Kako začeti delati dodatke za Railwrork train simulator?

Vse na temo MS Train Simulatorja, veliko veselja..
Odgovori
železničar
Vajenec
Vajenec

Kako začeti delati dodatke za Railwrork train simulator?

Odgovor Napisal/-a železničar »

Pozdravljeni!

Odločil sem se, da bom tudi sam začel se ukvarjat z dodatki in bom probal dati v igro slovenske vlake, vagone ipd.
Poiskusil bom tudi narediti neke vrste mapo slovenije (pomojem ogromno dela).

Zanima me katere programe rabiš, da tisto sliko ko jo nevem slikaš v kebini LP - jevke daš v vlak vlak pa v igro.
LeP PoZdRaV
JaN
Uporabniški avatar
AnejTS
Strojevodja I
Strojevodja I
Kraj: Ptuj

Re: Kako začeti delati dodatke za Railwrork train simulator?

Odgovor Napisal/-a AnejTS »

v tej temi si mal poglej.
LP Anej
desiro
Strojevodja I
Strojevodja I
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a desiro »

Pa za začetek bi bilo lepo če bi popravil naslov teme, igra se namreč imenuje "RailWorks" :wink:
The hardest part of my job is being nice to people who think they know how to do my job LOCOMOTIVE DRIVER
Mojca22
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Mojca22 »

železničar napisal/-a: 04.12.2011, 17:50 Pozdravljeni!

Odločil sem se, da bom tudi sam začel se ukvarjat z dodatki in bom probal dati v igro https://ergochord.com slovenske vlake, vagone ipd.
Poiskusil bom tudi narediti neke vrste mapo slovenije (pomojem https://zanositev-coach.si/avtogeni-trening/ ogromno dela).

Zanima me katere programe rabiš, da tisto sliko ko jo nevem slikaš v kebini LP - jevke daš v vlak vlak pa v igro.
Pozdravljen!

To se sliši kot zelo zanimiv projekt! Če želiš ustvariti dodatke za igre z vlakci, kot so slovenski vlaki in vagoni, ter jih vključiti v igro, boš potreboval nekaj specifičnih programov za modeliranje, teksturiranje in vključevanje v igro. Za izdelavo 3D modelov, kot so vlakci, vagoni in mape, boš potreboval program za 3D modeliranje, kot je Blender, ki je brezplačen in odprtokoden. Blender ti omogoča modeliranje, teksturiranje, animiranje in izvoz v različne formate, ki so primerni za igre. Če bi želel bolj profesionalen program, je tu tudi Autodesk 3ds Max, vendar je ta plačljiv. Za začetnike je lahko uporaben tudi SketchUp, ki omogoča enostavno modeliranje, vendar ni tako zmogljiv kot Blender ali 3ds Max.

Ko boš imel model vlakca ali vagona, boš moral ustvariti teksture, ki jih boš "nalepil" na model. Za to so dobri programi, kot je Substance Painter, ki je zelo napreden za teksturiranje, ali pa bolj klasični GIMP in Adobe Photoshop za ustvarjanje in urejanje tekstur v 2D. Ko boš imel vse modele in teksture pripravljene, jih boš moral vključiti v igro, ki jo podpiraš, kot je na primer Train Simulator ali Open Rails. Te igre imajo običajno orodja za uvoz lastnih modelov in tekstur. V primeru Train Simulatorja je to mogoče preko Steam Workshopa, Open Rails pa omogoča uvoz različnih modelov in jih vgrajuje v svojo igro preko specifičnih formatov.

Če želiš izdelati zemljevid Slovenije, boš moral uporabiti posebna orodja za ustvarjanje natančnih zemljevidov in prog. Programi, kot je QGIS, ki je odprtokoden GIS program, ti bodo omogočili natančno risanje prog in zemljevidov, ki jih lahko nato pretvoriš v format, ki ga podpirajo igre. Če boš želel ustvariti terene in krajinske elemente, ti bo lahko pomagal tudi World Machine, ki omogoča generiranje terena, ki ga lahko vključiš v igro.

Ko boš imel vse pripravljeno, boš moral model izvoziti v igro in preizkusiti, kako se obnaša. Pomembno je, da preveriš, če igra, v katero vnašaš svoje modele, podpira specifične smernice za uvoz. Celoten proces zahteva kar nekaj časa in truda, ampak če imaš strast do ustvarjanja in ljubezen do železnic, je to lahko zelo zabavno in nagrajujoče. Če potrebuješ dodatne informacije o programih ali korakih, sem tukaj, da pomagam!
Odgovori