Anzee napisal/-a:suha napisal/-a:za branje QR vozovnic normalne mobilne telefone (njihovo kamero)
Verjetno cisto korektna resitev, vendar preko telefona tezje sprintas potrdilo o karti (kar verjetno zelijo pri SZ). Zakaj je sicer to nujno potrebno ne vem, ampak predvidevam da je direktno printanje iz telefonskega aparata rahlo tezja operacija. Vseeno pa zgleda namenski terminal neprimerno bolj profesionalno kot nek telefon. Ce pa so ti terminali na SZ res dobri pa je verjetno druga zgodba...
Kondukterji od Trenitalie tudi uporabljajo mobilne telefone. Če je za njih dobro, bo pa tudi za SŽ. Če je res treba natisnit potrdilo, je pa kolega mkx napisal kako se to naredi. Za pasom mini tiskalnik, ki se brezžično poveže s tem mobilnim telefonom. Natakarji, redarji, itd. imajo vsi to že leta...
Kar se tiče namenskih terminalov za branje QR kod, ne vem kako imajo pri SŽ to urejeno sedaj, a pred leti sem se vozil z Deutsche Bahnom in so oni uporabljali iste terminale kot takrat pri SŽ, le da je imel terminal od DB ob strani vgrajen še laserski čitalec QR kod, ki so jih kot možnost pri DB uvedli že pred leti. Kakorkoli je ta terminal deloval skrajno okorno in nerodno, sploh s tistim dodatkom, ki je nevarno šrtlel iz aparata in si samo čakal da se bo z njim zapel ob kakšen ruzak potnika ali sedež. Kondukter je tudi imel težave z branjem QR kod s tako nadgradnjo. Na koncu se spomnim, da sva težavo rešila tako, da je čez terminal povlekel mojo kreditno kartico. Namreč, če si preko spletne strani DBja kupil karto si moral poleg QR kode pokazati še neko identifikacijo. To pa je bila ali osebna izkaznica (samo za določene države), ali kartica DBja, ali pa bančna kartica s katero si opravil nakup. Skratka naprava je prebrala magnetni trak in ker je bilo v sistemu zabeleženo, da sem s to kartico opravil nakup je lepo izpisalo potrdilo. Enako se da naredit z osebno izkaznico ali potnim listom, če aparat prebere OCR zapis na osebni, ali čip oz. OCR zapis na potnem listu.
Skratka možnosti je malo morje...