Team RW Slovenia

Verjetno obstajajo še kakšne druge programske zadeve, to pa pišite tukaj...
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: Team RW Slovenia

OdgovorNapisal/-a AnejTS » 04.12.2012, 11:55

Vseeno je kaj klikneš, dodati moraš samo strojevodja, tisto za pobiranje potnikov je predvsem za izdelavo scenarijev.
LP Anej
Gorchi
Kontrolni
Kontrolni
Prispevkov: 6488
Pridružen: 23.10.2006, 12:25
Kraj: Cerklje na Gorenjskem

Re: Team RW Slovenia

OdgovorNapisal/-a Gorchi » 04.12.2012, 13:14

Anej, sram Te bodi, da si napisal v video dodajanje dodatkov v igro! :evil: Train simulator pa naj bo do M$ ali pa Railworksow so simulacije, torej po nekih parametrih posnetki 1:1 stanja.
Drugače pa hvala za video, si ga bom malce bolje ogledal v prihodnosti doma. Sem se že spraševal, kako kaj dodati v TS 2013...
Mmg, a mogoče kaj veš, a v TS 2012/13 se da vozit po progi dveh dodatkov, t.j. recimo prideš iz Jesenice v Ljubljano po enem dodatku in nato nadaljuješ proti Mariboru po drugem dodatku. Avtor je isti, stične točke se ujemajo...?
Goran
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: Team RW Slovenia

OdgovorNapisal/-a AnejTS » 04.12.2012, 13:46

Torej najbolj te nerazumem kakšno je bilo tvoje vprašanje glede dodatkov proge.
Zdaj če bi ti imel dodatek Jesenice-Ljubljana in bi pripeljal do LJ bi mogel potem ven iz dodatka in potem v dodatek Ljubljana-Maribor in nadaljevati kot drug scenarij.
Sicer pa nalaganje proge niti ni tako dolgo, meni naloži progo Pragersko-Hodoš (109km) v 6 sekundah, tako da bi proga Jesenice-Maribor lahko bila kot ena proga.


Če si pa mislil glede izdelave, pa bi se progi lahko združili v eno (seveda če bi proga bla na točnih koordinatah), problem edino bi mogoče nastal pri združevanju tirov.
Na naši progi delajo trenutno 3-je ljudje, ko bodo končali se bo pa proga združila in postala eno.
LP Anej
Uporabniški avatar
petindvajsetka
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 792
Pridružen: 28.08.2011, 19:57

Re: Team RW Slovenia

OdgovorNapisal/-a petindvajsetka » 04.12.2012, 22:53

sikos napisal/-a:
AnejTS napisal/-a:Zadeva deluje na RW3, tako da če imaš majnšo verzijo je mohoče lahko problem.


Kak to misliš RW 3? Jaz imam RW 2012.


Train Simulator 2012 = RW 3 (Railworks 3)
Train Simulator 2013 = RW 4 (Railworks 4).

RW 2012 pa ne poznam-o :roll:
Uporabniški avatar
petindvajsetka
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 792
Pridružen: 28.08.2011, 19:57

Re: Team RW Slovenia

OdgovorNapisal/-a petindvajsetka » 04.12.2012, 22:55

AnejTS napisal/-a:Sicer pa nalaganje proge niti ni tako dolgo, meni naloži progo Pragersko-Hodoš (109km) v 6 sekundah,


Marinka pomagej, kolikokrat sem ti že rekel, ne primerjaj tvojega stroja z našimi bogimi mašincami. :^o
Uporabniški avatar
sikos
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 880
Pridružen: 28.01.2012, 20:10
Kraj: Dolenjska

Re: Team RW Slovenia

OdgovorNapisal/-a sikos » 04.12.2012, 23:59

Živjo!

Ko v scenariju dodam naš vlak 711 in strojevodjo, mi pri shranjevanju scenarija javi napako "Scenario failed to load. Driver stopping. Many failures. See logmate."

Šel sem takole:
- drive by train
- odklenil scenarij
- kliknil na ikonico vlaka
- dodal SŽ 711 vlak
- vlak postavil na tire, dodal strojevodjo
- kliknil play oz. tisto puščico v desno na desni strani spodaj in mi javi napako.

Mi lahko kdo pomaga?
Danes storite prijazno dejanje "kar tako". Kadar naredite nekaj dobrega za druge, postanete sami srečnejši.
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: Team RW Slovenia

OdgovorNapisal/-a AnejTS » 05.12.2012, 9:46

pri tem se lahko zgodi problem, ko ti lahko kakemu AI vlaku zapreš pot in ti potem javi napako.
Tako da če boš že igral brez scenarija, potem dodajaj vlake v freeromi.
LP Anej
Uporabniški avatar
sikos
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 880
Pridružen: 28.01.2012, 20:10
Kraj: Dolenjska

Re: Team RW Slovenia

OdgovorNapisal/-a sikos » 05.12.2012, 19:06

Kak točno to misliš?

No, včeraj mi je nekaj uspelo, da sem ga lahko upravljal, me je vlak ki je že v scenariu počakal, da sem šel. Moram reči da je vlak lepo narejen, malce je problem zvok, ko vsake toliko časa zvok motorja kar zgine, ko pa pospešim ali zmanjšam pa se spet pojavi, trobit ne morem, ker mi tipke ne delajo v igri (X,Y) in druge, ne vem zakaj...
Danes storite prijazno dejanje "kar tako". Kadar naredite nekaj dobrega za druge, postanete sami srečnejši.
Gorchi
Kontrolni
Kontrolni
Prispevkov: 6488
Pridružen: 23.10.2006, 12:25
Kraj: Cerklje na Gorenjskem

Re: Team RW Slovenia

OdgovorNapisal/-a Gorchi » 07.12.2012, 12:39

AnejTS napisal/-a:Torej najbolj te nerazumem kakšno je bilo tvoje vprašanje glede dodatkov proge.
Zdaj če bi ti imel dodatek Jesenice-Ljubljana in bi pripeljal do LJ bi mogel potem ven iz dodatka in potem v dodatek Ljubljana-Maribor in nadaljevati kot drug scenarij.
Sicer pa nalaganje proge niti ni tako dolgo, meni naloži progo Pragersko-Hodoš (109km) v 6 sekundah, tako da bi proga Jesenice-Maribor lahko bila kot ena proga.


Če si pa mislil glede izdelave, pa bi se progi lahko združili v eno (seveda če bi proga bla na točnih koordinatah), problem edino bi mogoče nastal pri združevanju tirov.
Na naši progi delajo trenutno 3-je ljudje, ko bodo končali se bo pa proga združila in postala eno.

Anej, si kar v prvo zadel. Proge po Sloveniji niti niso nek hudič, konec koncev bi se iz Murske Sobote do Kopra s Tvojim 711 lahko pripeljal v tistih nekaj urah, zaradi omejitev pač. Dolžinsko je proga nekako na nivoju kakega München-Augsburg. Ampak recimo, da bi rad peljal Mimaro iz Zagreba preko Ljubljane do Münchna. Za vse to (hipotetično!) obstajajo scenariji, recimo del Hrvaške, Slovenija, Turska proga, Salzburg-München. Če pogledam Flight Simulator, je Microsoft tja notri vtaknil cel svet in močno poenostavljena letališča, katera z dodatki pripelješ do hudo dobrih nivojev. Sam sem pokril celotno Slovenijo (za FS2004). Pa ni noben problem priletet iz najbolj zakotne luknje v tem FS svetu na XY letališče. Ampak pri trainsimu, pa naj bo to RW, M$... pa nikakor. Iz Zagreba bi moral priti do Dobove, tam prekinit, it v scenarij Dobova - Ljubljana (recimo da je Slovenija razdeljena na vzhodni in zahodni del), pa spet prekinit in it iz Ljubljane do Karavanškega predora (ali pa celo čez), pa spet preklopit scenarij... Iskreno rečeno se mi zdi malce trapasto zakaj tako, dasiravno mi je jasno, da v FS so spojne točke precej širše kot pri Trainsimu.
Goran
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: Team RW Slovenia

OdgovorNapisal/-a AnejTS » 07.12.2012, 12:54

Zdaj te komaj jaz dobro razumem, kaj si mislil povedati s tem.

Torej če gledama našo progo, ki jo delamo (Pragersko-Hodoš, Pragersko-Špilje, Ormož-Čakovec), bodo scenariji narejeni po izmenah.
Primer ene izmene:
1 scenarij: Strojni na hodoš
2 scenarij: Hodoš-Pragesko
3 scenarij: Pragersko-Murska

to pa zato, da ko boš strojni prišel na Hodoš da neboš rabil čakati 2 uri. Ampak boš lahko šel kar na drug scenarij (bodo pa zaklenjeni scenariji, torej če nenarediš prvega scenarija nemoreš iti na drugega, ampak to v eni izmeni).

Drugače pa scenariji se dajo shraniti, tak da če bi mel turo Ljubljana-Muchen bi lahko naredo en scenarij, ki bi trajal 5UR pa si pač shraniš, ko se ti neda več voziti, pa pač drugič odpreš shraneno igro, ko hočeš naprej voziti.
Zadnjič spremenil AnejTS, dne 07.12.2012, 14:01, skupaj popravljeno 1 krat.
LP Anej
Uporabniški avatar
mkx
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 3422
Pridružen: 20.03.2011, 9:03
Kraj: Dolenjska

Re: Team RW Slovenia

OdgovorNapisal/-a mkx » 07.12.2012, 13:52

Gorchi ima težavo z nečim drugim ... da mora biti en scenarij znotraj ene proge. Scenarij, ki ga je omenjaš, deluje le, če imaš v enem kosu narejeno progo Pragersko - Hodoš. Ne bi pa deloval, če bi v TS imel instalirani dve progi: Pragersko-Ptuj in Ptuj-Hodoš (pa četudi bi bile šine v Ptuju v obeh progah "uajhane" v milimeter).

Vseeno pa je pri letalskih simulacijah enostavnejše narediti to, kar je Gorchiju všeč. Ko si v horizontalnem letu na recimo FL400, spodaj ne rabiš skoraj nič drugega kot kopno in morje. Po progi pa se ves čas voziš čisto zraven detajlov. Tudi če bi v FS dal realen teren, ne rabiš graditi nikakršnih detajlov. V resnici je 'virtualni svet' v FS zgrajen iz manjšega števila objektov kot pa jih je v povprečni lokalni progi na (kateremkoli) TS.
LP, Metod
Uporabniški avatar
petindvajsetka
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 792
Pridružen: 28.08.2011, 19:57

Re: Team RW Slovenia

OdgovorNapisal/-a petindvajsetka » 07.12.2012, 19:09

Gorchi napisal/-a:...konec koncev bi se iz Murske Sobote do Kopra s Tvojim 711 lahko pripeljal v tistih nekaj urah, zaradi omejitev pač. Dolžinsko je proga nekako na nivoju kakega München-Augsburg.


Gorči, ne govori traparij. Proga München-Augsburg je dolga okrog 80 kilometrov, Murska-Sobota-Koper pa par sto kilometrov in to ne moreš primerjat. [-X
Gorchi
Kontrolni
Kontrolni
Prispevkov: 6488
Pridružen: 23.10.2006, 12:25
Kraj: Cerklje na Gorenjskem

Re: Team RW Slovenia

OdgovorNapisal/-a Gorchi » 13.12.2012, 12:33

Po eni strani se strinjam z Vami, po drugi pa ne. Kolikor sem probal Railworksov TrainSim 2013, ki je grafično in še drugače sila simpatičen pa je le simulator, ki bazira na temeljih MS Train Simulatorja. To je po svoje dobro, po drugi strani pa slabo.

Microsoft je pri FSju bil desetletja nazaj omejen podobno, potem pa je prišel k pameti in stvari naredil tako, da lahko prehajaš iz enega scenarija do drugega. Scenarij tukaj je drug pojem, dejansko gre za teren in objekte, ki sodijo zraven.

Kolega, s katerim sva delala Slovenijo 2004 za FS 2004 je šel na naslednjo stopničko in dela scenarij Slovenije za FS X. Morebiti je navidezno res manj objektov pa po drugi strani se mi zdi da spet ne. Navsezadnje so recimo ceste in proge, ki so v FSju narejene tako, da se stikajo s sosednjimi območji, resda pa je vprašanje koliko je tolerance na stiku. Microsoft je pred desetletjem začel uvajati ravnine ravno zaradi teh prehodov: mesh terrain, vode, ceste, železnice, tla, autogen objekte (drevje, hiše...), tla pod objekti. Tudi v FSju se da naresti vozilo, ki ne leti in dejansko se lahko po cesti pripelješ iz Ljubljane do Dunaja ali pa do Benetk, če seveda imaš ali samo Microsoftova tla ali pa dodatne scenarije, ki se kolikor-toliko poklapajo.

Ampak to je že filozofiranje, zakaj tako, zakaj ni tako, še vedno se ne da in s tem lahko zaključimo debato. Srčno pa upam, da bodo prišli k pameti in poštimali zadevo tako, da uporabnik ni več omejen le na določen prostor (scenarij) ampak da lahko prehaja med njimi. Potem se lahko pogovarjamo tudi o interaktivnosti med igralci, kar poznamo kot virtualno letenje preko neta v MS Flight Simulatorju, X-plane ipd.

Hvala za pojasnila ;)
Goran
Uporabniški avatar
petindvajsetka
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 792
Pridružen: 28.08.2011, 19:57

Re: Team RW Slovenia

OdgovorNapisal/-a petindvajsetka » 13.12.2012, 15:47

Mene pa nekaj zanima v zvezi z letalskimi simulatorji. Ali je stran od letališč, se pravi sredi ničesar tudi tako detajlirano, kot recimo okrog letališč? Kako je recimo, ko se pelješ nad gozdom? So drevesa dejansko postavljena kot objekti?
Ne vem kakšen smisel bi imelo, da bi na višini 10000 metrov bilo na tleh detajlirano, ko pa niti razločno ne vidiš kaj je spodaj.
Zakaj vse to sprašujem? Ker se mi zdi nesmiselno imeti tako detajlirano, kar pa je pri železniškem simulatorji ravno nasprotno. Pas okrog tirov (v našem primeru je to nekje 200-400 metrov mora biti detajliran (drevesa, ceste, objekti, itd.), ker vse to gledaš iz kabine ven. In tu je ta problem, ki se pojavi, da ni možno imeti proge Hodoš-Koper v enem kosu. No, problem ni, če imaš zelo zelo zelo močan računalnik, pa še to mislim, da bi nalagalo - bralo objekte zelo dolgo.

Lp
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: Team RW Slovenia

OdgovorNapisal/-a AnejTS » 13.12.2012, 16:31

petindvajsetka napisal/-a: No, problem ni, če imaš zelo zelo zelo močan računalnik, pa še to mislim, da bi nalagalo - bralo objekte zelo dolgo.
Lp

Problema v nalaganju sploh nevidim.

Nejc ti nerazumeš točno kaj Gorči misli. Negre se za te objekte ampak za scenarije da se avtomatsko preklapljajo in to ni nikakor povezano s tem kar si ti napisal.

Če jaz razumem dobro Gorčija on omenja to, da imaš naprimer dve različni progi Pragersko-Hodoš in Špilje-Ljubljana in imaš en scenarij Hodoš-Ljubljana. Ko bi prišel ti do Pragerskega bi ti avtomatsko prestavljo tvoj scenarij na drugo progo torej Špilje-Ljubljana in nebi rabil niti hodit iz proge ven (Pragersko-Hodoš) in iti na drugo progo (Špilje-Ljubljana), ampak bi se to zgodlo avtomatsko.
LP Anej

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost