Sramota PE Potniškega prometa - SŽ

Vse okoli slovenskega nacionalnega železniškega operaterja.
Uporabniški avatar
SZ ljubitelj
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 436
Pridružen: 26.01.2007, 11:33
Kraj: Nova Štifta

Re: Sramota PE Potniškega prometa - SŽ

OdgovorNapisal/-a SZ ljubitelj » 18.03.2015, 14:39

LJ363 napisal/-a:Na Bledu jih je konstantno polno, sem prepričan, da bi jim brez problema zraven prodali še kakšno vožnjo z muzejcem in izlet v Brda. Ampak pri nas se itak ne da nič zmenit. Turisti naj si pa kar sami iščejo, kaj bodo tu počeli. Na eni strani, svoje smo zaslužili, ko smo jih pripeljali sem, na drugi, če se hočejo peljat, naj si naročijo vlak eno leto vnaprej. Imajo pa vsaj nekaj skupnega, za ostalo nobenega nič ne briga. :evil:


Te azijske turiste v glavnem pripeljejo in odpeljejo tuje turistične agencije (iz Avstrije, Madžarske in Hrvaške) in si manejo roke na slovenski račun. Zato so zelo omejeni s časom, ki jim ga dajo na razpolago.

Manjka slovenska turistična agencija, ki bo vabila ljudi in jih vozila okrog in jim ponujala naše svetovne znamenitosti in dajala različne možnosti (ne samo Ljubljano, Postonjsko jamo in Bled).

Turisti imajo in prinašajo €vre, $dolarje in ostale cekine...
Lep pozdrav vsem

Tadej
trocken
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 631
Pridružen: 22.12.2009, 10:55

Re: Sramota PE Potniškega prometa - SŽ

OdgovorNapisal/-a trocken » 18.03.2015, 19:15

Azijcev je na običajnih potniških vlakih bohinjske železnice malo morje. Tako individualno (mladi, ki prihajajo iz Benetk preko Gorice in Nove Gorice v Slovenijo), še več pa je skupinskih gostov. Predvsem na relaciji Most na Soči, Bled, Jesenice je največja frekvenca. Tako, da je trditev, da so Azijci samo v Ljubljani iz trte zvita.
Uporabniški avatar
SZ ljubitelj
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 436
Pridružen: 26.01.2007, 11:33
Kraj: Nova Štifta

Re: Sramota PE Potniškega prometa - SŽ

OdgovorNapisal/-a SZ ljubitelj » 18.03.2015, 22:09

@trocken narobe si razumel. Azijci so precej na Bledu, ampak problem je, ker jih pripeljejo tuje turistične agencije in jim dajo omejen čas za oglede.
Lep pozdrav vsem

Tadej
Uporabniški avatar
ICE
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 278
Pridružen: 02.01.2013, 10:36

Re: Sramota PE Potniškega prometa - SŽ

OdgovorNapisal/-a ICE » 18.03.2015, 22:33

Še ena moja prigoda na SŽ

Sem potoval iz Salzburga v Ljubljano.

No v Salzburgu sem si že prejšni večer kupil vozovnico do Ljubljane z rezervacijo sedeža v 1. Razredu Business.

No, ko naslednje dopoldne pridem na postajo in stopim do okenca za prodajo vozovni mi prijazno in v odlični angleščini povejo kdaj bo vlak peljal do Zagreba ter, da naj izkoristim vstop v salon OBB Club Lounge. No tudi v salonu so bili prijazni celo 10 minut pred prihodom vlaka so me opozorili, da imam vlak.

Pridem do perona, ker sem se vkrcal v vlak naj nepozabim povedat, da mi je sprevodnik tudi pomagal naložit moj kovček. No nato sem na kupeju 1. opazil moje ime in se vsedel. No čez nekaj minut pride sprevodnik in me vpraša če bom kaj spil saj mi pripada pijača dobrodošlice. No sprevodnikom sva se še nekaj pogovarjala o poti in nato mi na koncu še reče če lahko vidi mojo vozovnico. Čez nekaj ur prispem v Beljak, ker mi sprevodnik celo prinese kavo ter opozori, da se bo jedilni vagon odpel in, da ga nebo do Zagreba. Nato se poslovi in odide. Tudi novi sprevodnik (Beljak-Jesenice) je bil vljuden in prijazen.

No kmalu smo na Jesenicah , ker OBB sprevodnik odide. Kmalu vlak spelje in pride do mene SŽ sprevodnik. Samo odpre vrata kupeja in stoji zraven. Čisto tiho, po 5 minutah ga vprašam če kaj želi in mi reče "Karto, pojdi v 2. razred", ko mu pokažem karto jo pošemplja in brez besed zaloputne vrata in odide. No, ko pridem v Ljubljano mi nihče ni pomagal razložiti prtlajge.

Saj nočem rečti, da so vsi OBB sprevodniki super in vsi SŽ zanič. Saj poznam tudi nekaj zelo super sprevodnikov iz ICS. No vožnji med Salzburguom in Beljakom so bili skozi napovedi postaj in zvez v nemščini in angleščini. No med Jesenicam in Ljubljano nisem slišal napovedi.

Lep pozdrav ICE
Zadnjič spremenil ICE, dne 19.03.2015, 13:24, skupaj popravljeno 1 krat.
By InterCity Express
Obiščite http://www.jaka-travel.com
Blaž
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 120
Pridružen: 19.02.2013, 22:34

Re: Sramota PE Potniškega prometa - SŽ

OdgovorNapisal/-a Blaž » 18.03.2015, 23:15

ICE, sj bo kmal zunanji razpis, ne se sekirat... 8) :thumbupl Se bo štemplalo, mahalo, piskalo, kufre noslo, pa še kaj... :D 8) :thumbupl :thumbupr [-o<
Spoštovani potniki, Slovenske železnice Vas pozdravljajo na vlaku InterCity Slovenija, naš vlak bo imel postanek v Zidanem Mostu, Celju, na Pragerskem in v Mariboru. Vse ostale informacije dobite pri vodji vlaka. Želimo Vam prijetno potovanje.
Uporabniški avatar
Re 4/4
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 3527
Pridružen: 01.09.2011, 20:55

Re: Sramota PE Potniškega prometa - SŽ

OdgovorNapisal/-a Re 4/4 » 19.03.2015, 9:07

@ICE. ÖBB 1. razred "biznis" velja samo na ozemlju Avstrije, tako, da naš sprevodnik ne ve, kaj pa kako. Sicer mi pa ni jasno, kako napoved v slovenščini med Salzburgom in Beljakom. In pa sprevodniku nisi omenil, da boš rabil pomoč pri prtljagi. Kaj pa, če je na vlaku kakšna invalidna oseba? Bi še vedno tresel takšne, da ti ni pomagal. Veš, severno od Avstrije imajo vlaki po 12 vagonov in samo dva sprevodnika, ki pomagata samo tistim, ki so pomoči najbolj potrebni... Kar se tiče pa najave. Ne vem a imajo naš kjuč do omarice, kjer je telefon, glede na to, da niso naši vagoni...
TGV Lyria
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1871
Pridružen: 24.03.2008, 20:13
Kraj: Baška grapa

Re: Sramota PE Potniškega prometa - SŽ

OdgovorNapisal/-a TGV Lyria » 19.03.2015, 9:22

Re 4/4 napisal/-a: Kar se tiče pa najave. Ne vem a imajo naš kjuč do omarice, kjer je telefon, glede na to, da niso naši vagoni...


Imajo. Sem se že peljal z Mimaro in so bile najave postaj. Tako da je vse odvisno od sprevodnika, če se mu da :roll:
z @ICE se moram strinjati: odnos sprevodnikov do dela v Avstriji in dlje proti severu je v primerjavi s SŽ v drugem vesolju. Sam ne bom nikoli pozabil izkušnje s češkega vlaka SC Pendolino v Brnu, ko sta sprevodnika izredno ustavila vlak na postajališču v predmestju Brna, da sta vrgla z vlaka dva brezdomca brez vozovnic, ki sta se zatekla na vlak in očitno pijana že polila vino po tleh. Nato pa oba na kolena in med vožnjo brisala nesnago na tleh ter se hkrati opravičevala celemu vagonu.
Seveda tudi pri nas obstajajo svetle izjeme. Naš "Maximum Power" je zagotovo eden od njih :D
Uporabniški avatar
Re 4/4
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 3527
Pridružen: 01.09.2011, 20:55

Re: Sramota PE Potniškega prometa - SŽ

OdgovorNapisal/-a Re 4/4 » 19.03.2015, 9:50

TGV Lyria napisal/-a:Sam ne bom nikoli pozabil izkušnje...

Jaz ti lahko povem izkušnjo iz Italije. Treno notte, ura pol dve zjutraj. Imel sem rezervacijo, ampak je bil kupe z mojim sedežem nabito poln; No kar celoten vlak je bil poln. Ko sem se usedel pred kupe, je prišel sprevodnik do mene, pogledal rezervacijo, odšel v kupe in nagnal dva potnik ven, tako, da sem dobil prosti sedež... Drugače je pa skoraj povsod enako. So sprevodniki, ki se jim ne ljubi ali pa so ustrežljivi. Je pa res, da ne moreš primerjat premimum vlake z navadnimi IC-ji in podobnimi vlaki...
mateja
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 264
Pridružen: 03.12.2008, 18:42

Re: Sramota PE Potniškega prometa - SŽ

OdgovorNapisal/-a mateja » 19.03.2015, 11:10

Iz teme Opuščena proga Jesenice Planica:

trackpan napisal/-a:@mateja in kaj pravi na "pobarvana" okna vlakovno osebje ? Ali lahko takšna zadeva od vlaka sploh prevaža potnike :banned2 ? Morda pa bodo namesto oken sedaj LCD zasloni z reklamami ? Moja vprašanja sodijo v skupino "grafitarjev", pa vseeno.

LP Igor


Osebje počne tisto, kar počne vedno - molči. Če se interno kaj pritožuje, ne vem.

TGV Lyria napisal/-a:Če je pa Desiro super proti Fiatu, potem je pa to napačen planet...
Vem, desetkrat prežvečena tema, ampak prejšnje tedne sem ob vožnji iz LJ v Grahovo komaj čakal, da presedem iz jajca v Fiata...


Ja, Desiro je zame super. Ker ima okna (očitno nanje bolj pazijo kot na Fiate), ker na njem napovedujejo postaje in ker ima klimo.

Nisem si mislila, da bo moja največja želja v 21. stoletju pri vožnji z vlakom - okno!!!, skozi katerega lahko opazujem okolico. Moji standardi so se namreč že tako znižali, da sem izredno vesela, če ima vlak, s katerim se peljem, ta dodatek. Pa čeprav je to neogrevan Baat vagon.

Desiroji so v primerjavi s Fiati slabši samo v enem - sedeži so neudobni. Vse ostalo je boljše.

Glede na to, kakšni Fiati vozijo po Bohinjki, boš verjetno tudi ti začel zagovarjati klimo. Zakaj bi odpiral okna? Turist se pelje mimo Bleda, pa ne ve, da je tam, saj skozi pografitirano okno ničesar ne vidi. Kaj naj fotografira, če pa se celo pot vozi po barvnem tunelu?
Gorchi
Kontrolni
Kontrolni
Prispevkov: 6498
Pridružen: 23.10.2006, 12:25
Kraj: Cerklje na Gorenjskem

Re: Sramota PE Potniškega prometa - SŽ

OdgovorNapisal/-a Gorchi » 19.03.2015, 12:40

Moja 2 €centa...
Včeraj, ko sem se vračal domov iz službe, se je po travi v okolici hotela v Zg. Brniku sprehajal en poševnookec in slikal vse kar mu je prišlo pod roko. In tam ni stal noben avtobus, najbližja žel. postaja pa je v Kranju.

In čisto prijazen nasvetek ICE: daj prosim preberi, kaj napišeš. Tvoja najbolj pogosta beseda v zadnji objavi tukaj je "No". No in potem je, No nato sem, No kmalu... Že kar malce moteče ;) Pa že večkrat sem opazil, da spuščaš presledke med besedami itd. Minutka za lepšo slovenščino ne škoduje ;)
Goran
Uporabniški avatar
ICE
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 278
Pridružen: 02.01.2013, 10:36

Re: Sramota PE Potniškega prometa - SŽ

OdgovorNapisal/-a ICE » 19.03.2015, 13:27

Re 4/4 napisal/-a:@ICE. ÖBB 1. razred "biznis" velja samo na ozemlju Avstrije, tako, da naš sprevodnik ne ve, kaj pa kako. Sicer mi pa ni jasno, kako napoved v slovenščini med Salzburgom in Beljakom. In pa sprevodniku nisi omenil, da boš rabil pomoč pri prtljagi. Kaj pa, če je na vlaku kakšna invalidna oseba? Bi še vedno tresel takšne, da ti ni pomagal. Veš, severno od Avstrije imajo vlaki po 12 vagonov in samo dva sprevodnika, ki pomagata samo tistim, ki so pomoči najbolj potrebni... Kar se tiče pa najave. Ne vem a imajo naš kjuč do omarice, kjer je telefon, glede na to, da niso naši vagoni...
Se opravičujem med Salzburgom in Beljakom so bila najave v nemščini in agleščini. Lp ICE
By InterCity Express
Obiščite http://www.jaka-travel.com
TGV Lyria
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1871
Pridružen: 24.03.2008, 20:13
Kraj: Baška grapa

Re: Sramota PE Potniškega prometa - SŽ

OdgovorNapisal/-a TGV Lyria » 19.03.2015, 17:11

mateja napisal/-a:Desiroji so v primerjavi s Fiati slabši samo v enem - sedeži so neudobni. Vse ostalo je boljše.


:thumbupr
Točno tako! Zato pa komaj čakam, da se presedem v Fiata. Ker če so sedeži zanič in te po slabi uri vožnje boli zadnja plat, je tudi vse ostalo omembe nevredno!
Da ne bi še o vseh tehničnih težavah Desirojev... Šara pač ostane šara, tudi če ima klimo in napovedi postaj :mrgreen:
Uporabniški avatar
igor72
Mojster
Mojster
Prispevkov: 4564
Pridružen: 28.09.2005, 17:07
Kraj: Primorje

Re: Sramota PE Potniškega prometa - SŽ

OdgovorNapisal/-a igor72 » 10.05.2015, 16:38

Oni dan je iz Kopra potovala potnica, z vlakom 508, proti Mostu na Soči. Ker zjutraj blagajna v Kopru ne dela, je karto kupila pri sprevodniku.
Prodal ji je karto s sledečo povezavo:
IC 508 Koper 05:25 Borovnica 07:30
LP 17702 Borovnica 07:46 Ljubljana 08:08
EC 212 Ljubljana 09:22 Jesenice 10:14
LP 4205 Jesenice 11:15 Most na Soči 12:25
Čas potovanja: 7h :shock:

Potem sva se s sprevodnikom pogovarjala in po spominu vem, da običajno ob uri ko je 508 v Divači, pride tudi vlak iz Ljubljane za Sežano (2600).
Vse je res, ampak samo približno; namreč prihod 508 v Divačo je ob 06:11, vlak 2600 pa odpelje proti Sežani ob 06:10 #-o
Če bi bilo samo minuto drugače, oziroma bi bila med vlaki veza, bi gospa potovala do njenega cilja takole:
IC 508 Koper 05:25 Divača 06:11
LP 2600 Divača 06:10 Sežana 06:19
LP 4208 Sežana 06:27 Most na Soči 08:13
Čas potovanja: 02:50h

Tisti dan je, zaradi logičnega razmišljanja sprevodnika in telefonskega klica strojevodje na postajo Divača, naj avtobus počaka, potrebovala slabe 3h, pa tudi kakšen € je še ostal v denarnici....
LEP DAN
Igor
Uporabniški avatar
igor72
Mojster
Mojster
Prispevkov: 4564
Pridružen: 28.09.2005, 17:07
Kraj: Primorje

Re: Sramota PE Potniškega prometa - SŽ

OdgovorNapisal/-a igor72 » 05.08.2015, 4:16

Od ponedeljka se opravlja nadomestni prevoz z avtobusi namesto vlakov 7705/7704, Divača-Buzet- Divača.
Da mejna policija sploh ni obveščena o tem, da prevoz opravljajo z mini busom, čeprav je sedaj glavna sezona in je večkrat potnikov za velik avtobus preveč, da pridejo iz Pule kolesarji, ki ostanejo v Buzetu " na suhem", da pridela avtobus vsaj uro zamude, saj je na tem koncu železnica veliko bolj priročna od cest,.....o vsem tem se PP očitno gladko je*e
Banalen pa je tudi vzrok, namreč motornik je na servisu, dvomim pa, da v času počitnic ni na razpolago kakšne druge DMG
LEP DAN
Igor
SIMY
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 921
Pridružen: 20.02.2006, 20:29
Kraj: Štajerska
Kontakt:

Re: Sramota PE Potniškega prometa - SŽ

OdgovorNapisal/-a SIMY » 05.08.2015, 10:32

igor72 napisal/-a: dvomim pa, da v času počitnic ni na razpolago kakšne druge DMG


Na štajerskem je pomanjkanje garnitur tudi zdaj ko je ''letni vozni red'' (manj vlakov),namesto njih vozijo seveda avtobusi :) (upam da vsaj tisti z klimo :) )

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov