Stran 1 od 14

Nakup vozovnic prek interneta

Objavljeno: 09.08.2013, 12:16
Napisal/-a ICE
Kdaj bo na Slovenski železnicah možen nakup vozovnic prek spleta?

Lp ICE

Re: Nakup vozovnic prek interneta

Objavljeno: 09.08.2013, 17:48
Napisal/-a kekec
Za začetek bi bilo super, če bi se lahko preko spleta podaljševale in plačevale (študentske in dijaške) mesečne/polletne/letne vozovnice, ki se jih da kupit samo na večjih postajah. Imam nekaj prijateljev, ki nimajo vedno prevoza do takšne postaje in se morajo potem pogajati s sprevodnikom, ker še nimajo podaljšane karte.

Re: Nakup vozovnic prek interneta

Objavljeno: 12.08.2013, 16:17
Napisal/-a ICE
Glede nato, da se da kupit vozovnico prek interneta za (ÖBB,DB,FS,SBB,..) . Ne vem zakaj se jih ne, da kupit tudi za SŽ?

Lp ICE

Re: Nakup vozovnic prek interneta

Objavljeno: 12.08.2013, 20:41
Napisal/-a grega
kekec napisal/-a:Za začetek bi bilo super, če bi se lahko preko spleta podaljševale in plačevale (študentske in dijaške) mesečne/polletne/letne vozovnice, ki se jih da kupit samo na večjih postajah. Imam nekaj prijateljev, ki nimajo vedno prevoza do takšne postaje in se morajo potem pogajati s sprevodnikom, ker še nimajo podaljšane karte.


saj lahka podaljšaš par dni pred iztekom meseca...

Re: Nakup vozovnic prek interneta

Objavljeno: 12.08.2013, 21:35
Napisal/-a petindvajsetka
ICE napisal/-a:Glede nato, da se da kupit vozovnico prek interneta za (ÖBB,DB,FS,SBB,..) . Ne vem zakaj se jih ne, da kupit tudi za SŽ?

Lp ICE


Zato ker ÖBB,DB,FS,SBB imajo to urejeno kot se šika, SŽ pa še 100 let ne bodo imele to urejeno! :evil:

Pa pozabil si povedat, da so vozovnice, kupljene preko spleta, v tujini do 30% cenejše, kot če jih kupiš na postaji. Ja, tako se med drugim tudi privablja potnike. =D>

Re: Nakup vozovnic prek interneta

Objavljeno: 13.08.2013, 13:51
Napisal/-a trance0
Pri nas potnike prej odganjajo kot privabljajo z zastarelim načinom prodaje vozovnic. Bomo videli naslednje leto, ko bo zaživela enotna vozovnica za ves JPP v Slovenistanu.

Re: Nakup vozovnic prek interneta

Objavljeno: 13.08.2013, 19:34
Napisal/-a ŽAT32
Pri nas smo takšni strokovnjaki, da še zmogljivosti naprav, ki so kupljene in vgrajene ne smemo izkoristiti. Namreč, s bančno kartico se vozovnico lahko kupi le na postajah s stabilnimi terminali, čeprav isto omogočajo tudi prenosni. Ti pa so na večini postaj. In ko v skoraj vsakem pajzlu lahko plačaš kavo s kartico, na SŽ, razen na izbranih postajah, ne moreš kupiti mesečne. Če je blagajnik na "veliki" postaji slučajno na dopustu, zamenjave seveda ni, ti je tudi sprevodnik ne more prodati. Če imaš ravno kakšen drobiž v žepu lahko kupiš vsaj enosmerno karto, drugače pa.....kar znajdi se. In to v dobi, ko vsak smrkavec na svoji tablici obdela pol svetovnega spleta, še preden se pripelje do šole.
Napredek rules, pa ne na SŽ :mrgreen:

Re: Nakup vozovnic prek interneta

Objavljeno: 14.08.2013, 12:19
Napisal/-a taurus
Nimajo samo ÖBB, FS, DB omogočen nakup vozovnic preko spleta, ampak tudi Čehi, Slovaki, Madžari, Poljaki in celo Romuni. Ne samo pri tem, tudi pri voznem parku in mnogih drugih stvareh so nas te železniške družbe že prehitele.

Re: Nakup vozovnic prek interneta

Objavljeno: 14.08.2013, 18:17
Napisal/-a Barbarpapa1
Pozdrav

@ŽAT32, najbolj žalostno je pa to, da se je po uvedbi prenosnih terminalov nekaj časa karto pri sprevodniku lahko kupil s kreditno kartico. Potem se je pa to ukinilo (se ne spomnim točno, zakaj...).

LP

Jože

Re: Nakup vozovnic prek interneta

Objavljeno: 14.08.2013, 19:36
Napisal/-a ŽAT32
Barbarpapa1 napisal/-a:Potem se je pa to ukinilo (se ne spomnim točno, zakaj...).


Menda zato, ker bi kdo lahko plačal tudi z neveljavno kartico.
Seveda, saj so to vsote v tisoče evrih :roll:

Re: Nakup vozovnic prek interneta

Objavljeno: 18.08.2013, 19:06
Napisal/-a ICE
Danes sem v dnevniku videl, da naj bi prihodnje leto možen nakup tudi prek interneta.
Vir:RTV Slo

Lp ICE

Re: Nakup vozovnic prek interneta

Objavljeno: 18.08.2013, 20:26
Napisal/-a Re 4/4
petindvajsetka napisal/-a:Pa pozabil si povedat, da so vozovnice, kupljene preko spleta, v tujini do 30% cenejše, kot če jih kupiš na postaji.


SBB tudi do 50 % :P ](*,)

Slika

Re: Nakup vozovnic prek interneta

Objavljeno: 21.08.2013, 11:18
Napisal/-a inovak
V današnjem časopisu Dnevniku je na zadnji strani članek "Obtičali v kameni dobi" avtorja Tomaža Klipšteterja. V njem avtor povzema stanje prodaje vozovnic preko spleta in ugotavlja dejansko stanje pri nas. Tako Marko Tnacer, ki v SŽ skrbi za stike z javnostmi, napoveduje prodajo vozovnic z brezstičnim čipom v prvi fazi za abonentske vozovnice ( cca 45% odstokov potnikov) in nato širjenje prodaje po spletu tudi na druge potnike. Že letos naj bi bila izdelana mobilna aplikacija SŽ za operacijski sistem Android ( vpogled v vozni red, morebitne zamude in druge ovire v prometu). Po njegovem mnenju ni znano, kdaj bo prišlo do poenotenja posameznih nacionalnih sistemov po Evropi.

Re: Nakup vozovnic prek interneta

Objavljeno: 21.08.2013, 18:58
Napisal/-a suha
Ma na SŽju bi morali po sistemu Ljubljanske Urbane uvesti na potniških vlakih terminale, kjer se potniki sami "kljukajo" in to na vseh vratih na potniških vlakih. Prav tako bi morali vsi potniki imeti to brezkontaktno čipirano kartico kot jo imajo abonenti in tako kot na LPPjevih avtobusih v Ljubljani, kjer neposredno na avtobusu sploh ni mogoče več kupit vozovnice, ampak se vse to dela na postajah na Urbanomatih. Tam si te kartice tudi "nafilaš" pa magari z Mastercardom. Na vlakih pa ukinit sprevodnike, ker realno je treba vse to drago plačati, pa tudi nevarno je za rope, ker imajo opravka z gotovino. Na Ljubljanskih avtobusih so sprevodnike ukinili že 30 do 25 let nazaj, ko so še v težkem socializmu pogruntali da to stroškovno ne gre... Sprevodniki se potem prelevijo v kontrolorje, ki občasno kontorlirajo veljavnost in kljukanje vozovnic.

Pa kot je že nekdo prej navedel, veliko upanja vlagam v Enotno vozovnico za ves javni priomet. V zgoraj napisane posodobitve bo tudi SŽ, če ne drugače prisiljena, ker bo večina potnikov "plačevala" samo še na tak način.

Re: Nakup vozovnic prek interneta

Objavljeno: 22.08.2013, 9:56
Napisal/-a trance0
Verjetno bo prej ali slej prišlo do zmanjšanja števila in prisotnosti sprevodnikov na naših vlakih. Če ne drugega sigurno ne bosta več po dva na enem vlaku, prav tako pa bo prej ali slej tudi ukinjeno kupovanje vozovnic direktno na vlakih z gotovino. Del sprevodnikov bo tako ostal, del se jih bo najverjetneje prelevil v kontrolorje.