Arduino UNO DCC++

Na temo elektronike in digitalne tehnike na področju železniške makete.
FarCry1
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 28.05.2018, 13:48

Arduino UNO DCC++

OdgovorNapisal/-a FarCry1 » 24.08.2018, 20:15

Pozdrav.
Po mnogih letih sem spet v predalu zagledal staro parno maketo HO Mehanotehnike.
Zadeva je seveda analogna.
Rad bi sistem predelal na DCC++.
Ker ne bi za začetek vlagal v zadevo preveč eurov sem si preko kitajcev naročil eno poceni konfiguracijo:
- Arduino UNO https://www.aliexpress.com/item/UNO-R3- ... 4c4dQGsFz1
- DC Motor Shield https://www.aliexpress.com/item/Replace ... 4c4dQGsFz1
- 2 x DCC Dekoderja (najcenejše.. saj vem) https://www.aliexpress.com/item/NEM652- ... 4c4dQGsFz1

Na arduinota sem naložil zadnjo verzijo DCCpp_Uno https://github.com/DccPlusPlus/BaseStation
Povezal sem pine kot v navodilih.. https://github.com/DccPlusPlus/Document ... ppings.pdf

Na PC sem inštaliral JMRI http://jmri.sourceforge.net/download/index.shtml

Zadeva se mi zdi da deluje saj mi ob pritisku na gumb ON (JMRI) na DC Motor Shieldu zagorijo vse štiri ledice.

Problem pa je, ko na DC Motor Shield priklopim (kitajski) DCC dekoder, JMRI dekoderja NE ZAZNA...
Poizkusil sem oba dekoderja, pa nobeden "ne prime"....

Ali ima kdo kake izkušnje z Arduinotom in DCC dekoderjem?

Hvala.

LP, FarCry
Tjan70
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 7
Pridružen: 29.04.2013, 17:37
Kraj: Murska Sobota
Kontakt:

Re: Arduino UNO DCC++

OdgovorNapisal/-a Tjan70 » 28.08.2018, 9:41

Pozdravljen,

če si vse pravilno povezal bi moralo delati takoj.

Mogoče je težava v samem motornem shieldu, sem že imel težave z raznimi kitajskimi kloni, da niso delovali.
Če imaš možnost poskusi z drugim dekoderjem, z katerega si prepričan da deluje. Lahko da ta kitajski dekoder ne dela, ali pa uporablja kakšne čudne protokole, katerega JRMI ne podpira.

Če si iz Ljubljane oz. na relaciji LJ - Nazarje, se lahko dobiva in pogledam zakaj ne dela.
FarCry1
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 28.05.2018, 13:48

Re: Arduino UNO DCC++

OdgovorNapisal/-a FarCry1 » 29.09.2018, 18:01

Pozdrav.
Obstaja zelo enostavna rešitev.....
DCC dekoderju JE TREBA PRIKLOPITI BREME!!! (Motor)
Tega na žalost nisem zasledil nikjer. Dekoder pa sem hotel prej sprobat, če deluje in ga zato nisem prispajkal na lokomotivo.
Slučajno sem na dekoder priklopil 12V LED žarnico in glej ga zlomka... Zadeva je začela delovati...

To objavljam, če bi še kdo imel podobno težavo / problem in se s tem ne bi ukvarjal kar 6 dni...

LP.

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov