavanke v smeri Avstrije, ter do Ljublajne in Nove Gorice,
kasneje pa mogoče to še povezati

Tukaj nekaj slik
pogled proti platoju in desno proti Avstriji:
Slika

Jesenice z Avstrijske smeri:
Slika

In v smeri proti Ljubljani in Novi Gorici:
Slika

Postaja Vintgar na Bohinjski progi:
Slika

Postaja Blad-Jezero na Bohinjski progi:
Slika


Lp, Nejc
desiro
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1073
Pridružen: 21.01.2008, 14:45
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Železniška postaja Jesenice

OdgovorNapisal/-a desiro » 19.05.2010, 17:37

Si si pa kar visoke in težke cilje zastavil =D> =D> =D> =D>

Lp Nejc
The hardest part of my job is being nice to people who think they know how to do my job LOCOMOTIVE DRIVER
Uporabniški avatar
thomcro
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 605
Pridružen: 20.08.2006, 0:14
Kraj: Rijeka, Hrvatska

Re: Železniška postaja Jesenice

OdgovorNapisal/-a thomcro » 20.05.2010, 23:30

Jedno pitanje: jel to radiš na nultoj visini ili si dignul na stvarnu visinu?

I jedan savjet: nauči radit sa HOG-om! Jer uvijek je bolje radit takve mape po stvarnom stanju nego iz glave. HOG će ti generirat teren a ti samo postaviš prugu i objekte koji idu uz to i mapa ti je gotova za par mjeseci. Istina, za ovladat HOG-om treba malo vremena i prakse ali kad ga se svlada možeš i Mjesec napravit!!!

Sve što ti je potrebno za HOG imaš tu u pod4umu, samo malo pretraži.
Pozdrav iz Rijeke
Nejac
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1264
Pridružen: 29.03.2009, 17:46

Re: Železniška postaja Jesenice

OdgovorNapisal/-a Nejac » 21.05.2010, 5:42

ja delam na višini nula.
kako pa dam "površje" v mapo da bi potem samo progo dal čaz?
Uporabniški avatar
thomcro
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 605
Pridružen: 20.08.2006, 0:14
Kraj: Rijeka, Hrvatska

Re: Železniška postaja Jesenice

OdgovorNapisal/-a thomcro » 21.05.2010, 7:26

Nemoj radit na nultom nivou jer kad jednom ovladaš sa izradom mapa bit će ti teško kasnije dignuti teren!

To radiš na onom jednom početnom polju!? S obzirom da nemam TS2010, napravi screenshot pa ću ti pomoć. Napravi screenshot u Surveyoru i sa prvim otvorenim tabom (Topology [F1]).

Btw, na svijetu simulatora napravio sam Vodič kroz Surveyor gdje je sve objašnjeno što se sve može raditi sa Trainzom. Doduše za TRS2004 ali to vrijedi za sve verzije Trainza.
Pozdrav iz Rijeke
Uporabniški avatar
thomcro
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 605
Pridružen: 20.08.2006, 0:14
Kraj: Rijeka, Hrvatska

Re: Železniška postaja Jesenice

OdgovorNapisal/-a thomcro » 21.05.2010, 8:14

Sorry, sad vidjeh da to radiš u TS2009, tu verziju imam instaliranu! Napravit ću sam screen pa ću ti lakše pomoć. Bit će ti sve tu danas poslijepodne.
Pozdrav iz Rijeke
Uporabniški avatar
thomcro
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 605
Pridružen: 20.08.2006, 0:14
Kraj: Rijeka, Hrvatska

Re: Železniška postaja Jesenice

OdgovorNapisal/-a thomcro » 21.05.2010, 14:55

Evo kako dodaješ polja u mapi:

* klikneš na prvi tab odozgora (Topology) i potom klikneš kružić na lijevo od section (mora ti se pokazat Add ground)
Slika

... i zatim klikneš negdje u prazno i doda ti se novo polje.
Slika

* desno od section je kružić za brisanje polja. Budi oprezan sa time jer jednom obrisano polje se više nemože vratiti!!!
Pozdrav iz Rijeke
Uporabniški avatar
thomcro
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 605
Pridružen: 20.08.2006, 0:14
Kraj: Rijeka, Hrvatska

Re: Železniška postaja Jesenice

OdgovorNapisal/-a thomcro » 21.05.2010, 15:12

Par savjeta:

* neznam po kojem si predlošku radio kolodvor, ali čini mi se malo predug! Da bi odredio duljinu koristi se rulerom. On ti se nalazi pod tabom sa ključem (peti odozgora). Jednostavno povučeš crtu određene duljine i po tome radiš.

* još jedna stvar, vidim da imaš defaultne levere (skretnice) a njih pak imaš mali milion. Na koji način ih misliš sad zamjenit? Jer u Add object u tabu Tracks ima i sasvim solidnim skretnica a ne da upotrebljavaš ove engleske.
Pozdrav iz Rijeke
Nejac
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1264
Pridružen: 29.03.2009, 17:46

Re: Železniška postaja Jesenice

OdgovorNapisal/-a Nejac » 21.05.2010, 15:21

thomcro napisal/-a:Par savjeta:

* neznam po kojem si predlošku radio kolodvor, ali čini mi se malo predug! Da bi odredio duljinu koristi se rulerom. On ti se nalazi pod tabom sa ključem (peti odozgora). Jednostavno povučeš crtu određene duljine i po tome radiš.

delal sem po geopediji.si in po svojih slikah.

thomcro napisal/-a:* još jedna stvar, vidim da imaš defaultne levere (skretnice) a njih pak imaš mali milion. Na koji način ih misliš sad zamjenit? Jer u Add object u tabu Tracks ima i sasvim solidnim skretnica a ne da upotrebljavaš ove engleske.

zamenjal bom premikalce za električne, na postajah kjer taki so, kjer so pa ročne bom pa poiskal ročne čim bolj podobne pravim
Nejac
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1264
Pridružen: 29.03.2009, 17:46

Re: Železniška postaja Jesenice

OdgovorNapisal/-a Nejac » 21.05.2010, 15:24

thomcro napisal/-a:Nemoj radit na nultom nivou jer kad jednom ovladaš sa izradom mapa bit će ti teško kasnije dignuti teren!

pa je možno da bi progo in vse skupaj dvignil ne da bi mi bilo treba podirati oziroma kaj podobnega?
Trainz
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 100
Pridružen: 27.12.2005, 23:46

Re: Železniška postaja Jesenice

OdgovorNapisal/-a Trainz » 29.06.2010, 22:47

ni mozno...
Vlakci so kul
Nejac
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1264
Pridružen: 29.03.2009, 17:46

Re: Železniška postaja Jesenice

OdgovorNapisal/-a Nejac » 16.10.2010, 17:04

po dolgem času sem progo potegnil do postaje Lesce-Bled:
Slika

velikost mape:
Slika
Brižitka 363
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 2124
Pridružen: 17.08.2006, 8:57
Kraj: Brežice

Re: Železniška postaja Jesenice

OdgovorNapisal/-a Brižitka 363 » 28.03.2011, 19:39

Nejac, kako napreduješ?
Nejac
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1264
Pridružen: 29.03.2009, 17:46

Re: Železniška postaja Jesenice

OdgovorNapisal/-a Nejac » 28.03.2011, 19:53

hmm no ja....ubisvu se je vse ustavilo #-o
Zaradi obnovitve računalnika. Imam pa shranjeno in bom nekoč (upam da kmalu) nadaljeval :wink:
desiro
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1073
Pridružen: 21.01.2008, 14:45
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Železniška postaja Jesenice

OdgovorNapisal/-a desiro » 28.03.2011, 19:54

No, če boš res prišel, do Lj, lahko narediš tudi tire do BTC,ja, pa mojo osnovko not vključiš, bi vsakič ko bi mem vozil piskal hehe :)
The hardest part of my job is being nice to people who think they know how to do my job LOCOMOTIVE DRIVER

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost