ROCO!?!

Vse kar ne spada v ostale kategorije.
Gregor
Vajenec
Vajenec
Prispevkov: 25
Pridružen: 25.01.2006, 7:27
Kraj: LJ

ROCO!?!

Odgovor Napisal/-a Gregor »

Se opravičujem, če je ta tema že bila obravnavana zanima me le, kaj se sedaj digaja s to firmo. Kolikor sem uspel sam ugotoviti se je družba preimenovala v Modelleisenbahnen. Za znamka roco naj bi ostala. Kolikor se še uspel najti na internetu stvari še niso čist čiste okoli tega. No internetna stran je živa pa tudi, ko sem jim poslal emajl, so mi hitro odgovorili. Pri MoKo pa ne kažejo več interesa, da bi delali z Rocom. Se bo pojavil kakšen novi slovenski uvoznik ali pa se bomo sami znašli.

Kaj menite oz imate še kakšno info?

lp
Gregor
jaffa
Pom. strojevodje
Pom. strojevodje
Prispevkov: 53
Pridružen: 03.01.2006, 16:32

Re: ROCO!?!

Odgovor Napisal/-a jaffa »

[quote="Gregor"]Se opravičujem, če je ta tema že bila obravnavana zanima me le, kaj se sedaj digaja s to firmo. Kolikor sem uspel sam ugotoviti se je družba preimenovala v Modelleisenbahnen. Za znamka roco naj bi ostala. Kolikor se še uspel najti na internetu stvari še niso čist čiste okoli tega. No internetna stran je živa pa tudi, ko sem jim poslal emajl, so mi hitro odgovorili. Pri MoKo pa ne kažejo več interesa, da bi delali z Rocom. Se bo pojavil kakšen novi slovenski uvoznik ali pa se bomo sami znašli.

Kaj menite oz imate še kakšno info?

Kot je meni znano firma Roco dela naprej, kaj in kako pa bo z uvozom, pa bi ti lahko odgovoril kar g.Branko Kovac, ki je tudi prijavljen na tej debatni skupini, pa zal, razen njegovih reklam, na listi se nisem uspel zaslediti nobenega prispevka od njega.
Drugace pa ti preostane le se obisk kaksne trgovine v sosednji Avstriji ali Italiji.
Gregor
Vajenec
Vajenec
Prispevkov: 25
Pridružen: 25.01.2006, 7:27
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a Gregor »

Ali je imel prej Roco industrijsko prodajalno? Zdej mislim, da jo imajo namen imeti, vsaj po tem sodeč, da imajo nakazano kako se pride to tovarne roco v salzburgu.

lp
G.
kit

Odgovor Napisal/-a kit »

Kako je z industrijsko prodajo pri Roco proizvajalcu ne vem :shock: , vem pa to, če si imel namen kupiti za nekaj tisoč eurov :twisted: modelov pri njih si jih lahko kupil. V industrijsko prodajo pa močno dvomim, ker v tujini ni te prakse, da bi se ukvarjali s strankami za nekaj deset eurov :? , saj so za to trgovci.
Drug problem, ki pa ni majhen je pa zastopstvo :cry: , ker so tukaj klavzule in zaradi tega ne moreš zastopati dveh konkurenčnih firm hkrati, ker je ena od njih zmerom v ozadju, kar pa lahko vsi veste kaj to pomeni.
Sicer naj ti pa ne bo žal, ali si vezan ravno samo na Roco modele. Čeprav mu vse pohvale, ker se je trudil in naredil nekaj slovenskih modelov vagonov, vendar pa imaš na voljo še druge proizvajalce modelnih železnic, ki so mogoče še kvalitetnejši kljub isti ceni :wink: . Boš moral kupiti še nekaj modelov od ostalih proizvajalcev, da boš spoznal razliko :idea:
kit

Odgovor Napisal/-a kit »

Kaj bo pa z Roco firmo je pa najbolj da počakamo, kaj bo prinesel mednarodni sejem igrač v Nürenbergu :wink: . Čudi me pa to, da trgovec Moko ne kaže več interesa :?: , da bi delal z Rocom, saj je za lansko leto napovedoval poleg cisterne še en model vagona :roll: , mogoče so tu klavzule :twisted: .
Gregor
Vajenec
Vajenec
Prispevkov: 25
Pridružen: 25.01.2006, 7:27
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a Gregor »

imam tudi druge modele dasiravno imam roca-a največ zavoljo močnega zastopstva v SLO v teh letih.

Imam še fleiscmann-a in kolikor sem sam opazil je manj kvaliteten od roca imam še piko in je ravnotako slabši od roka predvsem kar se detajlov tiče. Najbrž se je roco dobesedo sesul sam vase že zaradi preobsežnega reperturaja, ki ga je ponujal in pa v temu, da mu je v zadnjih letih kvaliteta padla in cena zrasla, ko se je trg na to odzval je zaradi hiperprodukcije prišlo do kolapsa.

lp
G.
kit

Odgovor Napisal/-a kit »

Preiskusi še malce Trix modele :wink: .
Roco se je pa zainvistiral z novogradnjo. Ker se je plasiral z 65%proizvodnje na Nemškem tržišču in mu je tam prodaja tudi padla ravno na račun kvalitete in nekonkurenčnih cen je rezultat na dlani :wink: .
Naprimer: Trix-ov model lokomotive Herkules z kovinskim ohišjem, pogonom na vsa 4 kolesa, za luči so leddiode in ima serijsko vgrajen digitalni dekoder :idea: pa stane manj kot 100€ :!: . Za isti model pri Roco-tu, pa še dekoderja nima pa pripravi kar 180€. Mislim, da je vredno razmisleka :wink:
IC-Pohorje503

Odgovor Napisal/-a IC-Pohorje503 »

roco je mogoče bo TAURUS 541-101 je ogrinal... upam bo!
Gregor
Vajenec
Vajenec
Prispevkov: 25
Pridružen: 25.01.2006, 7:27
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a Gregor »

No glede na to, da imajo avstrijci identične 1216, kot je naša 541 bi bila to edinstvena prilika.

Jest še lovim meharco, ko sem na roco poslal emajl, so me usmerili na italijanskega prodajalca ampak ni odgovarjal na moje emajle.

lp
G.
vlakoljubec

Odgovor Napisal/-a vlakoljubec »

Kit s tabo se popolnoma strinjam, da je še nekaj ostalih proizvajalcev in da je treba preiskusiti še malce Trix modele. Pri Trix-u me je od začetka malce motilo, ko ga je prevzel Märklin pod svoje okrilje in so bila že ugibanja, ali je to začetek konca z Trix-om. Kasneje se je pa to izkazalo, da je Trix s tem ogromno pridobil, ker je Märklin z prevzemom opustil svoj HAMO program. Tudi Märklin je obdržal ves Trix program. Tako lahko sedaj dobiš isti model za istosmerno ali izmenično napajanje. Pa še izdelava je lahko rečem najkvalitetnejša za zmerno ceno. Zastopnik za Trix v Sloveniji pa je firma Prometej d.o.o. iz ljubljane. Lahko pa modele kupiš pri Moko trgovcu iz Domžal, vendar jih boš moral naročiti po izboru iz kataloga, ker jih nima na zalogi. :wink:
Zanima me tudi, če bo kdo izmed vas šel na sejem v Nürenberg, da napoše nekaj besed o novoih modelih in kako se bo odrezal Roco, ki je imel lansko leto krizo.
kit

Odgovor Napisal/-a kit »

Sedaj je Nürenberg že mimo in glede firme Roco vemo malo več, da se ve toliko kot se je vedelo pred sejmom, ali malce več. Roco je imel ponudbo modelov zelo skromno (nekaj pred leti predstavljeni modeli v drugačnih barvah in tiskom). Novost je ta, da so zaradi lastništva in patentov zamenjali tire rocoline za geoline tire in miško lokmaus z novo multimaus. Za Slovenijo pa še zmerom ni nobenega uradnega zastopnika. Za kakega bi mogoče bila priložnost za zastopstvo.
milchy
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 5700
Pridružen: 11.09.2005, 17:48
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a milchy »

kit ?
a misliš, da se zastopstvo dobi kar tako, kakor greš lahko na bolšjaka v Ljubljani in kupiš rabljeno marelo ????
Gregor
Vajenec
Vajenec
Prispevkov: 25
Pridružen: 25.01.2006, 7:27
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a Gregor »

Pozdravljeni

Če bo roco izdeloval modele kakovosti po kateri je koneckoncev znan bom kupoval njihove modele z ali brez slovenskega uvoznika. Meje so padle svet se je odprl vrtičkarstva je čedalje manj, na srečno in žalost nekaterih.

lp
Gregor
kit

Odgovor Napisal/-a kit »

Glede zastopstva za Roco je tko, da moraš imeti registrirano tovrstno dejavnost (zastopstva tujih podjetij, ali trgovino), ker cesar zahteva svoje (država). Zatem moraš imeti podpisano pogodbo z firmo Roco, v kateri je eden izmed poglavitnih pogojev, da v svoji dejavnosti nimaš kakega konkurenčnega izdelka, ki bi bil konkurenca Roco-tu (klavzule). Prednost zastopstva je v tem, da lahko zastopnik naroči pri Roco-tu majhne količine, recimo samo eno žarnico. Če pa nimaš zastopstva in želiš njihovo robo prodajat, pa moraš pri njih kupiti robe za nekaj tisoč evrov robe. Pa še pri zastopstvu imaš večje rabate, kot če zastopstva nimaš.
Vendar na žalost in veselje nekaterih je vrtičkarstva zmerom manj in lahko vsak kupuje modele, kjer se mu zdi najbolje.
Konec koncev je pa važno tudi koliko model stane z vsemi prištetimi stroški (pot, poštnina, stroški nakazila in pakiranja).
Na koncu naj omenim, da pri firmi Prometej v Ljubljani lahko kupiš model lokomotive po isti ceni kot je cena istega modela v Münchnu, seveda, če si član Märklin Insider ali Trix Profi Kluba.
milchy
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 5700
Pridružen: 11.09.2005, 17:48
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a milchy »

kit, lepo si nam razložil .... a nisi odgovoril na moje vprašanje: če misliš, da se dobi zastopstvo za neko firmo kar enostavno ? Kolikor je meni poznano ni tako, mogoče se pa motim in si ti pametnejši pa boš znal to razložiti
Odgovori