Zdaj to je malo gostilniško in stanovsko pisano.Jaz mislim,da ne poznate svojih pravic. Po navodilu 603 je do nagrade upravičen vsak delavec,ki je sodeloval pri preprečitvi nastanka materialne škode ali nesreče v železniškem prometu, razen v primeru, če delovno mesto, na katerega je delavec razporejen, vključuje tudi dela pri ugotavljanju okvar in napak. Kot primeri preprečitve nastanka materialne škode ali nesreče v železniškem prometu štejejo: direktna preprečitev nesreče, najdba okvar na vozilih v prometu, preprečitev izrednega dogodka zaradi ovire na progi, najdba okvare na voznem omrežju ali na SVTK napravah,preprečitev požara, ugotovitev tatu,...... To velja tako zame,kot zate in progovnega delavca. Zdaj zakaj teh nagrad ne uveljavljate,oz. zakaj jih vaši šefi ne potrjuje, oz. zakaj vas vaši sindikati ne zagovarjajo in tega zahtevajo.Je pa druga stvar.
Zato dejte svoje šefiče in sindikaliste malo povprašati zakaj je tako kot je,prej kot zganjate kraval.Pri nas je to urejeno v nulo in zadeva laufa brez problema.
Jaz sem javil močno iskrenje izpod koles vagonov vlaka iz hrastovelj v rižano .. lahko domnevam, da je iz teh isker kasneje nastal požar ( leta 2012 ) ...nisem dobil nič, javil sem požar ob progi pri Divači nisem dobil nič, javil sem, da manjkajo vijaki/ tirfoni nisem dobil nič, javil sem plaz -- e, tu sem kasiral 300 €, počena tirnica ( kolega) 300€.
In pretrgana vešalka je manjša okvara voznega omrežja kot pretrgana
zaščitna vez ali
ozemljitev ...v temu je point - ne kakšno politično moč ima moj šefić ( majhno ) in big BOSS , ki jo je podedoval še iz časov vrlega Kmetiča.