Stran 1 od 1

Izredni dogodki - novost -

Objavljeno: 13.01.2006, 18:04
Napisal/-a Mojster_Strojevodja
Odpiram novo kategorijo na našem forumu, sicer sama tema je taka, da ni najbolj zaželjena, samo sem se zanjo odločil zaradi boljše preglednosti, kajti dosti pogovorov je bilo odprto na razne teme, ki se/bi lahko štele kot izrednosti na železnici.

Tako, da tukaj pišiti vse kar se tiče izrednosti:
- zamude
- okvare
- nesreče
- iztirjenja
- ......

Objavljeno: 12.08.2006, 10:03
Napisal/-a Regan 664
FIno, majstore, začnemo lepiti slike takoj. :lol:

Ja še ena opomba, zakaj ura na forumu šteje en svoj čas? :lol:

POZDRAVLJENI!

Objavljeno: 03.11.2006, 12:57
Napisal/-a Glasnik
Malce sicer nepraktično in skregano z predpisi o izrednih dogodkih (Navodilo 79), se pa strinjam, da lahko vaša klasifikacija zaradi preglednosti ostane takšna. Bi pa samo rad malce za obnovitev znanja razložil, kaj sploh je izredni dogodek. Definicija: Za izredni dogodek se šteje dogodek, zaradi katerega je nastala najmanj ena izmed naslednjih posledic: smrt, hujša poškodba ali ogrožanje človeških življenj, materialna škoda, prekinitev vlakovnega prometa, ogrožanje ali oviranje opravljanja prometa. Se pa izredni dogodki delijo na naslednje skupine:
1. NESREČE (smrt, trčenje vlakov, nalet vlakov, iztirjenje vlakov, požar ali eksplozijo z merili za nesrečo, iztirjenje, trčenje ali nalet vozil pri premiku oziroma progovnih vozil).
2. NEZGODE
3.ID na potnih prehodih
4.MOTNJE
5. OSTALI

Seveda so vse te skupine v omenjenem navodilu podrobno razložene.

Toliko za danes, če pa katerega kaj še bolj podrobno zanima, pa mu bom poskušal kar se da čimbolj streokovno in natančno obrazložit.

L.P.: GLASNIK

Objavljeno: 03.11.2006, 13:48
Napisal/-a Dolfe
Hej, čakaj malo. Tole ni ravno strokoven forum. #-o

Mi delujemo tu bolj po domače. Bolj na izzy. Izmenjujemo si dogodke, prigode, mnenja, fotografije, zastavljamo si vprašanja na katera nihče ne ve pravega odgovora. :wink:
Smo pa učinkoviti. Ni kaj. Odkar obstajamo, gre na Slovenskih Železnicah vse samo še na boljše. Promet je v porastu, prihajajo nove lokomotive, odpravljajo se počasne vožnje,.............. O:) \:D/

JOKEDrugače pa, dobrodošel med nami. =D>

lp, Dolfe

ZDRAVO!

Objavljeno: 03.11.2006, 17:23
Napisal/-a Glasnik
Se v določenih pogledih strinjam z Vami na pozitivno mnenje o ID-jih in prav je, da imate takšno mnenje, ker ga spoštujem. Tudi prav je tako in seveda popolnoma podpiram, da forum ostane takšen, kot si ga želite imeti vi vsi. Lahko pa Vam samo pomagam, da se "tista vprašanja o katerih nimate odgovora" skupaj razpravljamo in pridemo do najbolj pravilnega in točnega odgovora. Je pa res, da več glav, več ve.

L.P.: Glasnik

Re: Izredni dogodki - novost -

Objavljeno: 27.11.2011, 21:46
Napisal/-a jurij
Zdravo

Bil sem prisoten izrednemu dogodku leta 2008, ko je veter čez več železniških tirov prevrnil enega od največjih stolpnih žerjavov na Dunaju.

http://www.bahnarchiv.net/gallery/main. ... alNumber=2