Stran 1 od 1

Roco 541-107

Objavljeno: 08.11.2012, 10:47
Napisal/-a borut_slo
Pozdravljeni!

Sem bolj nov na forumu in se oglašam prvič.

Za malo železnico glih nimam preveč ne prostora in ne časa, me pa vsake toliko zagrabi in spet v garaži postavim kako novo ranžirno situacijo, začasno. Ne maketo samo tire, ker za kaj bolj stalnega nimam prostora. Razmišljam tudi, da bi se mogoče pridružil kakemu društvu z moduli, vendar so mi Jesenice predaleč, v Ljubljani v DLŽju pa je še vse na analognem sistemu. Sem namreč VELIKI pristaš digitala.

Pred kratkim sem si skupaj s 541 nabavil tudi Z21 in moram reči, da sem to čakal že zelo dolgo. Stari digital starter set od Rocota je dal svoje užitke. Zdaj se ne da nič primerjati s kabino (sicer od 1116) na iPadu.

Imam pa nekaj vprašanj glede te Rocotove 541-107.
Ko sem jo odprl, ima noter polno smd ledic za lučke. Preveri sem vse in vse delajo. Težava pa je v tem ker ne vem kako naj uredim lučke, da bi bil vklop dolge luči na F1 in zadnje luči na F2, ne da bi moral prevezati vse povezave.

A je komu to uspelo?

Drugo vprašanje pa se nanaša na FO1 na zeleni žici (pin3 NEM 652) od dekoderja. A je kaj sploh zvezano na to funkcijo na tej lokomotivi?

Stare lokomotive, ki sem jih predeloval, so bile enostavne za prevezave, ker ni bilo nič narejeno, ta pa ima malo preveč zakrito ploščico za enostaven pregled kaj in kako je s temi lučkami.

Se v naprej zahvaljujem za odgovore.

lp
Borut