Program z opisom slovenskih lokomotiv in garnitur

Debata okoli voznega parka
Odgovori
Uporabniški avatar
OMICRON
Pom. strojevodje
Pom. strojevodje
Prispevkov: 60
Pridružen: 07.07.2009, 6:35
Kraj: Jesenice
Kontakt:

Re: Program z opisom slovenskih lokomotiv in garnitur

Odgovor Napisal/-a OMICRON »

@Božiček .exe zapakiraj v rar ali zip (mislim da zip isto zna zavrnit) pa distribuiraj.
Rajš kot bencin Košir ma pač vin ...
Uporabniški avatar
Božiček
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 672
Pridružen: 14.08.2009, 14:26
Kraj: Krško

Re: Program z opisom slovenskih lokomotiv in garnitur

Odgovor Napisal/-a Božiček »

Sem že zapakiral u .zip, toda ko sem preizkušal, če lepo prenese iz strežnika mi je med razpakiranjem vedno sporočilo neko napako :( .
http://www.pribozic.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Tomaž97
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1705
Pridružen: 07.06.2009, 19:30
Kraj: Proga št. 62

Re: Program z opisom slovenskih lokomotiv in garnitur

Odgovor Napisal/-a Tomaž97 »

Končno mi je odprlo!!! :wink:

Pohvale!
Uporabniški avatar
Božiček
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 672
Pridružen: 14.08.2009, 14:26
Kraj: Krško

Re: Program z opisom slovenskih lokomotiv in garnitur

Odgovor Napisal/-a Božiček »

Tomaž97 napisal/-a:Končno mi je odprlo!!! :wink:

Pohvale!
Hvala. Me veseli, da ti je všeč. :D Boš videl kako dobra bo šele nova verzija :mrgreen: .
http://www.pribozic.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Božiček
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 672
Pridružen: 14.08.2009, 14:26
Kraj: Krško

Re: Program z opisom slovenskih lokomotiv in garnitur

Odgovor Napisal/-a Božiček »

Torej osnova opisa lokomotive serije 642 je narejena, izgleda pa takole:
Slika

Tole je pa programska koda potrebna za delovanje opisa (če slučajno koga zanima):
Slika
http://www.pribozic.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Nejc

Re: Program z opisom slovenskih lokomotiv in garnitur

Odgovor Napisal/-a Nejc »

Priporočam, da pišeš merkse enote vse enako. Sedaj imaš na primer nekaj v metrih, nekaj v centimetrih.., se mi zdi boljše, da imaš vse v enih enotah. Pač gledam na to kot strojnik, morda bo komu vseeno. :oops:

Moje mnenje. 8)
Uporabniški avatar
Božiček
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 672
Pridružen: 14.08.2009, 14:26
Kraj: Krško

Re: Program z opisom slovenskih lokomotiv in garnitur

Odgovor Napisal/-a Božiček »

Potem verjetno najbolje, da uporabim metre? :-k
http://www.pribozic.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
leteči vlak
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 2410
Pridružen: 04.03.2009, 10:20
Kraj: Grosuplje
Kontakt:

Re: Program z opisom slovenskih lokomotiv in garnitur

Odgovor Napisal/-a leteči vlak »

Se strinjam z @Nejcem. Mislim, da bi bile mere v metrih kar v redu.
Aljaž
Nejc

Re: Program z opisom slovenskih lokomotiv in garnitur

Odgovor Napisal/-a Nejc »

Po želji,
lahko pa še kdo predlaga in izbereš od večine. Samo da niso centimetri.. :oops: Mmg, slovnične napake tudi lahko predlagamo za popraviti? :hmm Če ne tukaj, pa preko zs?
Uporabniški avatar
Cepi
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 847
Pridružen: 14.12.2007, 18:34
Kraj: Izlake

Re: Program z opisom slovenskih lokomotiv in garnitur

Odgovor Napisal/-a Cepi »

Zakaj pa ne bi uporabili merske enote, ki se uporablja v tehnični stroki in to je milimeter. Saj se naredi tisočinska pika, pa je lepo za pogledat, nimamo pa pol kilometra dolge garniture, da bi morali pisati v metri oz. celo v kilometrih.
Uporabniški avatar
Božiček
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 672
Pridružen: 14.08.2009, 14:26
Kraj: Krško

Re: Program z opisom slovenskih lokomotiv in garnitur

Odgovor Napisal/-a Božiček »

Nejc napisal/-a:Po želji,
lahko pa še kdo predlaga in izbereš od večine. Samo da niso centimetri.. :oops: Mmg, slovnične napake tudi lahko predlagamo za popraviti? :hmm Če ne tukaj, pa preko zs?
Ja povej. Katere slovnične napake? :-k :)o~~
http://www.pribozic.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
OMICRON
Pom. strojevodje
Pom. strojevodje
Prispevkov: 60
Pridružen: 07.07.2009, 6:35
Kraj: Jesenice
Kontakt:

Re: Program z opisom slovenskih lokomotiv in garnitur

Odgovor Napisal/-a OMICRON »

Božiček napisal/-a: ... Tole je pa programska koda potrebna za delovanje opisa (če slučajno koga zanima):
Image
Oh, oh how I hate that language ;)

Kul ;) sam tko dalje ;)
Rajš kot bencin Košir ma pač vin ...
Gorchi
Kontrolni
Kontrolni
Prispevkov: 6500
Pridružen: 23.10.2006, 12:25
Kraj: Cerklje na Gorenjskem

Re: Program z opisom slovenskih lokomotiv in garnitur

Odgovor Napisal/-a Gorchi »

Brisenau et Lotz za začetek kar se slovnice tiče :)

Kot drugo pa vidim, da kličeš za vsako lokomotivo svojo formo. Vprašam se čemu? Nimaš kje kakšne zbirke podatkov, slik v resourcih ipd in kličeš eno formo ter nato kot parametre podaš, podatki katere lokomotive naj se naložijo? Tko moraš n form vizualno med sabo uskladiti, na moj način (ki ga v praksi dnevno uporabljamo) pa narediš eno formo pa dalje. Sicer pa lahko tudi narediš na svoj način samo potem bi naredil osnovno formo kot starša (brez naložene slike, brez podatkov), vse ostale pa kot naslednike. Sicer ne vem, kako gre to v Visual Basicu, v Delphiju je relativno enostavno...
Goran
Uporabniški avatar
Božiček
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 672
Pridružen: 14.08.2009, 14:26
Kraj: Krško

Re: Program z opisom slovenskih lokomotiv in garnitur

Odgovor Napisal/-a Božiček »

Gorchi napisal/-a:Brisenau et Lotz za začetek kar se slovnice tiče :)

Kot drugo pa vidim, da kličeš za vsako lokomotivo svojo formo. Vprašam se čemu? Nimaš kje kakšne zbirke podatkov, slik v resourcih ipd in kličeš eno formo ter nato kot parametre podaš, podatki katere lokomotive naj se naložijo? Tko moraš n form vizualno med sabo uskladiti, na moj način (ki ga v praksi dnevno uporabljamo) pa narediš eno formo pa dalje. Sicer pa lahko tudi narediš na svoj način samo potem bi naredil osnovno formo kot starša (brez naložene slike, brez podatkov), vse ostale pa kot naslednike. Sicer ne vem, kako gre to v Visual Basicu, v Delphiju je relativno enostavno...
Moje znanje Visual Basica še ni perfektno, ker sem še osnovnošolec in se tega ne učimo v šoli ampak, sem se Visual Basic naučil s predznanjem Basica in preizkušanjem kaj katera funkcija/koda naredi. Bi mi lahko prosim če se ti da na zasebna poslal kodo v Delphiju, kako izgleda to kar si ti predlagal? Hvala.
http://www.pribozic.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Kus
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 96
Pridružen: 05.02.2009, 16:24

Re: Program z opisom slovenskih lokomotiv in garnitur

Odgovor Napisal/-a Kus »

Premer koles bi jaz dal v milimetre, ostale dolžine pa bi pustil v metrih.
Odgovori