Obnova postaje Divača

Vse okoli slovenskega nacionalnega železniškega operaterja.
Uporabniški avatar
Dino S
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1496
Pridružen: 18.09.2008, 16:19
Kraj: Rogaška Slatina

Re: Obnova postaje Divača

OdgovorNapisal/-a Dino S » 27.03.2015, 19:25

Če prav vidim, bo Divača dobila še tretji peron?
...
EG 3100
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 476
Pridružen: 16.05.2007, 12:53
Kraj: Primorska

Re: Obnova postaje Divača

OdgovorNapisal/-a EG 3100 » 27.03.2015, 21:34

Dino S napisal/-a:Če prav vidim, bo Divača dobila še tretji peron?

Ne. Prerona (bo)sta dva.
Uporabniški avatar
Dino S
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1496
Pridružen: 18.09.2008, 16:19
Kraj: Rogaška Slatina

Re: Obnova postaje Divača

OdgovorNapisal/-a Dino S » 27.03.2015, 22:56

igor72 napisal/-a:
Slika[/url]


Kaj pa bo potem tole?
...
EG 3100
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 476
Pridružen: 16.05.2007, 12:53
Kraj: Primorska

Re: Obnova postaje Divača

OdgovorNapisal/-a EG 3100 » 27.03.2015, 23:05

Prostor za nove tire št: 3,4,5,6.
Uporabniški avatar
Regan 664
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 3391
Pridružen: 24.01.2006, 16:23

Re: Obnova postaje Divača

OdgovorNapisal/-a Regan 664 » 30.03.2015, 5:49

Konzole na drogovih VM pa čez tri tire. Samo upamo lahko, da ne bo kakšnega žledu..... [-o<
Ljubitelj
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 4412
Pridružen: 09.12.2006, 18:34

Re: Obnova postaje Divača

OdgovorNapisal/-a Ljubitelj » 30.03.2015, 7:15

Od oka bi človek ocenil, da so konzole mnogo močnejše od dosedanjega obešanja na dooolgiiih prečkah. Seveda se na rešetkasti konstrukciji nabere več žleda, toda stvar ocene projektanta je, da računa z dovolj veliko obtežbo.

LPL
EG 3100
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 476
Pridružen: 16.05.2007, 12:53
Kraj: Primorska

Re: Obnova postaje Divača

OdgovorNapisal/-a EG 3100 » 31.03.2015, 22:02

Nekaj današnjih.

Slika

Slika

Slika
EG 3100
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 476
Pridružen: 16.05.2007, 12:53
Kraj: Primorska

Re: Obnova postaje Divača

OdgovorNapisal/-a EG 3100 » 07.04.2015, 17:25

Še malo pa bosta tira 4 in 5 končana.

Slika

Slika
Uporabniški avatar
mkx
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 3496
Pridružen: 20.03.2011, 9:03
Kraj: Dolenjska

Re: Obnova postaje Divača

OdgovorNapisal/-a mkx » 07.04.2015, 19:12

EG 3100 napisal/-a:Slika

Signal, ki je na levi strani tira 4 ... bo ostal kot izvozni signal za tir 4 (na napačni strani?) ali kako?
LP, Metod
Lenoba
Vajenec
Vajenec
Prispevkov: 30
Pridružen: 21.05.2013, 6:51

Re: Obnova postaje Divača

OdgovorNapisal/-a Lenoba » 07.04.2015, 19:17

ta signal je postavljen za bodoci tir 3 :D
Uporabniški avatar
mkx
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 3496
Pridružen: 20.03.2011, 9:03
Kraj: Dolenjska

Re: Obnova postaje Divača

OdgovorNapisal/-a mkx » 07.04.2015, 21:05

Lenoba napisal/-a:ta signal je postavljen za bodoci tir 3 :D

Ali ne bodo podaljšali perona? Ko bo tod vozil RailJet, bo sedaj nastajajoči malo kratek :lol:
LP, Metod
Lenoba
Vajenec
Vajenec
Prispevkov: 30
Pridružen: 21.05.2013, 6:51

Re: Obnova postaje Divača

OdgovorNapisal/-a Lenoba » 08.04.2015, 5:25

peron bo priblizno to donneli-ja, samo da se bo zožal iz 6,45m na 5,05m. za vse bo prostor =)
Uporabniški avatar
igor72
Mojster
Mojster
Prispevkov: 4531
Pridružen: 28.09.2005, 17:07
Kraj: Primorje

Re: Obnova postaje Divača

OdgovorNapisal/-a igor72 » 08.04.2015, 5:31

Lenoba napisal/-a:ta signal je postavljen za bodoci tir 3 :D

Tir 3. še nekako....ampak 1 in 2??? Ko se bo potnik proti Lb ustavil pred postajo, ne bo mogoče videti IS. Ali smo res tako birokratsko omenjeni v glavah, da se ne da postaviti stvari tako, da je vse veliko lažje???? ...Pa pustimo enkrat za vraga te pravilnika, saj je gotovo vse po PS-u; na vseh tirih bi lahko bili ponavljalniki, ki bi uporabnikom veliko olajšali delo. Postaja Divača je v luknji in je v dve smeri vzpon. Nepotrebno zaviranje in nepotrebna poraba energije za speljevanje, ker ne vidiš signala vse dokler nisi pred njim???
Sej, postaja bo za javnost zrihtana v nulo, ampak tehnično gledano, današnjim časom primerno, totalen podenj!!!
LEP DAN
Igor
cokla
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 11404
Pridružen: 10.08.2007, 21:50
Kraj: ob levem bregu Save

Re: Obnova postaje Divača

OdgovorNapisal/-a cokla » 08.04.2015, 6:40

igor72 napisal/-a:
Lenoba napisal/-a:ta signal je postavljen za bodoci tir 3 :D

Tir 3. še nekako....ampak 1 in 2??? Ko se bo potnik proti Lb ustavil pred postajo, ne bo mogoče videti IS. Ali smo res tako birokratsko omenjeni v glavah, da se ne da postaviti stvari tako, da je vse veliko lažje???? ...Pa pustimo enkrat za vraga te pravilnika, saj je gotovo vse po PS-u; na vseh tirih bi lahko bili ponavljalniki, ki bi uporabnikom veliko olajšali delo. Postaja Divača je v luknji in je v dve smeri vzpon. Nepotrebno zaviranje in nepotrebna poraba energije za speljevanje, ker ne vidiš signala vse dokler nisi pred njim???
Sej, postaja bo za javnost zrihtana v nulo, ampak tehnično gledano, današnjim časom primerno, totalen podenj!!!


To je Slovenija Igor.... :cry:
Zakaj dekleta povesijo oči, ko jim rečeš: "Ljubim te"?

Da bi videle, če je res !

( Regis Houser )
Uporabniški avatar
petindvajsetka
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 796
Pridružen: 28.08.2011, 19:57

Re: Obnova postaje Divača

OdgovorNapisal/-a petindvajsetka » 08.04.2015, 8:59

Glede na to, kar je napisal Igor, je to zelo žalostno. V Avstriji imajo ponavljalnike v premo in to 100 m pred signalom, pri nas jih pa še v krivinah ni moč postaviti, v Nemčiji sem pa opazil tudi po 3-5 ponavljalnikov v krivini!?

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov