Pomoč pri dodajanju novih prog

Vse na temo MS Train Simulatorja, veliko veselja..
abarth500
Poznavalec
Poznavalec
Prispevkov: 15
Pridružen: 24.02.2010, 21:32

Pomoč pri dodajanju novih prog

OdgovorNapisal/-a abarth500 » 24.03.2010, 17:35

zdravo, mene zanima če bi mi lahko kdo obrazložil kako se doda novo progo v msts.
poberem dol novo progo in kaj potem....? :?: :?: :?:
hvala za nasvete :lol:
lp, rok
Uporabniški avatar
leteči vlak
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 2305
Pridružen: 04.03.2009, 10:20
Kraj: Grosuplje
Kontakt:

Re: Pomoč pri dodajanju novih prog

OdgovorNapisal/-a leteči vlak » 24.03.2010, 17:49

Sicer sam nimam ravno veliko izkušenj, vendar ti vseeno lahko pomagam. Način dodajanja prog se razlikujejo med sabo. Ponavadi ima datoteka zraven tudi kakšno navodilo za namestitev.

Sicer je pa najosnovnejša pot do proge taka:
1. datoteko, ki si jo snameš iz interneta, nekje na svojem disku razširiš
2. celotno razširjeno datoteko preneseš v mapo Routes, ki se nahaja znotraj mape Train simulator

Nekatere proge so sestavljene iz večih ločenih datotek, katere je treba nato sestaviti na disku.

Če poveš katero progo imaš v mislih, bi ti 100x bolj pomagal.
Aljaž
abarth500
Poznavalec
Poznavalec
Prispevkov: 15
Pridružen: 24.02.2010, 21:32

Re: Pomoč pri dodajanju novih prog

OdgovorNapisal/-a abarth500 » 24.03.2010, 17:58

jah zdej recimo prva v mislih je parenzana ki sem jo dobil na http://www.trenomania.it/trainsimulator/file/scenari/Parenzana.asp
Uporabniški avatar
leteči vlak
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 2305
Pridružen: 04.03.2009, 10:20
Kraj: Grosuplje
Kontakt:

Re: Pomoč pri dodajanju novih prog

OdgovorNapisal/-a leteči vlak » 24.03.2010, 18:07

Si jo bom naložil, pa ti povem, kako poteka inštalacija :wink: .
Aljaž
Uporabniški avatar
thomcro
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 606
Pridružen: 20.08.2006, 0:14
Kraj: Rijeka, Hrvatska

Re: Pomoč pri dodajanju novih prog

OdgovorNapisal/-a thomcro » 24.03.2010, 18:49

abarth500 napisal/-a:jah zdej recimo prva v mislih je parenzana ki sem jo dobil na http://www.trenomania.it/trainsimulator ... enzana.asp

Ništa nemoraš više raditi! Pokreni MSTS, odaberi rutu Parenzana i pošto prvi put to pokrećeš pričekaj de se sve podigne. Prije toga moraš odabrati lokomotivu/vlak kojim ćeš se voziti po mapi. Sav vozni park koji ti je potreban došao je sa rutom!
Pozdrav iz Rijeke
desiro
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1185
Pridružen: 21.01.2008, 14:45
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Pomoč pri dodajanju novih prog

OdgovorNapisal/-a desiro » 24.03.2010, 19:54

Najlažje je če ima proga inštalacijsko datoteko!
Če je ni pa je treba ponavadi progo razširiti, če ima ta več delov, si pred razširjanjem vse dele zberi v neko mapo in zaženi Win Rar. Dobil boš datoteko z imenom proge, če so dodani še vlaki boš dobil tudi vlake, ki so ponavadi v datoteki Trainset skopiraš jih v istoimensko datoteko na primer B:\program filees\microsoft games\train simulator\trains\trainset.
Seveda moraš skopirat tudi .con datoteke v mapo consist. Če jih ni jih ustvariš s con.bilderjem(kateri meni nažalost ne dela saj ni kompitabilen z windows 7). Celotno mapo s progo skopiraš v B:\program filees\microsoft games\train simulator\routes in ko to storiš moraš v večini primerov zagnati še instalme.bat datoteko. Proga bi kasneje morala delovati.


Upam da sem ti bil v pomoč če imaš še kakšna vprašanja lahko vprašaš tukaj ali pa me dodaš na msn če ga imaš.

Lp Nejc :D :D :D :D :D :D :D :D
The hardest part of my job is being nice to people who think they know how to do my job LOCOMOTIVE DRIVER
Nejc

Re: Pomoč pri dodajanju novih prog

OdgovorNapisal/-a Nejc » 24.03.2010, 21:33

desiro napisal/-a:Če jih ni jih ustvariš s con.bilderjem(kateri meni nažalost ne dela saj ni kompitabilen z windows 7)


O pa je. :wink:
desiro
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1185
Pridružen: 21.01.2008, 14:45
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Pomoč pri dodajanju novih prog

OdgovorNapisal/-a desiro » 24.03.2010, 21:38

Ja verjetno obstaja kaka verzja. Samo sej konec koncev jo nerabim mam itak več kot 30 prog tako da se jih nemorem naveličat čeprav škoda je le da posledično nemorem voziti sz 541 ker nemorem narediti con datoteke.

Lp Nejc
The hardest part of my job is being nice to people who think they know how to do my job LOCOMOTIVE DRIVER
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: Pomoč pri dodajanju novih prog

OdgovorNapisal/-a AnejTS » 24.03.2010, 21:42

desiro napisal/-a:Ja verjetno obstaja kaka verzja. Samo sej konec koncev jo nerabim mam itak več kot 30 prog tako da se jih nemorem naveličat čeprav škoda je le da posledično nemorem voziti sz 541 ker nemorem narediti con datoteke.

Lp Nejc


se da vse brez skrbi, brez kake programa narediti (oz. beležnica je potrebna), v beležnici je vse zapisano,
ni neke hude logike v con. datoteki tak da če mal pogledaš boš vedel vse zakaj se gre.
LP Anej
Nejc

Re: Pomoč pri dodajanju novih prog

OdgovorNapisal/-a Nejc » 24.03.2010, 21:42

Conbuilder s Tinetove strani je kompatibilen z windows 7. Samo par klikov pa deluje. Ko razpakiraš program, se postavi na consetup, desni klik in lastnosti. Potem pa samo po spodnji sliki naštimaj, in setup bi se moral bp zagnati. :wink:
Slika
Gorchi
Kontrolni
Kontrolni
Prispevkov: 6491
Pridružen: 23.10.2006, 12:25
Kraj: Cerklje na Gorenjskem

Re: Pomoč pri dodajanju novih prog

OdgovorNapisal/-a Gorchi » 25.03.2010, 12:47

Še eno malenkost je treba omeniti na kar sem naletel večinoma na italijanskih progah. Ker pač italijani uporabljajo svoje lokalne posebnosti, se jim je premnogokrat zgodilo, da so dodali datoteke z znaki, ki jih naši računalniki ne prebavijo, recimo kak piné.sd ipd. Tu pride v pomoč Route-Ritter s pomočjo katerega lahko prečesaš kompletno progo in popraviš take nepravilnosti, sicer pride do kakšnega nenavadnega sesutja TrainSima.

Pri inštalaciji bi dodal še eno malenkost, katero sem tudi zasledil. V izogib pretiranemu povečanju same datoteke za dolpoteg se v razpakiranih progah najdejo t.im. batch programi (končnico imajo .bat), katere je potrebno po umestitvi proge v mapo ROUTES pognati. Ta programček je pravzaprav le skripta, ki kopira te in one datoteke iz sosednjih prog, praviloma MSTS privzetih prog; to so datoteke s teksturami, oblikami itd.

Upam, da bo kaj pomagalo ;)
Goran
abarth500
Poznavalec
Poznavalec
Prispevkov: 15
Pridružen: 24.02.2010, 21:32

Re: Pomoč pri dodajanju novih prog

OdgovorNapisal/-a abarth500 » 25.03.2010, 15:26

Gorchi napisal/-a:Pri inštalaciji bi dodal še eno malenkost, katero sem tudi zasledil. V izogib pretiranemu povečanju same datoteke za dolpoteg se v razpakiranih progah najdejo t.im. batch programi (končnico imajo .bat), katere je potrebno po umestitvi proge v mapo ROUTES pognati. Ta programček je pravzaprav le skripta, ki kopira te in one datoteke iz sosednjih prog, praviloma MSTS privzetih prog; to so datoteke s teksturami, oblikami itd.

bi lahko dobil namig kje se nahaja ta datoteka .bat
sem prevceril vendar je nisem našel??
morda je kje drugje?
lp rok
desiro
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1185
Pridružen: 21.01.2008, 14:45
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Pomoč pri dodajanju novih prog

OdgovorNapisal/-a desiro » 25.03.2010, 15:35

Nejc napisal/-a:Conbuilder s Tinetove strani je kompatibilen z windows 7. Samo par klikov pa deluje. Ko razpakiraš program, se postavi na consetup, desni klik in lastnosti. Potem pa samo po spodnji sliki naštimaj, in setup bi se moral bp zagnati. :wink:



Hvala Nejc, inštaliral in deluje, po pravici povedano, na to sploh nebi sam pomislil.
Lp Nejc
The hardest part of my job is being nice to people who think they know how to do my job LOCOMOTIVE DRIVER
Gorchi
Kontrolni
Kontrolni
Prispevkov: 6491
Pridružen: 23.10.2006, 12:25
Kraj: Cerklje na Gorenjskem

Re: Pomoč pri dodajanju novih prog

OdgovorNapisal/-a Gorchi » 25.03.2010, 22:10

Abarth, mogoče sem premalo poudaril, da se lahko najdejo take datoteke, ki imajo končnico bat. Če se že, potem so ponavadi v osnovni mape nove proge. Konkretno pri progi Battipaglia-Paola je to datoteka Installme.bat.
Goran
Nejc

Re: Pomoč pri dodajanju novih prog

OdgovorNapisal/-a Nejc » 25.03.2010, 22:44

Gorchi napisal/-a:Konkretno pri progi Battipaglia-Paola je to datoteka Installme.bat.


In ta installme.bat je v obliki MS-DOS programčka. :)

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov