Adria Transport
Re: Adria Transport
Igor, 20 let je minimalno.
Po pravilniku moraš biti najmanj toliko star, da dobiš dovoljenje. Se pa da priti celo z manj leti, ampak ne manj kot 18. Samo takrat pa imaš omejitve.

Pozdravljen,
Marsikater se mi bo smejal, ampak mislim da je Adria najboljša firma, ki vozi po Slovenski infrastukturi. Turnus je ruski ali ena naša izvedenka z popoldansko izmeno. Štajerski in prekmurski del firme začenja v Slovenski Bistrici, primorci v Divači, Ljubljanski del pa v Ljubljani. Plača je veliko boljša kot na SŽju, to da je moje mnenje da smo najboljši na Infrastulturi pa izhaja glih iz tega, da smo kot kolektiv v zares dobrih odnosih.
Lep pozdrav
Ivek
Sto ljudi - sto čudi, pravijo. Škoda delati neke primerjave, ker so povsod plusi in minusi. Glavno je, da je vsak pri sebi zadovoljen.
ali je ex obb 1822 še aktivna?
Ne, obe sta odstavljeni, pa tudi nič ne kaže da bosta še sploh kdaj vozili. Mogoče bo ADT pripeljala drugo mašino, ampak vse odvisno od "sestrskega" LTE. Nekaj "obljub" iz Innotransa niso uresničili. 

Lokomotivi potrebujeta revizijo podstavnih vozičkov, glede kronične bolezni elektronike, pa pravijo da so "rešljive". Take zadeve ne bo nihče več hotel imeti, sploh pa Siemens tedensko splavi 2-3 Vectrone in tudi Alstom je zavihal rokave in bo Bombardierjeve stvari zmetal ven. Torej ta serija v Evropi nima več prihodnosti.
Tudi jaz sem slišal da od privatnikov je nekako najboljša Adria, ne vem če je to res, oziroma vsak bo svoje zagovarjal, ampak če so res nastopi na takih lokacijah, ki so bili prej omenjeni, turnus ruski ter plača zagotovo boljša, potem so res plusi. (Čeprav še vseeno, so na SŽ strojevodje najbolj zaščitene, ter kolikor je efektive je stvar za sebe....)
No glede efektive pa ne bodi pameten če zadeve ne poznaš.Gripn541 napisal/-a: ↑21.12.2022, 12:16 Tudi jaz sem slišal da od privatnikov je nekako najboljša Adria, ne vem če je to res, oziroma vsak bo svoje zagovarjal, ampak če so res nastopi na takih lokacijah, ki so bili prej omenjeni, turnus ruski ter plača zagotovo boljša, potem so res plusi. (Čeprav še vseeno, so na SŽ strojevodje najbolj zaščitene, ter kolikor je efektive je stvar za sebe....)
Efektiva je dokaj problematična zadeva, saj računalnik beleži le vožnjo vlaka, ves premik, pregled vozila, pripravo na vožnjo, odpravo napak pa beleži kot "čakanje na delo".
Sicer pa so vsi privatniki začeli pot kot nelojalna konkurenca...ker o ho ho kaj se je vse počelo in se pri nekaterih še kar počne z izmenami ....
The hardest part of my job is being nice to people who think they know how to do my job LOCOMOTIVE DRIVER