Kritika foruma

Nam imate kaj za sporočiti, storite to tukaj
Uporabniški avatar
železocestnik
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 9101
Pridružen: 30.12.2007, 22:01
Kraj: Ljubljana

Kritika foruma

OdgovorNapisal/-a železocestnik » 23.01.2009, 14:14

Se popolnoma strinjam, da se je zaklenila tema "POTOVANJE po Kitajski".
Mislim pa, da se moramo zamisliti nad kritikami g. Brateta.
Prosim, da se v tej temi NE PIŠE o potovanju na Kitajsko!
milchy
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 5700
Pridružen: 11.09.2005, 17:48
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a milchy » 23.01.2009, 15:46

pa nej Dolfe še tle da ključavnico gor .......
Uporabniški avatar
železocestnik
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 9101
Pridružen: 30.12.2007, 22:01
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a železocestnik » 23.01.2009, 17:59

Milchy, na žalost se ne da vse "zakleniti"...

Novo temo sem začel zato, ker me je kritika foruma "počez" zjezila.
G. Brate je lepo povedal, da ne sledi spletni strani Vlaki.info že od začetka, ker je takrat ugotovil, da se na tem forumu pojavlja mnogokrat duhovna revščina. Sicer ne meče vseh prispevkov v en koš, je pa prav zaradi skrajno bedastih zapisov prenehal z ogledovanjem spletne strani vlaki.info.
Tako je bilo do sedaj.
No, po nekem namigu si je sedaj ogledal ponovno spletno stran in ugotovil, da se kvaliteta zapisov ni kaj prida spremenila.
Do tukaj vse v redu.

Verjamem, da je g. Brate gledal predvsem odgovore na neko potovanje na Kitajsko in da je na podlagi tega zapisal: "Gospodje, čestitam Vam k tem, da spravite skupaj take oslarije! Tudi to je potrebno znati!"
Pozabimo na to štorijo, zamislimo pa se nad kritiko foruma:
"kvaliteta zapisov (se sedaj) ni kaj prida spremenila."

Če smo resni, se je potrebno vprašati, ali je to res in če je to res, na katerih področjih.

Narediti je potrebno analizo in se potem glede na zaključke primerno obnašati. Če nam gre na enih področjih slabo, si poskušajmo pridobiti kakšnega poznavalca ali pa tisto rubriko raje opustiti.

Kaj več tale trenutek niti neznam napisati, lahko rečem samo, da sem pošteno deloval in da smo skupaj s tistimi, ki so mi pomagali s posti, prišli do mnogih novih ugotovitev. Zato tudi ne morem iti kar tako mimo neke kritike na forumu, ki je celo prišla preko posrednika...

Najmanj, kar se mi zdi sprejemljivo pa je to, da se tema "zaklene". Ni logike, dobiš kritiko, jo pustiš zaklenjeno, da jo lahko bere vsak obiskovalec foruma, forumašem pa ne dovoliš, da naredijo pregled in oceno svojega dela...halooo.

Sem član neke mednarodne zveze, ki je tudi zašla v težave, pa smo našli moč, da smo ugotovili svoje prednosti in slabosti in tudi naše možnosti za boljše delovanje v prihodnje...

Obnašajmo se tudi mi tako.

Lep pozdrav.
cokla
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 11392
Pridružen: 10.08.2007, 21:50
Kraj: ob levem bregu Save

OdgovorNapisal/-a cokla » 23.01.2009, 18:15

@železocestnik , povsem se strinjam s tabo.

In mimogrede ; tudi mene je zmotilo , da vse skupaj prihaja preko posrednika. Če je kogarkoli kaj zmotilo ( ali ga moti ) naj to napiše sam , se obrne direktno na " kršitelja " ali pa naj ne reče nič. S strpnostjo in debato pa se marsikaj je in se še bo rešilo tako tukaj kot tudi kje drugje.
Zakaj dekleta povesijo oči, ko jim rečeš: "Ljubim te"?

Da bi videle, če je res !

( Regis Houser )
diehart
Strojevodja II
Strojevodja II
Prispevkov: 78
Pridružen: 18.09.2007, 8:48
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a diehart » 23.01.2009, 20:33

Potrebno bi bilo še nekaj moderatorjev, ki bi bili specializirani za določena področja, kot recimo železnocestnik za Železnica skozi čas in podobne rubrike.
Prav tako ni primeren za moderatorja Dolfe v rubriki maketarstvo, saj ima, kot je sam dejal, dve levi roki kar se tega tiče. Pa tudi soditi ne more pošteno o zadevi ki je ne pozna.
Za fotografijo bojan (ki mislim da že je), itd ...

Na splošno, potrebna je decentralizacija, saj samo dva človeka ne moreta uspešno kontrolirati forum s toliko uporabniki.

lp
milchy
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 5700
Pridružen: 11.09.2005, 17:48
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a milchy » 23.01.2009, 21:36

no posrednika (mene) zdaj ne bo več - ne za Bratetove , ne za katere druge novice
Gorchi
Kontrolni
Kontrolni
Prispevkov: 6494
Pridružen: 23.10.2006, 12:25
Kraj: Cerklje na Gorenjskem

OdgovorNapisal/-a Gorchi » 23.01.2009, 22:01

Kolikor g. Brateta spoštujem in cenim njegovo delo pa se mi vseeno zdi malce pretirano, kar je napisal. Sam sem pol leta samo bral forum, potem sem se včlanil. V tem času sem napisal kup postov in prebral mnogo zanimivih stvari pa tudi oslarij. Imam prijatelja, ki ni član foruma je pa železničar. Ker je pač poklicno v fohu se vedno z vsem ne strinja pa vendar ga bere kolikor toliko redno in še ni tako vehementno zamahnil z roko kot je to g. Brate. Težko sodim(o) koliko časa si je vzel za pregled foruma ampak imam občutek da premalo. Konec koncev je pa ta forum javen, namenjen druženju in na nek način informiranju laične javnosti zato tu ni za pričakovati, da bodo vsi prisotni na tem forumu delovali učeno na nivoju profesorjev fakultet.

Bil sem neprijetno presenečen nad napisano reakcijo kajti vendarle smatram, da je na tem forumu vendarle prevladuje pozitivna klima in se veliko stvari reši po čimbolj prijazni poti. Se pa strinjam, da bi Mojster rabil vendarle še kakega pomočnika in tu se niti pod razno ne mislim in nočem štuliti zraven. Dolfe je sicer krasen moderator, velikokrat na mestu a vseeno mogoče premalokrat (služba & co). A izbiranje moderatorjev je druga stvar, ne paše čisto v ta kontekst.

Toliko zaenkrat.
Goran
Barbarpapa1
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1635
Pridružen: 09.11.2005, 22:40
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Barbarpapa1 » 23.01.2009, 22:56

Večer

Jaz sem se pa dobesedno zgrozil nad pisanjem g. Brateta (da se razumemo, njegovo delo izredno cenim) in si ga lahko razlagam samo s tem, da dejansko foruma sploh ni pregledal! Kajti imenovati z "duhovno revščino" delo (namenoma ne bom poimenoval posameznih članov, da ne bo zamere!!!), ki se ga da videti v rubriki "železnica skozi čas", "fotografija", "fotopisi", "maketarstvo", "vozni park" (to so samo rubrike, ki mene osebno najbolj zanimajo in privlačijo) je IMHO že žalitev! Sam sem se tiho nadejal, da se nam bo g. Brate pridružil in s svojim obsežnim znanjem prinesel svetlobo v kakšne bolj zamegljene teme....A očitno temu ne bo tako....žal.

Nisem mogel, da se nebi oglasil.

LP

Jože
Uporabniški avatar
1216-001
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 688
Pridružen: 28.11.2008, 11:16

OdgovorNapisal/-a 1216-001 » 24.01.2009, 1:06

Meni je pri tem zanimivo to ,da se je g. Brate sploh odločil iskati soudeležence na tem formu , če ima o njih tako izrazito slabo mnenje in vzvišen odnos.Pričakoval bi ,da si za tako pot izbere somišljenike ,ki so na njegovi ravni in okusu.Tako pa ni od tega nič drugega kot ,da je po kostanj v žerjavico zanj šel milcyi in padel v lep zos.
bojan
Kontrolni
Kontrolni
Prispevkov: 731
Pridružen: 15.01.2006, 19:54

OdgovorNapisal/-a bojan » 24.01.2009, 7:34

Tudi sam sem bil neprijetno presenečen, ko sem bral Bratetovo kritiko. Pa ne zaradi tega, ker kdo kritiko sploh objavi, ampak zato ker je napisana na isti ravni kot tisti najmanj želeni posti.

Sam forum ima po mojem mnenu veliko zelo dobrih tem, ki so temu primerno dobro obdelane. Dobre teme so vzpodbudile raziskovalnega duha tudi v navidez manj zainteresiranih članih. Kar poglejte si zgodovinske teme - prave male raziskovalne umetnine. Pa fotografije poglejte. Pravo veselje je pogledat cel kup dobrih fotk, ki jih prispeva cel kup članov.

Je pa že tako v življenju, da ga sestavlja poleg pomembnih zadev tudi morda nepotreben čvek...

Kar se samih potovanj tiče pa bi bilo morda povsem na mestu, če bi bil objavljen tudi link do http://www.farrail.com/ kjer so predstavljeni programi. Sama potovanja so izredna in kdor jih bo bolj podrobno analiziral, bo ugotovil, da niti niso tako draga. Da pa se ne najde korenjaka, ki bi se udeležil takšnih potovanj pa je povsem razumljivo - če tako težko najdejo deset potnikov v 80 milijonski Nemčiji, 60 milijonski Veliki Britaniji in še kje skupaj, kako jih bodo našli v dvomilijonski Sloveniji...
LPB
Uporabniški avatar
zbowe
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1188
Pridružen: 19.09.2007, 16:14
Kraj: Na sončni strani Krasa
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a zbowe » 24.01.2009, 9:32

Gospoda na žalost sploh ne poznam, zato ne moram ga oceniti zaradi njegovega dela a samo za prispevek, ki je Milchy objavil.

No v moji malenkosti se mi zdi kot pravljica o lisici in grozdju (nivo foruma je prenizek, ker mene ni (v katerikoli obliki)).

Samo nekaj, a nebi lahko gosp.Brate svoj odgovor sam objavil, ali ni registriran?. Ni pravično, da daješ odgovornost take kritike tretji osebi.
Nazadnje, če smatraš da so člani foruma pravi osli, ki same bedarije klatijo (verjetno je to res v mojem primeru, za ostale ne bi rekel), zakaj si prišel iskat kandidate prav sem? Če ti nekaj ne ugaja potem bodi skladen s svojim mišljenjem in ne se pojaviti samo ko lahko dobiš kak soudek (mislim da ni dobrodelna frančiškanska zveza, ki to organizira).
Je čut cuh na kaluneh, fanti bu dež!
Maaaamaaaaaaaaaaa. Tudi meni pingo!
Prvo krašouc, pole primorc, pole slovenc. Tljan smo na karti.
Uporabniški avatar
Dolfe
Kontrolni
Kontrolni
Prispevkov: 12686
Pridružen: 02.03.2006, 8:52
Kraj: Na cesti

OdgovorNapisal/-a Dolfe » 25.01.2009, 18:07

Izjava o "duhovni revščini" je prizadela tudi mene. Če sem odkrit in pošten, sem kar dva dni to nekako preboleval.
Kaj pomaga nekomu samo oklicano duhovno razsvetljenje, ča pa postane osamljen, se sprašujem. Je duhovno nekje med zvezdami in zviška gleda na ostale - duhovno nerazvite osebke.
Ja. Sliši se nekako tako, kot bi nekdo pred volitvami hotel zamenjati volilno telo - rajo, po domače.

Žal se v celoti ne morem strinjati niti z @železocestnikom. Čeprav je krepko potrkal na našo vest, pozablja da smo javen forum in da smo tu zbrani različno "duhovno razviti" in različno izobraženi uporabniki. Uporabniki, ki imamo skupen interes: Železna cesta od A do Ž.
In pri tem sodeljujemo od tistih polpismenih, pa tja do kakšnega člana z doktoratom. Za vse je prostor, če se le najde dobra volja. Sicer se včasih, ob čudnih lunah, razvnamejo strasti. Katere pa se z dobro voljo vedno da umiriti.
In če le malo poškilite po drugih forumih, ki so mnogo bolj liberalni, praktično z neomejeno svobodo, je tu - vsaj po moji oceni, kar zavidljiv nivo. Pa čeprav mi je kot moderatorju marsikdaj serviran očitek o diktaturi. In če sem še malce iskren, že dolgo razmišljam, da bi moderatorstvo obesil na klin. Od njega nimam nič. Le zamere posmeznikov, ki se ne strinjajo z mojim ravnanjem. Tako povsem razumem lastnika foruma, @Mojster_Strojevodja je to, ki je nedolgo tega, mislil server z "duhovno revščino" zabrisati skozi okno.

Ne morem, da ne bi pokomentiral protestenega pisma g. Brateta. Kolikorkrat sem ga prebral, nenehno vidim v njem le eno bistveno zamero. Razočaranje, da ni mogel najti v Slovenji niti enega somišljenika za obisk Kitajske. Očitno je, da ne zmore razumeti, da to, kar je njemu interesantno, drugim ni. Neglede na ceno potovanja. In zato je svoj gnev zvalil na forum, z gnojico pa pošprical Milčija.

Še par besed namenjenih @milchiju. Ni potrebe da bi bil prizadet. Verjamem, da nihče ne gleda tako, na tisto zadevo. Prizadel te je edino le znanec, ki te je pošteno izkoristil in te potisnil v nekaj, kar morda niti nisi hotel.
Pozabimo in gremo še en krog.


Duhovno obubožani - totalno zugrunt,
Dolfe
LP, Dolfe
Pa zakwa glih jst?!!
Uporabniški avatar
1216-001
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 688
Pridružen: 28.11.2008, 11:16

OdgovorNapisal/-a 1216-001 » 25.01.2009, 21:38

Dolfe popolnoma se strinjam in podpiram tvoje navedbe.Tudi sam sem tako zapisal,malo višje, ampak nisem želel trošiti časa za nekoga,ki ima tako slabo mnenje o nas in sem opravil bolj na kratko.G.Bratetu pa priporočam ,da v bodoče taka vabila objavi na strani Akademije znanosti in umetnosti mogoče bo med akademiki našel koga sebi primernega. :!: :!: :!:
Uporabniški avatar
Volkec
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 82
Pridružen: 30.10.2007, 15:31
Kraj: Kobarid

Re: Kritika foruma

OdgovorNapisal/-a Volkec » 03.06.2009, 22:54

No, tudi ta gospod Brate ni ravno nedolžen... Pristriči krila njegovi vzvišenosti, bi znala vsaka osnovnošolska učiteljica angleškega jezika. V knjigi "Zadnje parne lokomotive na Slovenskem" je v angleškem prevodu je moč zaslediti take pravopisne napake, ki si jih ne bi smel privoščiti niti osnovnošolec...

Toliko o "nivojih"...
grega
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1576
Pridružen: 12.09.2006, 17:29
Kraj: Štajerska
Kontakt:

Re: Načrti viadukta Borovnica in potek gradnje

OdgovorNapisal/-a grega » 09.01.2010, 22:46

Replika se nanša na sporočilo v tej temi.
Mod. Dolfe
Tadej Brate napisal/-a:Na tale del foruma me je šele pred nedavnim opozoril eden od forumašev. Gre za vrsto "raziskav" in "študij" ter razmišljanj, ki bi bile lahko hitro zaključene, če bi me kdo povprašal o tem in onem, kar sem zapisal v moji knjigi Borovniški viadukt. Zato menim, da je v redu, da vam serviram še moje odgovore na vsa globokoumna razmišljanja. Stvari same po sebi so namreč hudo preproste.

............
Tadej Brate


Bi napisal kritičen odgovor, vendar se bom v dobro nekaterih forumašev, ki si želijo informacije in znanje iz prve roke, ugriznil v jezik oz. prste :!:

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov