Železnice v Furlaniji-Julijski krajini

Kako kaj naše sosedje OBB, DB, HŽ, MAV....
Uporabniški avatar
Re 4/4
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 3441
Pridružen: 01.09.2011, 20:55

Re: Železnice v Furlaniji-Julijski krajini

OdgovorNapisal/-a Re 4/4 » 04.01.2020, 15:56

Ni ravno Furlanija, ampak so sosedi...
Saj ni res, pa je. :mrgreen: Nedolgo nazaj je pogumni Avstrijc poiskušal peljati konja na vlaku. Še bolj pogumna pa sta bila Slovenca, ki sta po Benetkah in na regionalnem vlaku imela nenavadna "hišna" ljubljenčka. Emuja :!:

https://video.corrieredelveneto.corrier ... 75be969f88

Po navedbah policije v Benetkah, je prebivalce Benetk vznemiril pogled za mesto zelo eksotične živali, ki sta se sprehajali po mestnem središču. Dva Slovenca sta po središču Benetk mirne duše za navdušenje domačinov, sprehajala dve divji živali, ki sta spominjala na noja. Vendar sta bila udomačena emuja, ki sta ju spremljala po Benetkah. Po ugotovitvah policije, sta Emuja prišla iz San Donà di Piave v Benetke. Lastnika pa sta opravila prevoz kar z regionalnim vlakom, z veljavnima vozovnicama za oba potnika in (teoretično) za obe živali. Vendar se je ta podvig končal precej drago. Poleg intervencije na vlaku, ali je sploh dovoljen prevoz teh dveh živali, 40 minut zamude, sta lastnika dobila še kazen zaradi higienskih kršitev živali, ter izgon iz mesta, t.i. Daspo urbano. Skupaj 2x400 € globe. Ali bo tudi Trenitalia sprožila kazenski postopek, pa še ni znano.

In še en OT iz Italije. Mora na božični dan. Na vlaku Frecciargento, ki je bila namenjen iz mesta Lecce v Milano, je prišlo pozno popoldne do tehnične okvare na vlaku, samo nekaj 100 metrov stran od manjše postaje v bližini Parme. Do intervencije ni prišlo in tako so potniki bili primorani čakati na reševalni vlak debele štiri ure, brez delujočega stranišča in celo brez delujoče zasilne rasvetljave na skoraj celotni garnituri. Kljub pretepu na vlaku v temi, se dežurne službe niso odločile za evakuacijo vlaka. Trenitalia je sicer povrnila denar od vozovnic, vendar nekateri potniki razmišljajo o tožbi zoprer Trenitalio zaradi ogrožanja varnosti potnikov.
Uporabniški avatar
Tin€
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 3600
Pridružen: 25.05.2006, 22:52
Kontakt:

Re: Železnice v Furlaniji-Julijski krajini

OdgovorNapisal/-a Tin€ » 04.01.2020, 19:05

Nekateri so pa res izgubili kompas. V kolikor ima nekdo določeno žival za hišnega ljubljenčka naj jo pač ima. S kačami so nekateri prav vsiljivi na ulicah in pitone ponujajo mimoidočim na otip. Verjetno ne bo minilo veliko časa ko se bo kakšen tak lastnik podal na vlak z njim. Fobija pred kačami je velika, tudi meni niso všeč in v kolikor bi slučajno bil na vlaku istočasno s plazilcem bi zagotovo potegnil zasilno zavoro. Ali pa recimo da se nekdo poda s škorpionom na vlak, ter ga pusti da se prosto giblje po njem. No da ne bom preveč ekstremen, tudi miši znajo biti problem, pa tudi kakšen pajek.

Vse več je v zadnjem času v imenu "tolerance" posiljevanja ostalih s svojim prepričanjem. Samo poglejmo kaj so naredili vegani v Ljubljani kmetu. Tudi raznorazne parade ponosa so čisto vsiljevanje svojega načina življenja ostalim. Naj te grupacije in živijo svoje življenje, v kolikor bodo smatrali da se jim krati določene pravice naj na to opozorijo ustrezne inštitucije. Naj pa za boga milega pustijo ostalim, da živijo po svoje ne pa jih posiljevati s svojim prepričanji. Na tak način se bo doseglo lažje sobivanje.
Tine

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov