dokopal sem se do zapisa o letališču v Šiški, ki ga je podal Tomaž Weber.
Takrat, ko so zgradili letališče v Polju je bil star 6 let.
Objavljeno v Marija Stanonik: Bela Ljubljana,2001
ZANIMANJE ZA LETALSTVO SO VZBUJALA LETALIŠČA IN LETALA, ŠE POSEBEJ PA MITINGI IN LETALSKE NESREČE
Tomaž Weber, Bežigrad, 2000
citat:
"Čeprav je po materinem izročilu moja prva izgovorjena beseda avto, se spominjam, da so me vedno privlačila letala.
Komaj šest let star sem prisostvoval poletu mojega očeta z dobrim znancem Rapetom, letalcem, ki je v bojih prve svetovne vojne izgubil desno nogo, to pa ni bila ovira, da ne bi z umetno nogo prav akrobatsko krmaril po vojni svojega visokokrilca rdečega Lojzeta nad Ljubljano in drugod.
Letela sta skoraj eno uro od letališča v Šiški, ki se je razprostiralo med kamniško in gorenjsko železniško progo na prostoru kasnejšega Hermesa in Speedway tekmovališča, danes pa atletskega stadiona.
To letališče je delovalo vse do leta 1933, ko je bilo premeščeno v Devica Marija v Polju, nanj nas spominja še danes t. i. Letališka cesta. To letališče je delovalo tudi za potniški promet vse od leta 1933 do 1963, ko je prišlo do otvoritve sedanjega letališča na Brniku."
MMG: STIB mi je povedal, da se je pripeljal na to letališče v Polju (z očetom) s K-15 obrazcem ("legitimacijo"). Nisem si pa zapomnil kdaj oz. koliko je bil takrat star (vsekako pa od 6 do 13 let)

Bi rekel, da z enim takim...pristajal pa je na travniku (drrrrr...).

iz facebook: Staro Ljubljansko Letališče
pozdrav
Darko