9479911 napisal/-a:suha napisal/-a:
Vsi vpijejo kako je treba graditi železnice, da se razbremeni ceste. Sedaj bomo to kmalu videli na "pilotnem projektu".
Propadlo. Sem omenil nekomu da ima ugodne povezave z vlakom. Načeloma navdušen. Potem pa povem vlak vsako uro in en prestop. In se mi začne smejat da sem ga dobro za nos potegnil. Pa še zdaj mi ne verjame da sem mislil resno.

Žalostno a resnično...
Se pa zelo hitro obetajo spremembe. Trde in "Ohne Vaseline" bi se lahko reklo. Potem do smeha marsikomu nebo več.
Slovenski narod je butast (se opravičujem a druge besede glede na podatke žal ne najdem). 16 % družinskega proračuna, se v povprečju namenja za prevoz. Največ v EU. To pomeni do 500 € na mesec. Kakopak za vzdrževanje avtomobila. Uro in pol na dan preživi povprečen delavec v avtu, čeprav ne prevozi več kot 20 kilometrov v eno smer do službe.
Če ti katastrofalni podatki Slovencu ne pomenijo nič, enemu bo. In to Bruslju. 99 % izpustov v Sloveniji pride od prometa. In to bo Bruselj zmotilo. Mnogi potem radi rečejo, da je to posledica tranzitnega prometa. A od kje potem več kot dvakratna podvojitev prometa, če primerjavo promet ob 9 uri zjutraj in 6 - 8 uro zjutraj (glejte moje podatke na prejšnji strani). Pa ne mi sedaj rečt, da Gastarbeiterji, ki se vozijo na balkan vsi štartajo ob 2 zjutraj iz Münchna da nam ob šestih zabašejo ceste.
Jah Evropa je napovedala "Green deal", vsi smo se zavezali Pariškemu podnebnemu sporazumu.... Oba sta kar dobro zacementirana. Kmalu se bo začelo v Bruslju pregledovat podatke in Slovenija bo na papirjih kmalu gola. Naši politiki bodo kot ponavadi hitro uklonili hrbtenice. Če ne seveda sledi postopek pred EU komisijo in kazen. Po hitrem postopku se bo ukinilo nadomestilo za prevoz na delo v "gotovini" in se ga začelo "izplačevati" (npr. delavcem ob Kočevski progi), v kupljeni mesečni ali letni karti za vlak ali avtobus (seveda tam kjer je to smiselno). Ukinilo se bo tudi vinjete in začelo obračunavati avtocesto po prevoženem kilometru.
V parlament zna s strani provincialcev priletet kakšna granitna kocka, a hujšega ne bo. Lahko bi sicer ta svoj srž usmerili v to, da bi poskušali politikom dopovedati, da se izboljša javni prevoz, a mislim da tudi te bojazni ni. So glede na zgoraj zapisane podatke, koliko časa in denarja se nameni za prevoz prebutasti. Na srečo je tu "bog" Bruselj. Moja napoved je, da bo Kočevska proga lepo zaživela.