Hoj, Miran,
ja hitim, saj bo kmalu pet (5) let, od kar gradim maketo

In moj načrt je jasen: skrajni rok dokončanja makete
1960a je 30. februar 2021! Čaka me pa še kar precej dela: finalizacija pokrajine in figuracija(1-2 dni), montaža in vezava vseh premikalnih mehanizmov za kretnice ter test (2-3 dni), montaža 80% tipkal in stikal v panele, ter žične povezave le teh (2-3 din), sestava / predelava dvigala za premog parnih lokomotiv v depoju 2 dni), vezava javne razsvetljave (1 dan), test električnih povezav (2 dni), merjenje stojnega toka lokomotiv (1 dan), krajšanje 6p kablov
MM -
z21 (1 dan) in končna testna vožnja (.1 dan), izdelava usmernika za ozkotirno progo, ter nastavitve in test ozkotirnega krmiljenja (2 dni), pa še kakšna drobnarija se bo našla
Dela čez rob mize in bom moral pošteno zavihati rokave, da zastavljeno nalogo speljem po načrtu. Imam voljo in delovni elan, torej posledično dela dobro tečejo, brez večjih zastojev. občasno si privoščim sestavljanje in vožnjo vlakov, kar pa vzame mimogrede uro ali dve . . . Za to bo čas, ko bo maketa končana in takrat te z veseljem vabim na vlakovno seanso, Miran

(seveda primerno virus času). Imam dva
MultiMaus krmilnika, dve vtični mesti z RJ45, dve železniški postaji na maketi, dve DCC operativni lokomotivi in kopico vagonov. In pa seveda že razdelane turnuse vlakov, po katerih sestavljam in vozim vlake. Zabave in dela z vožnjo ter ranžiranjem, kolikor želiš . . .
Malce sem se razpisal, hi. Sem pa opravil tudi danes precej dela, ko se je od včeraj posipni material osušil, sem še izvršil nekaj popravkov in dodal še eno tanko plast makadama, ter smrečje na nabrežino, ob glavno progo, ki pelje v dolg oval:
Figuracija makete, oz. oživljanje, je v polnem teku. Dežurni električar je na poti v trafo postajo, v ozadju levo, pod napuščem delavnice, dva težaka prenašata večji zaboj, mimo kovinske ograje na ramenih prenašata druga dva lesen tram:
Viličarist na rampi ima pomagača, ki ga usmerja, šefica nabave pa pravkar zapušča tovorno skladišče in je s hrbtom obrnjena proti nam:
Kolesar (za grmovjem) hiti po cesti navzgor proti delavnici K.O.K.
Še pogled na plato K.O.K. in makadamsko cesto med stavbami proti severu:
Tone pa jo počasi reže navzdol po cesti, proti čuvajnici št. 6, ki je med obema progama:
Mogoče še za info: figure lepim na teren / podlago z
Scotch gelom, ki se odlično obnese na vseh vrstah podlage. vendar pozor: poliuretanske mase rahlo topi! Zgoraj na sliki je vidna manjša bela ploščica z oznako 4.0, ki je nadomestilo kilometrskega kamna. V območju ranžirne postaje Preloge so namesto klasičnih km kamnov, v tla prilepljene ploščice z ustrezno številko. To pa zaradi nemotenega dela pri sestavljanju / razstavljanaju vlakovnih garnitur, ko je treba z odklopilno palico seči pod spenjače
Hmmm, opažam, da so časi objav malce smešni, gleda na dejansko uro so razlike v mojem PCju in nekaterih ostalih res velike. jaz uporabljam WW sinhronizacijo, ki deluje za vse časovne cone na Zemlji in mi koristi pri vzpostavljanju brezžičnih radijskih digitalnih zvez - pri teh mora biti čas popolnoma usklajen. Če bo komu koristilo, naj obišče naslednjo povezavo. In še: ni potrebno nikakršno nameščanje, registracija, ali podobne neumnosti
https://time.is/
lp