Tako nekako...Dolfe napisal/-a:Hvala za pojasnilo.
Torej traja kakšen teden, da se izda zadnji žig. Seveda, če vse štima.
541.011, 012, .... 022 vse kmalu naši domači!
Re: 541.011, 012, .... 022 vse kmalu naši domači!
LPB
Se mi zdi da bo kar ene dva tedna. 

Hvala za pojasnila, to pije vodo, ne gre pa mi v glavo, da:
- morajo pri nas posodobiti programsko opremo za 3kV; navsezadnje je program last Siemens-a in bi bilo logično, da ima pravo programsko opremo tovarna, kjerkoli je že
- če delajo večsistemske lokomotive, da nimajo testne proge (četudi mislim, da v Nemčiji obstaja; za Bombardier vem da je), ki bi podpirala vse sisteme napajanja
Mnenja sem namreč, da bi morala priti lokomotiva iz tovarne 99% delujoča za vse sisteme in če je že dobila (začasno) uporabno dovoljenje od tovarne do meje, da bi ga ravno tako lahko dobila še od meje do CD Moste, kjer se opravi ostali tehnični problem. No in če smo že pri tem, da ima nova lokomotiva rahle težavice pod 3 kV, kakšni skriti problemi so potem še pri 25 kV AC; ali sploh normalno delujejo, če bi lokomotiva zapeljala čez južno mejo?
- morajo pri nas posodobiti programsko opremo za 3kV; navsezadnje je program last Siemens-a in bi bilo logično, da ima pravo programsko opremo tovarna, kjerkoli je že
- če delajo večsistemske lokomotive, da nimajo testne proge (četudi mislim, da v Nemčiji obstaja; za Bombardier vem da je), ki bi podpirala vse sisteme napajanja
Mnenja sem namreč, da bi morala priti lokomotiva iz tovarne 99% delujoča za vse sisteme in če je že dobila (začasno) uporabno dovoljenje od tovarne do meje, da bi ga ravno tako lahko dobila še od meje do CD Moste, kjer se opravi ostali tehnični problem. No in če smo že pri tem, da ima nova lokomotiva rahle težavice pod 3 kV, kakšni skriti problemi so potem še pri 25 kV AC; ali sploh normalno delujejo, če bi lokomotiva zapeljala čez južno mejo?
Goran
No no, brez nepotrebnega pametovanja.Gorchi napisal/-a:Hvala za pojasnila, to pije vodo, ne gre pa mi v glavo, da:

Ni treba pisati in delati k'r nekakšne zaključke na podlagi slabega poznavanja.
Pa brez zamere.
LPB
@bojan!
kdaj pride 541-017 ,datum 28-avgust-2009?? čakam
lp,miro
kdaj pride 541-017 ,datum 28-avgust-2009?? čakam

lp,miro
541-017

Dve 17-tki skupaj.

Lp

Dve 17-tki skupaj.

Lp
@363!
bravo in lepo sliko, super

bravo in lepo sliko, super

Popoldne v Polju:

016-ka uspešno opravila vse preizkuse;-).
Včeraj in danes že vozi "na polno".
Zvečer sledijo še slikovni dokazi.
LP Tadej
Včeraj in danes že vozi "na polno".

Zvečer sledijo še slikovni dokazi.

LP Tadej
Kras je lep, naj tak tudi ostane!
Živjo!
Kot lahko vidite mi ni uspelo prilepit slik do danes (tehnične težave
)
v Kopru na 14 TPK čaka na nov vlak:

dokaz, da ni bla niti še "ulaufana"

LP Tadej
Kot lahko vidite mi ni uspelo prilepit slik do danes (tehnične težave

v Kopru na 14 TPK čaka na nov vlak:

LP Tadej
Kras je lep, naj tak tudi ostane!
[quote="kraševc"]

Čas za prvi servis
Bravo Tadej

Čas za prvi servis

Bravo Tadej

Brižita je mašina, ki ji ni para
Lp Kristjan
Lp Kristjan
Mi lahko nekdo pove, kakšne funkcije so NBÜ/ep, ASG, HBU in ZSG?
Vlak je vedno hitrejši!
- Mojster_Strojevodja
- Direktor
- Kraj: Bled
- Kontakt:
NBÜ/ep - krmiljenje zavore na vagonih (pri nas ne pride tud pod razno v upoštev)
ASG - pogonska krmilna naprava
HBU - pomožni pretvornik (230 - 380)
ZSG - centralna krmilna naprava
ASG - pogonska krmilna naprava
HBU - pomožni pretvornik (230 - 380)
ZSG - centralna krmilna naprava
Če ne gre uporabi večje kladivo.
"Half the job is in the discovery; the other half is having the courage to present the findings."
"Everyone is a genius at least once a year. The real geniuses simply have their bright ideas closer together."
"Half the job is in the discovery; the other half is having the courage to present the findings."
"Everyone is a genius at least once a year. The real geniuses simply have their bright ideas closer together."
Hvala za pojasnilo @Mojster!
Zakaj pa pri nas krmiljenje zavore na vagonih niti pod razno ne pride v upoštev?
Zakaj pa pri nas krmiljenje zavore na vagonih niti pod razno ne pride v upoštev?
Vlak je vedno hitrejši!