Roco Lokmaus2

Na temo elektronike in digitalne tehnike na področju železniške makete.
cuhapuja
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 15.05.2011, 12:59

Roco Lokmaus2

OdgovorNapisal/-a cuhapuja » 16.05.2011, 18:03

Pozdravljeni,

delam seminarsko nalogo GenLI vmesnik za DCC, s katerim preko računalnika krmilim železnico.

Sedaj pa nevem točno kaj naredi rdeča ročka Lokmaus2 in kaj črna škatla (10764). Za vse informacije se vam vnaprej zahvaljujem.
Uporabniški avatar
SandiP
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1572
Pridružen: 11.11.2007, 9:39
Kraj: Ljubljana Moste
Kontakt:

Re: Roco Lokmaus2

OdgovorNapisal/-a SandiP » 17.05.2011, 12:49

Če ti bo kaj v pomoč, preštudiraj tole literaturo:

:berr
cuhapuja
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 15.05.2011, 12:59

Re: Roco Lokmaus2

OdgovorNapisal/-a cuhapuja » 17.05.2011, 14:45

Super hvala!
ScaniaLower
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 5
Pridružen: 10.09.2010, 17:44
Kraj: Vikrče/Gorenjska
Kontakt:

Re: Roco Lokmaus2

OdgovorNapisal/-a ScaniaLower » 09.02.2013, 15:24

Zdravo

Bom kar tu vprašal...
Par dni nazaj sem na ebayu dokaj ugodno dobil rocotovo lokmause 2.
Takoj sem razpakiral in vse lepo priklopil postavil še dve dodatni mehanotovi tirnici da z lokomotivo sprobam če sploh deluje,
Vlak se prižge in motor dela prav tako vse lučke ko želim speljati se ne premakne nikamor šele ko pritisnem stop se za pol centimetra premakne in ugasne.
Nekaj sm prebiral navodila pa mislim da sem vse naredil tako kot je potrebno,če pritsnem in držim za iskanje lokomotive se recimo ustavi na 1. a vlak še vedno ne gre nikamor...Delam kaj narobe?
Sprobal sem pa z Đuro 643-026 ina acmetovim mopedom in parimi e-loki od pikota a je povsod isto.

Iz bojazni da je fuč sem centralo in miško odpru a notri zgleda vse ok :?

Upam na kak hiter odgovor :D
Just Scania can drive me all around and around...
scrtica
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 211
Pridružen: 15.02.2010, 11:04
Kraj: Borovnica

Re: Roco Lokmaus2

OdgovorNapisal/-a scrtica » 09.02.2013, 22:34

Katere dekoderje imaš v lokomotivah? Vsi dekoderji namreč ne delajo na vseh centralah. Jaz imam centralo Fleischmann "profi boss" kar je isto kot če bi imel Roco in iz lastnih izkušenj vem, da na njej ne delujejo Hobbytrainovi dekoderji. Super pa delujejo ESU.
Življenje se ne meri s številom vdihov, ki jih naredimo, temveč s trenutki, ki nam dih vzamejo.
ScaniaLower
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 5
Pridružen: 10.09.2010, 17:44
Kraj: Vikrče/Gorenjska
Kontakt:

Re: Roco Lokmaus2

OdgovorNapisal/-a ScaniaLower » 10.02.2013, 11:00

Se pravi če jaz prav razumem brez dekoderja v lokomotivi ti z roko miško ne dela noben vlak oz naredi tako kot meni prižgejo se lučke motor brni a se ne premakne nikamor,v enem siemensu imam dekoder notri firma nimam pojma ker je blo vse skupaj kuplejeno preko ebaya :) (gor je edino ena oznaka bot) to lokomotivo dam na tire in se ne dogaja popolnoma nič(potemtakem dekoder ne ustreza)

Bom probal zadevo nekje preverit :?
Just Scania can drive me all around and around...
scrtica
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 211
Pridružen: 15.02.2010, 11:04
Kraj: Borovnica

Re: Roco Lokmaus2

OdgovorNapisal/-a scrtica » 10.02.2013, 20:08

Točno tako. Brez dekoderja ne bo nič pa ni važno kakšno centralo imaš. Ko kupuješ rabljene lokomotive vedno preveri ali ima nastavek za dekoder oz. ali že ima vgrajen dekoder (oznaka DCC ali NEM651). Predelava lokomotive, ki nima nastavka, je pa za začetnike nič kaj enostavna. Več o tem imaš v drugih temah.

Ali si prepričan, da je v Siemensu vgrajen dekoder ali le vmesnik?
Življenje se ne meri s številom vdihov, ki jih naredimo, temveč s trenutki, ki nam dih vzamejo.
Uporabniški avatar
totimato
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 608
Pridružen: 02.01.2009, 11:00
Kraj: Zg. Polskava

Re: Roco Lokmaus2

OdgovorNapisal/-a totimato » 11.02.2013, 9:30

Če imaš DCC in daš na tire lokomotivo brez dekoderja, jo lahko skuriš.
To, da je napetost malenkost višja še ni tako nevarno, bolj to, da izmenična napetost skuša v zelo kratkem času spraviti motorček do maksimalnih obratov najprej v eno in nato v drugo smer. Posledično motor stoji in se pregreva...

Previdno.

lp
m
Počasi. Sem na delu in ne na begu. Moj hobi, moja pravila.
Uporabniški avatar
totimato
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 608
Pridružen: 02.01.2009, 11:00
Kraj: Zg. Polskava

Re: Roco Lokmaus2

OdgovorNapisal/-a totimato » 20.02.2013, 21:07

cuhapuja napisal/-a:Pozdravljeni,

delam seminarsko nalogo GenLI vmesnik za DCC, s katerim preko računalnika krmilim železnico.



Kako gre?
Si mogoče pomislil, da bi izdelal kakšen GenLi vmesnik več in ga prodal?
;)

lp
Počasi. Sem na delu in ne na begu. Moj hobi, moja pravila.

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost