Zidani most v TRS

Še ena od igric, ki vam omogoča železniške užitke..
Trainz
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 100
Pridružen: 27.12.2005, 23:46

Zidani most v TRS

OdgovorNapisal/-a Trainz » 24.02.2007, 2:01

Nekako sem spacal začetni del mape. Še nekaj elektrifikacije na tovorni v ZM, pa bo. Nekaj slikic sledi:
ZM tovorna v surveyourju , v katerem se vse to izdeluje.
[img=http://img329.imageshack.us/img329/3151/surveyour1td6.th.jpg]

in v "driver" načinu
[img=http://img329.imageshack.us/img329/6481/snap5yw3.th.jpg]

in še nekaj drugih pogledov
[img=http://img85.imageshack.us/img85/2287/snap1be8.th.jpg]
[img=http://img85.imageshack.us/img85/9164/snap2by1.th.jpg]
[img=http://img85.imageshack.us/img85/3034/snap3yi5.th.jpg]
[img=http://img85.imageshack.us/img85/6979/snap4qv0.th.jpg]
[img=http://img85.imageshack.us/img85/9481/snap7pw5.th.jpg]
[img=http://img85.imageshack.us/img85/3056/snap8ta2.th.jpg]
in še en snap iz surveyourja
[img=http://img85.imageshack.us/img85/7987/surveyour2dq9.th.jpg]
Mapa je vozna do Sevnice in je skupaj z vhodi v ZM iz smeri LJ in CE dolga dobrih 18 km. Če bo kdo želel poizkusiti, naj mi pusti sporočilo. Mogoče se najde celo kdo, ki bi hotel pomagati z izdelavo, lahko tudi v smer proti Ljubljani ali Celju in naprej. Zaželjeno je, da vsaj malo pozna odsek proge, ki bi ga hotel graditi in da ima precej močan komp.
Vlakci so kul
Nejc

OdgovorNapisal/-a Nejc » 24.02.2007, 9:44

Pripravljen sem ga preizkusiti, če pošlješ!! Rade volje. Kar se tiče pomoči pri izgradnji, pa brez zamere, prepuščam drugim.

Hvala za vnaprej.

P.S. Sej maš moj mejl?

Lp Nejc
Brižitka 363
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 2124
Pridružen: 17.08.2006, 8:57
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a Brižitka 363 » 24.02.2007, 21:32

Trainz, Zidani most je tak, da ne veš ali je narisan ali fotografiran. Pohvalno. Kako ti je uspelo, si fotografiral, ali pa imaš izvrsten fotografski spomin?
kondukter
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 931
Pridružen: 15.11.2005, 0:04
Kraj: Celje

Re: Zidani most v TRS

OdgovorNapisal/-a kondukter » 24.02.2007, 22:11

Trainz napisal/-a:Nekako sem spacal začetni del mape. Še nekaj elektrifikacije na tovorni v ZM, pa bo. Nekaj slikic sledi:
ZM tovorna v surveyourju , v katerem se vse to izdeluje.
[img=http://img329.imageshack.us/img329/3151/surveyour1td6.th.jpg]

in v "driver" načinu
[img=http://img329.imageshack.us/img329/6481/snap5yw3.th.jpg]

in še nekaj drugih pogledov
[img=http://img85.imageshack.us/img85/2287/snap1be8.th.jpg]
[img=http://img85.imageshack.us/img85/9164/snap2by1.th.jpg]
[img=http://img85.imageshack.us/img85/3034/snap3yi5.th.jpg]
[img=http://img85.imageshack.us/img85/6979/snap4qv0.th.jpg]
[img=http://img85.imageshack.us/img85/9481/snap7pw5.th.jpg]
[img=http://img85.imageshack.us/img85/3056/snap8ta2.th.jpg]
in še en snap iz surveyourja
[img=http://img85.imageshack.us/img85/7987/surveyour2dq9.th.jpg]
Mapa je vozna do Sevnice in je skupaj z vhodi v ZM iz smeri LJ in CE dolga dobrih 18 km. Če bo kdo želel poizkusiti, naj mi pusti sporočilo. Mogoče se najde celo kdo, ki bi hotel pomagati z izdelavo, lahko tudi v smer proti Ljubljani ali Celju in naprej. Zaželjeno je, da vsaj malo pozna odsek proge, ki bi ga hotel graditi in da ima precej močan komp.


:-k ... =D> =D> =D> !!!
A karte so?!? Pa tačke s sedežev......prosim!
motornik_fiat
Vajenec
Vajenec
Prispevkov: 26
Pridružen: 30.07.2006, 22:20
Kraj: Bohinjska železnica

OdgovorNapisal/-a motornik_fiat » 24.02.2007, 23:35

Bravo Trainz!!

Pripravljen sem ga preizkusiti, če pošlješ!! Rade volje. Kar se tiče pomoči pri izgradnji, pa brez zamere, prepuščam drugim.
Enako.
IC-Pohorje503

OdgovorNapisal/-a IC-Pohorje503 » 25.02.2007, 22:15

Bravo in lepo da res super !!! :)

potem bom igram strojevodje vlake, hehe :)

Lp
Trainz
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 100
Pridružen: 27.12.2005, 23:46

OdgovorNapisal/-a Trainz » 28.02.2007, 1:45

Prosim za pomoč. Verjetno se bo našel nekdo, ki ve, koliko tirov je elektrificirano na tovorni postaji v Zidanem mostu. Mislim, da so prvi štirje , gledano od hriba, vendar nisem popolnoma prepričan. Večino tega delam po spominu in neke stvari mi pač uidejo. Namreč na netu ni prav veliko fotografij ZM .
Pa še nekaj. Tu na forumu sem si ogledal "fotopis" Zidani most. Vidim, da so tam nekake delavnice slovenskih železnic in ne neka tovarna. Kdo ve , kaj je tam v podaljšku tovorne postaje v smeri proti Celju? So delavnice (bivše kurilnice?), je tovarna (česa?) ali je celo eno in drugo?
Pozdrav in hvala za morebitne odgovore
Vlakci so kul
Uporabniški avatar
Dolfe
Kontrolni
Kontrolni
Prispevkov: 12686
Pridružen: 02.03.2006, 8:52
Kraj: Na cesti

OdgovorNapisal/-a Dolfe » 28.02.2007, 9:31

Skozi tovorni del postaje gredo trije elektrificirani tiri. Dva sta kot glavna prevozna in tretji, "pod skalco" pa služi bolj kot strojni tir, kjer se parkirajo Gomulke in Desiroji, ko ne vozijo. Tudi kakšna E-lok se tam znajde.
Številke tira ne vem. Sicer lahko pogledaš v tiste tirne sheme, vendar, kot smo ugotovili, niso ravno verodostojne. Riše jih pač takorekoč vsak, ki ima "pet minut cajta".

Tisto veliko poslopje - hala, je "zidanmoška kurilnica". Do lanskega decembra so v njej opravljali enostavnejše preglede D-lokomotiv in seveda tudi kaj malega popravili. V Bojanovih Fotopisih si lahko pogledaš kaj več, saj je vse skupaj zelo lepo zabeležil s "črno-belo" fotogtrafijo.
LP, Dolfe
Pa zakwa glih jst?!!
Trainz
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 100
Pridružen: 27.12.2005, 23:46

OdgovorNapisal/-a Trainz » 28.02.2007, 11:41

Dolfe, hvala za odgovor, ki mi bo v veliko pomoč. Mogoče mi lahko pomoreš pri številu in legi tirov pri in ob kurilnici. Najbolje bi bilo, če narišeš na sliko, ki jo prilagam. Če ne bo šlo, pa vsaj opiši.

Pripomniti moram, da je slika tirov , ki jo prilagam snapshot iz moje mape v TRS in ni s kake uradne strani.
Pozdrav!
Slika
Vlakci so kul
Uporabniški avatar
Dolfe
Kontrolni
Kontrolni
Prispevkov: 12686
Pridružen: 02.03.2006, 8:52
Kraj: Na cesti

OdgovorNapisal/-a Dolfe » 01.03.2007, 5:44

Hm, je kar daleč do Zidanega Mosta. Treba bo malo počakat, da bom šel skozi. Kar na pamet pa žal, števila tira in njihovih leg ne vem.

Se bom potrudil.
LP, Dolfe
Pa zakwa glih jst?!!
Trainz
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 100
Pridružen: 27.12.2005, 23:46

OdgovorNapisal/-a Trainz » 02.03.2007, 4:34

Tu je link na slideshow iz mape ZM-Sevnica. Neverjetno, kako so pri uploadu oklestili kvaliteto snapshotov. No nekaj pa se le vidi.
http://img65.imageshack.us/slideshow/pl ... 11dbr.smil
Vlakci so kul
Uporabniški avatar
đurica
Vajenec
Vajenec
Prispevkov: 29
Pridružen: 29.10.2007, 16:25
Kraj: Šentrupert (v savinjski dolini)

OdgovorNapisal/-a đurica » 01.03.2008, 15:12

Ali mi lahko kdo pošlje progo,lokomotive in vagone? :? :wink:
Nejc

OdgovorNapisal/-a Nejc » 01.03.2008, 17:05

đurica napisal/-a:Ali mi lahko kdo pošlje progo,lokomotive in vagone? :? :wink:


NE!! Zakaj? :roll: Nič ti nismo, da ti bomo kar tako pošiljali, brez da bi se lepo zmenili! :evil:

lp NS
Uporabniški avatar
đurica
Vajenec
Vajenec
Prispevkov: 29
Pridružen: 29.10.2007, 16:25
Kraj: Šentrupert (v savinjski dolini)

OdgovorNapisal/-a đurica » 01.03.2008, 17:14

Nejc!

Nisem mislil tako.
Mene samo zanima kje se jih da dobit. :( :cry: :wink:
Trainz
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 100
Pridružen: 27.12.2005, 23:46

OdgovorNapisal/-a Trainz » 09.03.2008, 9:49

Nekaj slik se da videti tudi tu:
http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=6978

Dolfe, hvala na pomoči!
LP


Za đurico pa še tole: če ti pošljem cdp te mape in jo instaliraš boš malo presenečen, ker ne bo proge, tu in tam bo kaka hiša, bo Sava , ne bo postaj, signalov, ne bo večji del vlakov, cest itd. Zakaj? Zato, ker moraš imeti vse cdp-je stvari, ki so vgrajene v mapo in niso v default TRS 2006. To pomeni, da bo treba kar nekaj truda, da najdeš manjkajoče kuid-e na netu.
Če imaš kako arhivo cdp-jev downloadanih z net-a ( to pomeni z Auranovega DS in ostalih več ali manj zastonj strani) je še vedno težko najti pravi cdp, ker bodisi ima samo številko (kuid) ali pa ime (kjer pa ne vidiš številke kuida).
Da se arhiva cdp-jev spremeni v kolikor tolikor pregleden arhiv je potrebno uporabiti cdpsavesetup.exe program, ki ti to naredi.
Navodilo sem dal v sliki že na hrvaškem forumu in si ga poglejte tukaj:
http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=6904
Vlakci so kul

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost