Stran 1 od 1

Vagon za prevoz živine VH14 JŽ/JDŽ

Objavljeno: 09.02.2018, 15:28
Napisal/-a duro
Pozdravljeni,

dobili smo informacijo, da načrtuje izdelovalec RST http://www.rst-modellbau.de/ izdati sestavljanko vagona za prevoz živine, tudi z oznakami JŽ oz. JDŽ.

Gre za priznanega izdelovalca zelo detajlirane opreme za tire in drugih detajlov. Ta sestavljanka predstavlja resno novost v detajliranosti vagonov v veliki seriji. Kar nekaj rešitev je res posrečenih, kot so pristna širina frema, zelo tanki nosilci ležajev, izjamno bogato detajliranje,....

http://www.rst-modellbau.de/rstshop/ind ... -vh14.html

To vse dosega s kombinacijo plastičnih in koviskih delov, kar je novost.

Prototip vagona je izdelan na podlagi podvozja G10, kar pomeni, da se lahko nadejamo še kakšnega modela tega proizvajalca.

Najavljena cena je tudi velikoserijska, 35€

Napisov za variante JŽ in JDŽ še niso dokončno izdelali, prosijo za pomoč. Če ima kdo kakršen koli material, fotografije, skice, sezname, na podlagi katerega bi lahko določili natančne napise na vagonih, ptem je vabljen da jih objavi, ali sam posreduje na RST.
Zaželjene so tudi informaciej o uporabi teh vagonov na našem ozemlju (kje so jih nakladali, kam so vozili, katere živali so prevažali, itd.)

Proizvajalcu želim veliko uspeha pri prodaji, da se lahko nadejamo novih projektov tudi za naše področje. Tukaj pa plodno debato.

Hvala
lp,matej