PKP Cargo

O drugih prevoznikih, ki uporabljajo slovensko železniško omrežje
Benny
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 84
Pridružen: 28.05.2018, 13:27

PKP Cargo

OdgovorNapisal/-a Benny » 06.12.2018, 21:26

Skupina PKP Cargo prevzema več kot 80% delnice v slovenski družbi Primol-Rail

Napredni svetovni promet (AWT), družba PKP Cargo Group, je danes podpisala pogodbo o nakupu 80 odstotkov delnic v slovenski družbi Primol-Rail. PKP Cargo poudarja, da na ta način poveča svojo prisotnost na trgih južne Evrope.

Kot obvešča PKP Cargo, pridobitev večine Primol-Rail, ki ima licenco za opravljanje železniških prevoznih storitev v Sloveniji, odpira nove možnosti, da PKP Cargo Group poveča prevoz proti severu in jugu Evrope. - Glede na to, da ima Skupina že licence za samostojno delovanje na Češkem, Slovaškem, Madžarskem in v Avstriji, lahko zdaj z uporabo samo ene večsistemske lokomotive upravlja vlake iz Poljske do slovensko-italijanske meje in v slovensko koprsko pristanišče od največjih pristanišč na Jadranu - beremo.

Doslej je AWT služil približno 10 vlakov na teden glede na mejo s Slovenijo, kjer je skladišče prevzel lokalni podizvajalec. Trenutno se bo število takih vlakov povečalo, kar bo povečalo prevoz skupine PKP Cargo med državami, ki ležijo od Baltika do Jadrana. - Z zadovoljstvom smo prepričani, da današnja pogodba ustvarja priložnosti, da Skupina PKP Cargo vstopi na nove trge s privlačno prometno ponudbo in poveča obseg prometa - je povedal Maciej Walczyk, predsednik AWT-a

- Veseli smo se pridobitve delnic slovenskega partnerja. Je odgovor na nedavno sprejeto strategijo skupine PKP Cargo, v kateri se osredotočamo na pridobitve na tujih trgih in povečanje naše vključenosti v promet med državami trojice, - je poudaril predsednik družbe PKP Cargo Czesław Warsewicz. Predsednik je na nedavni novinarski konferenci napovedal možnost pridobitve letošnjega leta.

https://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/ekspansja-grupy-pkp-cargo-przejmuje-80-proc-udzialow-w-slowenskiej-spolce-primolrail-89732.html

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov