Ljubitelj napisal/-a:Seveda je napredek, včasih je kretničar hodil peš, sedaj ima pa bicikl.
LPL
Nima vsak ajzenponar denarja za bicikl. Še manj za karto, da bi ga z vlakom vozil na okoli.

Ljubitelj napisal/-a:Seveda je napredek, včasih je kretničar hodil peš, sedaj ima pa bicikl.
LPL
Florjan napisal/-a:27.11.1964 je bila dokončana elektrifikacija proge Ljubljana- Jesenice, zato je bila v tistem času skoraj vsakodnevna zapora zaradi montaže voznega voda.
27.11.1978 pa je od Vižmarjev do Sl. Javornika pričela delovati TK (telekomanda).
Nurmi napisal/-a:Zlato pravilo,ko je enkrat postavljeno v kolikor ne dobiš strojevodje na telefon ali RDZ, NE
P I P A J
Nurmi napisal/-a:
PS Holding:Dokaj verjetna razlaga.Ampak LZK(lokalna zapora kretnic) mi ne gre v kontekst.
Dolfe napisal/-a:Nurmi napisal/-a:Zlato pravilo,ko je enkrat postavljeno v kolikor ne dobiš strojevodje na telefon ali RDZ, NE
P I P A J
Idealist.
holding napisal/-a:Nurmi napisal/-a:
PS Holding:Dokaj verjetna razlaga.Ampak LZK(lokalna zapora kretnic) mi ne gre v kontekst.
...LZK je pri aktiviranju "klica" (TsKlS)......pri razrešitvi vozne poti (TRVp) pa ne...
...naprava ti takoj po razrešitvi VP omogoča kakršnokoli manipulacijo, "doktrina" pa točno predvideva postopek.....(@Dolfe je pa svoje mnenje na podlagi izkušenj povedal ..
...)
Nurmi napisal/-a:Holding imaš prav.Smo imeli v Logatcu nek eksperiment LZK tudi pri TRVp na predlog mislim g.Jontesa,ampak se ni oprijel.Sem že predolgo na lesenem APB v mislih pa na mašini
Florjan napisal/-a:V poletnem času leta 1980(?) je bila na izvozni strani v smeri Laškega nesreča v kateri sta trčila tovorna vlaka "Toplarna" z 342-036 in "Kidrič" z 661-028(?). Ta dan je "moj omenjeni turnus zug" vozil Mb strojevodja in ostal nepoškodovan saj se je umaknil v hodnik. (Mene je "Angel varuh" namesto v Celje po "Toplarno" poslal v Dobovo.) Strojevodja in asistent na dizelnu sta umrla, saj sta se zadušila z apnom v prahu. Za lok sta imela uvrščeni (mislim da dve?) cisterni z apnenim prahom, kateri sta po trčenju pristali v Savinji.
Florjan napisal/-a:1216-001 napisal/-a:Jembah napisal/-a:Oba sta umrla...Umrla pa sta zato, ker sta vdihovala apneni prah nakar so jim dali bedaki vodo za pit in se je ta prah v pljucih spremenil v trdno obliko.
Ko dihaš gre zrak in prašni delci v pljuča ,ko piješ gre voda v želodec dve različni poti dva različna organa.
Pri prvi pomoči pri vdihavanju in zaužitji apna je potrebno očistiti ustno votlino in popiti le 1 dcl vode in ne povzročati bruhanja, saj v nasprotnem primeru še hitreje pride do zadušitve. Vendar v omenjenem primeru so bile količine prevelike, saj ju je verjetno zasulo z apnom.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov