Zanima me če je ta vagon nekoč vozil po slovenskih tirih, in kdaj je nazadnje vozil???
Ali se je to uporabljalo za prevoz pošte, ko še cestni promet ni bil tako razvit, za prevoz med Lj in Mb??
Sliki vagona:

Ni znano, da bi kdaj ropali naš vlak. Mislim, da niso vozili denarja. Sicer pa so bili poštarji itak zaklenjeni v vagonu, vagon pa ni bil prehoden.kretnica napisal/-a:A ima kdo kakšno informacijo o poskusu ropa oz. če so ga mogoče kdaj oropali
Poštni vagon je skupaj s tirnicami premaknjen na drugo stransuha napisal/-a:Ali kdo ve kaj se je zgodilo s spoštnim vagonom, ki je stal pred glavno Pošto v Murglah v ljubljani? Iz glavne ceste sem zadnjič videl da na nekdanjem mestu perona in vagona postavljajo novo skladišče.
Ljubljanski poštanski vagon je vozio od Ljubljane do Munchena i to u sastavu Tauern Expressa od '82. do '86. a nakon toga od Villacha do Munchena u sastavu Austria Expressa.casio napisal/-a:Pri medarodnih vlakih so bili videti tuji poštni vagoni,a so mogoče naši poštni vagoni tudi vozili čez mejospomnim se vagonov Nočni Skok bolj za hitrejše podšiljke tovorov.
Da ali '69. su rađeni za DDR a onda za PTT ali tek '72. za Ljubljanski PTT.Florjan napisal/-a:Omenjene vagone starejše izvedbe so izdelovali v TŽV "Janko Gredelj" že pred letom 1970. Leta 1969 sem bil v omenjeni tovarni na specializaciji, ko so jih izdelovali za DDR Post. Bil sem prisoten pri gradnji vagona in poskusni vožnji. Več na forumu:
http://pxtr.de/dr-wagen/portal/forum/vi ... ead_id=229