Izdelava nove proge v MSTS

Vse na temo MS Train Simulatorja, veliko veselja..
Odgovori
Uporabniški avatar
Žiga
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 182
Pridružen: 16.09.2009, 21:36
Kraj: Zasavje

Izdelava nove proge v MSTS

Odgovor Napisal/-a Žiga »

Odločil sem se, da naredim popolnoma novo progo v MSTS.
V tej temi bom sproti objavljal slike napredka, če pa kdo želi pomagati pri projektu pa naj mi napiše ZS :wink:

Zaenkrat toliko...
Slika

Napredek pregledujem z Reganom, bo pa proga v prihodnje tudi elektrificirana.

Lp
Uporabniški avatar
Žiga
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 182
Pridružen: 16.09.2009, 21:36
Kraj: Zasavje

Re: Izdelava nove proge v MSTS

Odgovor Napisal/-a Žiga »

Progo sem malce preuredil, ker sem se odločil, da bo imela bolj alpski relief. Danes je šel Regan testirati drugo progo, tako da sem prevozil nekaj metrov s potniško Živo :) Kable nad progo sem nastavil na primerno višino (v igri 5.9m, v resnici ne vem koliko je natančno), potreboval pa bi, po domače povedano "štange", ki bi te kable držale nad progo (po možnosti takšne kot jih imamo v SLO). Če jih je kdo naredil ali, če ve kje bi jih lahko dobil naj mi prosim pove :wink:

Še dve današnji sliki...

Slika
V ozadju naj bi bil Triglav :D

Slika
Tukaj bo v kratkem postavljena prva potniška postaja in peron... Ja res je, Triglav se je spremenil v Štiriglav.

Lp
Uporabniški avatar
Žiga
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 182
Pridružen: 16.09.2009, 21:36
Kraj: Zasavje

Re: Izdelava nove proge v MSTS

Odgovor Napisal/-a Žiga »

Počasi napredujemo... Danes sem že naredil drugo potniško postajo in odpeljal prvi potniški activity. Tudi proga že počasi dobiva svojo obliko.

Dve današnji sliki...

Slika

Slika

Lp
atlantis
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 99
Pridružen: 06.10.2010, 18:25

Re: Izdelava nove proge v MSTS

Odgovor Napisal/-a atlantis »

gdaj pa bo dokončana
Uporabniški avatar
Žiga
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 182
Pridružen: 16.09.2009, 21:36
Kraj: Zasavje

Re: Izdelava nove proge v MSTS

Odgovor Napisal/-a Žiga »

Namen imam narediti vsaj 10 potniških postaj, torej 8 jih še pride v kratkem. Potem moram izoblikovati relief, ker kot sem že prej napisal bo imela proga alpski videz. To mi zna vzeti kar dosti časa, ker moram narediti gorovja, doline, reke, gozdove itn. Tire polagati niti ni tak problem, če imaš načrt proge že v glavi, večji problem je potem urediti pokrajino.
Ker je to moja prva proga v takšni velikosti, ne bi rad obljubljal da bo kaj kmalu končana. Upam pa, da bo do začetka aprila imela že vse postaje in več ali manj izoblikovan relief :wink:
atlantis
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 99
Pridružen: 06.10.2010, 18:25

Re: Izdelava nove proge v MSTS

Odgovor Napisal/-a atlantis »

že komaj čakam novo progo kako pa se bodo imenovale postaje
Uporabniški avatar
Žiga
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 182
Pridružen: 16.09.2009, 21:36
Kraj: Zasavje

Re: Izdelava nove proge v MSTS

Odgovor Napisal/-a Žiga »

Imena postaj si še nisem izmislil, zato jih zaenkrat označujem kar "First Station, Second Station,...", prav tako tudi perone ("First Platform, Second Platform"). Ime proge pa je "Alpine Way" :)
atlantis
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 99
Pridružen: 06.10.2010, 18:25

Re: Izdelava nove proge v MSTS

Odgovor Napisal/-a atlantis »

ka bodo tudi prehodi daj take signale da naprimer dela nivojski prehod taki signale uriginal zdaj vozim po ameriki pa mi je že bedno
Uporabniški avatar
Žiga
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 182
Pridružen: 16.09.2009, 21:36
Kraj: Zasavje

Re: Izdelava nove proge v MSTS

Odgovor Napisal/-a Žiga »

Bodo tudi nivojski prehodi :wink:
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: Izdelava nove proge v MSTS

Odgovor Napisal/-a AnejTS »

Zanimivo, da si se odločil za izdelavo proge v MSTS. Nevem pa zakaj nisi šel na neko realno progo?
LP Anej
Uporabniški avatar
Žiga
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 182
Pridružen: 16.09.2009, 21:36
Kraj: Zasavje

Re: Izdelava nove proge v MSTS

Odgovor Napisal/-a Žiga »

Preprosto zaradi tega, ker ne vem kako bi tire položil tako, da bi bili razporejeni kot v resnici. Če bi znal vstaviti sliko površja iz geopedie v Editors and Tools, potem ne bi bilo problema, tako pa... :)
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1141
Pridružen: 25.10.2005, 18:46
Kraj: Ptuj

Re: Izdelava nove proge v MSTS

Odgovor Napisal/-a AnejTS »

Če greš v RW ti to sam naredi program, ti mu sam začrtaš kje gre proga, pa sam naredi slike.
Ti jih samo položiš. V MSTS pa je dosti večja komplikacija glede tega.
LP Anej
Uporabniški avatar
Žiga
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 182
Pridružen: 16.09.2009, 21:36
Kraj: Zasavje

Re: Izdelava nove proge v MSTS

Odgovor Napisal/-a Žiga »

Malo update-a...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0FjVRicC ... ideo_title[/youtube]
Odgovori