Trafo-analog -vezava-izolirani odseki

Na temo elektronike in digitalne tehnike na področju železniške makete.
poznidan
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 459
Pridružen: 05.08.2008, 12:43
Kraj: Maribor

Trafo-analog -vezava-izolirani odseki

OdgovorNapisal/-a poznidan » 23.11.2014, 12:26

Opis situacije:
Tirna situacija kot v tej temi:
viewtopic.php?f=35&t=7158

Zunanji in notranji tir dvotirne proge enostransko izolirana drug od drugega in enako od stranskih tirov in postajnih tirov. Napajanje iz enega trafota in z uporabo navadnih stikal kot so razvidna iz zgornje teme. Sedaj bi rad napajal zunanji tir ločeno od notranjega vsakega s svojim trafom. Ali bo zadeva delovala če enostavno pustim enostransko izolacijo tirov kot je sedaj, povežem en skupni vir napajanja iz obeh trafov na neizolirano tračnico, ta drugi vir (žico)
pa iz vsakega trafota ločeno, eno na notranji in iz drugega trafota na zunanji tir? Jasno mi je da pri prehodu vlaka iz zunanjega na notranji tir ne morem usmernike imeti naravnane različno
Bom s tem lahko ločeno usmerjal dva vlaka vsakega na svojem tiru in če da ali tudi z hkratno vožnjo v različne smeri? Ob tem stikal ne bi rad menjaval.
Skušal sem si pomagat z knjigo modelne železnice Erika Kalinskega (stran 60, 61) a so tam skicirana preklopna stikala in kolikor razumem z njimi preklapljaš med enim in drugim trafom, pri čemer en trafo napaja glavno progo drugi pa izoliran odsek. Moja situacija pa je drugačna in izoliranega odseka na postaji. ne bom napajal z ločenim trafom ampak z istim kot na glavni progi, z navadnim stikalom pa bom samo vklopil napajanje ali pa ga izklopil.

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost