Slovenske železnice se potnikom zahvaljujejo za razumevanje.
Pa še klik!

Nove vozovnice zgledajo takole:

lp NS
Nova programska in strojna oprema se bo zamenjala na vseh službenih mestih, kjer je že doslej potekala prodaja vozovnic. Razlika je v tem, da ločimo terminale na prenosne in stacionarne. Prenosne imajo sprevodniki in prodajna mesta z manjšim številom prodanih vozovnic, stacionarne pa so na bolj obremenjenih prodajnih mestih, ki so stalno povezane v računalniško mrežo. Razlika med terminali, ki jih imajo sprevodniki in onimi na prodajnih mestih z manjšim številom prodanih vozovnic je samo v tem, da so te zadnje stalno v napajani postaji in stalno povezane v računalniško mrežo.N€jc napisal/-a:Hmm... a pa ni to mogoče le na tistih postajah ko so prodajali še tiste kartonaste karte? mmg, a se to sedaj nadomešča s temi terminali po postajah, ki nimajo računalnika za prodajo vozovnic al kako? (npr. Radovljica, Medvode...)
To novo karto sem dobil na železniški postaji v Celju!N€jc napisal/-a:Hmm... a pa ni to mogoče le na tistih postajah ko so prodajali še tiste kartonaste karte? mmg, a se to sedaj nadomešča s temi terminali po postajah, ki nimajo računalnika za prodajo vozovnic al kako? (npr. Radovljica, Medvode...)
Izobraževanja so imeli prodajalci ravno toliko kot sprevodniki na vlaku.BoBi19 napisal/-a:To novo karto sem dobil že pred približno 1 mesecom. Sem 10 minut čakal, preden so tri gospe karto natisnile ker niso vedele, kaj morajo stiskati:). Upam, da so imeli prodajalci kaj izobraževanja
![]()
![]()
DOlfe dej no .Dolfe napisal/-a:dax napisal/-a:no jaz sem jo včeraj kupil v Postojni
gospod za okencom mi jo je zrihtou v 10 sekundah
res kapo dol sm bil zelo prijetno presenečen
Jaoo .... kje si pa SP-2 zgubil? Še malo pa dobiš novo.
Slabost tega papirja je, da se žig sprevodnika razmaže!541 napisal/-a:Barbarpapa1 - papir je različen na mobilnih terminalih in na stacionarnih terminalih. Vsi mobilni terminali (tudi na postajah) imajo "tanek" papir - gre za termo papir, saj gre za toploten tisk na vozovnico. Stacionarni terminali imajo pa debelejši papir, prinatenje pa je z barvo.