ETCS Level1 - GSM-R

Vse okoli slovenskega nacionalnega železniškega operaterja.
Uporabniški avatar
ŽAT32
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1105
Pridružen: 27.07.2012, 16:52

Re: ETCS Level1 - GSM-R

OdgovorNapisal/-a ŽAT32 » 06.07.2015, 20:07

gorican napisal/-a:Hej 8)

Kje ta trenutek pri nas (še) postavljajo stebre/stolpe tega omrežja??
Končano mora biti do konca tega leta, drugače bo treba vračat denar EU :idea:

Na mojem koncu, od ŽP Nova Gorica do ŽP Sežana, naj bi bile postavljene vse, razen v Štanjelu so neke mučke, da je preblizu OŠ #-o


Lahko ti povem za naše konce

V Grosupljem nekoč že postavljeni stolp še vedno leži pred neko razvpito odvetniško pisarno, v Veliki Loki je le luknja, v Šentlovrencu ni še nič, v Gabru je luknja že zasuta (brez temelja za stolp), Šmarskem pa naj bi luknjo zdaj zdaj začeli kopati. Kabelska trasa je narejena od Metlike do Ivančne gorice in od Mlačevega do Škofljice.Pred prazniki so začeli kopati od Škofljice proti Ljubljani, pa že en teden ni nobenega bagra več. Mogoče so spet kakšnega ukradli.

Le Kočevska ima postavljene že vse stolpe, le proge malce manjka :wink:


Kar pa se tiče vračanja denarja......nič ne bo treba vračati. Še ene dvakrat "posodimo" kakšno milijardo v kak sod brez dna, ene par odškodnin našim kljukcem se izplača, pa soldov ne bo več.
Tujci pa se bodo zagrebli za nas. Pa ne, ker smo tako hudičevo fejst, ampak da bo tisti, ki bo prvi, vsaj drobtine dobil :mrgreen:
dingo
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 524
Pridružen: 08.08.2009, 15:42

Re: ETCS Level1 - GSM-R

OdgovorNapisal/-a dingo » 06.07.2015, 20:45

Med postajama Bled in Bohinjska Bistrica sem včeraj s ceste opazil temelj še brez stolpa, in pa mehanizacijo za polaganje korit za kable ob progi.

Je pa zanimivo glede nasprotovanja tem stolpom. V Ivančni Gorici stoji polek postaje v okolici hiš pa nisem slišal, da bi kdo sploh omenil ta stolp, kaj šele nasprotoval postavitvi (enako velja za Višnjo Goro).
Očitno nasprotujejo samo tam kjer se zavoha denar preko odškodnin :roll:
Zadnjič spremenil dingo, dne 06.07.2015, 20:57, skupaj popravljeno 4 krat.
Uporabniški avatar
petindvajsetka
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 796
Pridružen: 28.08.2011, 19:57

Re: ETCS Level1 - GSM-R

OdgovorNapisal/-a petindvajsetka » 06.07.2015, 20:50

Na Savinjski progi so sedaj vsi stolpi na svojem mestu. :)
SIMY
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 919
Pridružen: 20.02.2006, 20:29
Kraj: Štajerska
Kontakt:

Re: ETCS Level1 - GSM-R

OdgovorNapisal/-a SIMY » 06.07.2015, 21:19

Šoštanj jih je nekaj zeznu,v razdalji 100m ,dva temelja,stolp pa samo en :).
Uporabniški avatar
petindvajsetka
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 796
Pridružen: 28.08.2011, 19:57

Re: ETCS Level1 - GSM-R

OdgovorNapisal/-a petindvajsetka » 07.07.2015, 7:59

SIMY napisal/-a:Šoštanj jih je nekaj zeznu,v razdalji 100m ,dva temelja,stolp pa samo en :).


A ti bi imel dva stolpa v Šoštanju? :mrgreen:
LukaSLO
Pom. strojevodje
Pom. strojevodje
Prispevkov: 57
Pridružen: 13.07.2012, 11:59

Re: ETCS Level1 - GSM-R

OdgovorNapisal/-a LukaSLO » 28.07.2015, 10:38

Na Veliki Loki se premika - očitno se nadaljujejo priprave za postavitev bazne postaje. :D

Sicer poteka polaganje kabla med Višnjo Goro in Žalno.
dingo
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 524
Pridružen: 08.08.2009, 15:42

Re: ETCS Level1 - GSM-R

OdgovorNapisal/-a dingo » 28.07.2015, 11:55

Se bo v te kanale, ki jih polagajo položilo tudi progovni kabe, ki je napeljan po drogovih?
Uporabniški avatar
ŽAT32
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1105
Pridružen: 27.07.2012, 16:52

Re: ETCS Level1 - GSM-R

OdgovorNapisal/-a ŽAT32 » 28.07.2015, 18:19

dingo napisal/-a:Se bo v te kanale, ki jih polagajo položilo tudi progovni kabe, ki je napeljan po drogovih?


Na Dolenjski progi ne
Kanarček715
Pom. strojevodje
Pom. strojevodje
Prispevkov: 57
Pridružen: 27.01.2014, 19:34

Re: ETCS Level1 - GSM-R

OdgovorNapisal/-a Kanarček715 » 29.07.2015, 7:43

Ali se bo na kamniški progi položilo progovni kabel v zemljo, ki je napeljan po drogovih?
Uporabniški avatar
ŽAT32
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1105
Pridružen: 27.07.2012, 16:52

Re: ETCS Level1 - GSM-R

OdgovorNapisal/-a ŽAT32 » 29.07.2015, 15:26

Kanarček715 napisal/-a:Ali se bo na kamniški progi položilo progovni kabel v zemljo, ki je napeljan po drogovih?


Kamniška nima progovnega kabla. Kar visi tam gori je optični kabel, in kolikor vem, bo tam tudi ostal
LJ363
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1527
Pridružen: 30.07.2007, 17:27

Re: ETCS Level1 - GSM-R

OdgovorNapisal/-a LJ363 » 29.07.2015, 18:31

Mene pa zanima, če se res ne da dveh kablov speljat po enih kanaletah? V Ljubljani jih imajo že na eni strani, pa zdaj razkopavajo še na drugi, in polagajo "tako velike", da bo ob naslednji priliki spet treba razkopavat in polagat še tretje. =D>
LukaSLO
Pom. strojevodje
Pom. strojevodje
Prispevkov: 57
Pridružen: 13.07.2012, 11:59

Re: ETCS Level1 - GSM-R

OdgovorNapisal/-a LukaSLO » 03.08.2015, 19:30

Se mi je zdelo, da bi moral tak projekt po pravilih EU imeti tudi spletno stran. In jo ima ... :D

http://www.gsm-r.si/
Uporabniški avatar
RitterVonGhega
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1248
Pridružen: 13.09.2012, 14:35
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: ETCS Level1 - GSM-R

OdgovorNapisal/-a RitterVonGhega » 29.08.2015, 9:12

spet pride d.lok 275.612 (1206) D-LBL v Špilju, pa danes že v Mariboru je čaka.....

poglejte več slike ; https://www.facebook.com/EuroCityCardSl ... =1&theater

lp
www.eurocitycard.blogspot.com novice in galerija..... :))
cokla
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 11422
Pridružen: 10.08.2007, 21:50
Kraj: ob levem bregu Save

Re: ETCS Level1 - GSM-R

OdgovorNapisal/-a cokla » 07.09.2015, 12:28

Danes že tretji in predvidoma zadnji dan testiranj na relaciji Zidani Most - Laze....
Slika

Slika

Slika

Slika
Zakaj dekleta povesijo oči, ko jim rečeš: "Ljubim te"?

Da bi videle, če je res !

( Regis Houser )
Uporabniški avatar
bart
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 1285
Pridružen: 07.03.2007, 19:50

Re: ETCS Level1 - GSM-R

OdgovorNapisal/-a bart » 14.10.2015, 18:39

To pa je premik =D> =D> =D>

V LOŠKIH NOVICAH je župan Škofje Loke MIHA JEŠE odgovarjal na vprašanja...

:?: Pred časom je bila zelo aktualna problematika postavitve bazne postaje v vasi Reteče. Ali imate zagotovilo, da bo bazna postaja res postavljena drugje?
"Z Direkcijo RS za infrasturukturo smo podpisali pogodbo, da bo bazna postaja na drugi lokaciji bolj proti vzhodu in izven naselja, občina pa bo krila del stroškov prestavitve. Ta znesek v maksimalni višini 23 tisoč EUR bo bremenil proračun 2016. Naj tukaj pohvalim prebivalce, ki so se zelo dobro organizirali, da so našli boljšo lokacijo in se tudi dogovorili z lastnikom za odkup zemljišča."

Spraševala je Klavdija Škarbo Karabegović

Dodajam še svojo sliko, stare lokacije na ŽP Reteče, za osvežitev.
Slika

Jernej

P.S. Sledi slika s terena.

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov