Vlaki na Goriškem

Vse okoli slovenskega nacionalnega železniškega operaterja.
Odgovori
ngpotnik
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 24.06.2022, 15:16

Vlaki na Goriškem

Odgovor Napisal/-a ngpotnik »

Pozdravljeni,

zanima me, če kdo ve, če bodo kdaj spet vozili potniški vlaki iz Nove Gorice v Ajdovščino, kdaj bo zapeljal potniški vlak preko italijanske meje med NG in Gorico in, če se napoveduje kaj več vlakov na relaciji med Jesenicami, NG in Sežano. Sicer sem vprašal že direktno na SŽ, a nisem dobil jasnega odgovora. Vidim tudi, da obstajajo načrti za železniško progo od Ajdovščine v Idrijo, na Vrhniko do Ljubljane.

Hvala
Uporabniški avatar
Re 4/4
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 3937
Pridružen: 01.09.2011, 20:55

Re: Vlaki na Goriškem

Odgovor Napisal/-a Re 4/4 »

Če zadovoljivega odgovora nisi dobil pri prevozniku, ga boš tudi tukaj težko.
Najprej bo potrebno malo modernizirati proge in signalno varnostne naprave v tistih koncih, šele potem se bo razmišljajo o več vlakih. Grobi načrti investitorja kaj bi naredili so, ni pa še dorečena časovnica. Maloobmejni vlak Gorica - Nova Gorica, pa je stvar Italijanov, ker je sporazum pač takšen, da se vozi v Novo Gorico in ne obratno. Pa bo očitno potrebno počakati še na novi lok in Hitachije, ki bi naj prišli enkrat. Pa še takrat ni garant, da bi kaj. Opčine so lep primer, kako ni nobene ponudbe.
jusko
Pom. strojevodje
Pom. strojevodje
Prispevkov: 50
Pridružen: 23.11.2020, 18:43

Re: Vlaki na Goriškem

Odgovor Napisal/-a jusko »

Načrti za progo mimo Ajdovščine proti Vrhniki in do Ljubljane obstajajo že dolga leta,vsaj kar vem po prebiranju tem na forumu. Ampak realizacija tega.. če bo,bo nekooooč:) za več prometa po progi Jesenice-Sežana pa tudi se ve,posodobitve proge,varnostnih naprav, kot je že Re 4/4 napisal Lp
Odgovori