Kako narediti repaint lokomotive/vagona ?

Še ena od igric, ki vam omogoča železniške užitke..
Odgovori
Uporabniški avatar
Benjamin
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 262
Pridružen: 03.09.2006, 15:12
Kraj: Maribor-Malečnik

Kako narediti repaint lokomotive/vagona ?

Odgovor Napisal/-a Benjamin »

Prosim za natančnejši opis postopkov kako prebarvati lokomotive in vagone za trs2009?

In kateri programi so najboljši?

Za pomoč se vam že v naprej zahvaljujem :)
L.P.

Benjamin
thomcro
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 608
Pridružen: 20.08.2006, 0:14
Kraj: Rijeka, Hrvatska

Re: Kako narediti repaint lokomotive/vagona ?

Odgovor Napisal/-a thomcro »

Nije to baš tako jednostavno! Moj savjet je kreni prvo sa izradom u TPS-u i tamo polako uči kako manipulirati texturama. Meni su trebale 4 godine da dosegnem ovaj nivo na kom sam sad (rad sa pravim texturama, izmjene dodataka koji idu uz lokomotive/vagone, izmjene naziva, prepravljanje za različite verzije Trainza ...). Ima nekih stvari koje doslovno nesmiješ dirati da bi ti sve radilo k'o urica ali to su već neke druge priče.
Pozdrav iz Rijeke
thomcro
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 608
Pridružen: 20.08.2006, 0:14
Kraj: Rijeka, Hrvatska

Re: Kako narediti repaint lokomotive/vagona ?

Odgovor Napisal/-a thomcro »

Da me nebi nešto krivo shvatio, nema nikakve tajne oko izrade repainta. Ja koristim MS Paint za uređivanje main slike ali može se koristiti i bilo koji drugi program za uređivanje fotografija. Za pregledavanje urađenog koristim TOE, TrainzMeshViewer i Shape Viewer (da ne moram stalno u Trainz da bi vidio što sam napravio). Kad donekle dovršim to onda prebacim u Trainz (najčešće u TRS2004 jer je jednostavniji za upotrebu) onda pregledam kako to izgleda i u samom simulatoru. Ako je potrebno opet to "vadim" i popravljam što je za popraviti.

I to je sva mudrost ovoga svijeta :mrgreen: .
Pozdrav iz Rijeke
Uporabniški avatar
Benjamin
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 262
Pridružen: 03.09.2006, 15:12
Kraj: Maribor-Malečnik

Re: Kako narediti repaint lokomotive/vagona ?

Odgovor Napisal/-a Benjamin »

Hvala thomcro :D bom poskusil in,če mi uspe bom prilepil kaj slik..., drugače pa še sledijo vprašanja :)
L.P.

Benjamin
Uporabniški avatar
Benjamin
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 262
Pridružen: 03.09.2006, 15:12
Kraj: Maribor-Malečnik

Re: Kako narediti repaint lokomotive/vagona ?

Odgovor Napisal/-a Benjamin »

Slika

Eto pa mi je le uspel začetek :) Vem,da je še le zmazek, vendar nekje je treba začeti :D
Zanima me še, kako bi naredil,da bi imela lokomotiva naključne številke, kot original?? :P
L.P.

Benjamin
thomcro
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 608
Pridružen: 20.08.2006, 0:14
Kraj: Rijeka, Hrvatska

Re: Kako narediti repaint lokomotive/vagona ?

Odgovor Napisal/-a thomcro »

Benjamin napisal/-a:... kako bi naredil,da bi imela lokomotiva naključne številke, kot original?? :P
Tamo gdje si napravil repaint tamo napiši i brojke.
Pozdrav iz Rijeke
Uporabniški avatar
Benjamin
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 262
Pridružen: 03.09.2006, 15:12
Kraj: Maribor-Malečnik

Re: Kako narediti repaint lokomotive/vagona ?

Odgovor Napisal/-a Benjamin »

:D eto počasi nastaja to kar sem želel :D

Slika
v kakšnem tednu dni bo vrjetno gotova :D


In še original:
Slika
L.P.

Benjamin
Uporabniški avatar
Benjamin
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 262
Pridružen: 03.09.2006, 15:12
Kraj: Maribor-Malečnik

Re: Kako narediti repaint lokomotive/vagona ?

Odgovor Napisal/-a Benjamin »

Po nekaj urah Fotošopa mi je uspelo repaintati levi del ter nos :D
Slika
Slika

Desna stran pa je še za 1x naspol narejena... bo v prihodnjih dneh komplet :D
Slika
L.P.

Benjamin
thomcro
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 608
Pridružen: 20.08.2006, 0:14
Kraj: Rijeka, Hrvatska

Re: Kako narediti repaint lokomotive/vagona ?

Odgovor Napisal/-a thomcro »

=D> =D> =D>
Pozdrav iz Rijeke
Uporabniški avatar
Benjamin
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 262
Pridružen: 03.09.2006, 15:12
Kraj: Maribor-Malečnik

Re: Kako narediti repaint lokomotive/vagona ?

Odgovor Napisal/-a Benjamin »

Eto repaint gotov :)

Slika
Zanima me zakaj se ne pojavijo številke lokomotive kot pri originalu (ARN auto numbering)?

Slika
L.P.

Benjamin
Uporabniški avatar
Benjamin
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 262
Pridružen: 03.09.2006, 15:12
Kraj: Maribor-Malečnik

Re: Kako narediti repaint lokomotive/vagona ?

Odgovor Napisal/-a Benjamin »

Slika
delam na novi zadevi: SD70 Mac iz "UNION PACIFIC" v "BNSF" :) :pc3

Slika
In tule je še original :D
L.P.

Benjamin
Odgovori