Modernizacija Slovenskih Železnic

Vse okoli slovenskega nacionalnega železniškega operaterja.
Odgovori
Uporabniški avatar
mkx
Strojevodja I
Strojevodja I
Kraj: Dolenjska

Re: Modernizacija Slovenskih Železnic

Odgovor Napisal/-a mkx »

Verjamem, da bi bilo lahko obveščanje o lokaciji tira 92 tudi boljše. Ni pa tako stašno slabo:
  • na spletni strani SŽ z obvestili potnikom (https://potniski.sz.si/pomoc-uporabniko ... v-prometu/, rubrika "Nadomestni prevozi in ovire") je trenutno še vedno na prvi strani rubrika "15.12.2024-13.12.2025[OBVESTILO] Vlak vozi do/s postaje Ljubljana na/iz začasnega perona 92 (od 15. 12. 2024 dalje)." ... in znotraj obvestila je objavljena povezava "navodila za dostop do začasnega perona (tir 92)" (ki je povezava na Google maps z vrisano peš potjo od postajenga poslopja do dotičnega perona).
  • na sami poti so postavljene table z oznako "obvoza"

Nekaj fotografij:

1. na križišču Trga OF in Dunajske ceste, pogled v smeri proti severu:

Slika

2. "odcep" poti proti peronu z Dunajske v podhodu pod tiri, pogled v smeri proti severu:

Slika

3. isti "odcep", pogled proti jugu (za potnika, ki prihaja iz smeri Bežigrada oz. Gospodarskega razstavišča):

Slika

4. pogled po klančini navzgor. Na fotografiji se klančina precej blešči, vendar ni tako zelo spolzka, beton je nekoliko hrapav. Ni pa idealen, če bo bolj moker (ali celo rahlo poledenel), zna tole biti kar drsalnica:

Slika

Pa še dva pogleda na "železniški" del perona oz. tira 92:

1. pogled vzdolž perona:

Slika

2. pogled na konec tira (štuc v smeri proti postajnemu območju, tir je odprt proti Gorenjski oz. postaji Ljubljana - Šiška):

Slika
LP, Metod
Uporabniški avatar
mkx
Strojevodja I
Strojevodja I

Odgovor Napisal/-a mkx »

Na hitro sem iskal, pa ne našel: ali ima kdo povezavo do tirne sheme ŽP Ljubljana po obnovi?
LP, Metod
Uporabniški avatar
Tin€
Strojevodja I
Strojevodja I
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tin€ »

mkx napisal/-a: 19.12.2024, 10:12 Na hitro sem iskal, pa ne našel: ali ima kdo povezavo do tirne sheme ŽP Ljubljana po obnovi?
Tukaj imaš https://miniaturna-zeleznica.eu/Proge/proge.php pa tudi predvidene trase novih posodobitev na posameznih progah (klikni na progo npr 80)
Tine
Ljubitelj
Strojevodja I
Strojevodja I

Odgovor Napisal/-a Ljubitelj »

Verjamem, da bi bilo lahko obveščanje o lokaciji tira 92 tudi boljše. Ni pa tako stašno slabo:
Ko sem jaz ob pisanju mojega prispevka gledal sporočila SŽ je bila vidna samo skica postaje in označena lega perona. Navodila za pot nisem nikjer zasledil. Nato sem iz same žlehtnobe povprašal Potniški promet in sprejel odgovor čez kakšna dva dni z navodili. In glej, takrat so bila tudi na spletni strani. Torej zadeva je rešena, verjetno pa nbe bo manjkalo nezgod, ko bodo potniki, predvsem starejši in nevešči interneta, prišli na postajo in ugotovili, da nimajo možnosti ujeti vlaka na tem famoznem 92. peronu.... Ravno včeraj sem bil priča, ko se je starejši možak na poti v Kresnice vsedel na MV za Gradec in lepo potoval v ZM in nato čez kakšno uro nazajh v Kresnice.....
Postaja pa izgleda kot da je vojna, oziroma na meglen spomin na čase pred izgradnjo mariborske postaje.... Je pa moja žena rekla, vsa sreča da so tako temeljito sve razbili, saj nobenemu vrlemu politiku ne bo padlo na pamet, da bi prekinil z investicijo!
Uporabniški avatar
mkx
Strojevodja I
Strojevodja I

Odgovor Napisal/-a mkx »

Tin€ napisal/-a: 19.12.2024, 11:48
mkx napisal/-a: 19.12.2024, 10:12 Na hitro sem iskal, pa ne našel: ali ima kdo povezavo do tirne sheme ŽP Ljubljana po obnovi?
Tukaj imaš https://miniaturna-zeleznica.eu/Proge/proge.php

Najlepša hvala.
LP, Metod
Yoyo2222
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Yoyo2222 »

Če ima slučajno kdo več informacij: Kaj se pa dogaja na področju postaje Zidani Most oziroma kakšni so načrti prenove tega vozlišča? Trije postajni tiri bodo vsaj po mojem mnenju premalo ob naraščajočem tovornem prometu itd.

Temu pa dodajam še naslednje vprašanje: kako je z obnovami medpostajnih odsekov na Zasavski progi? Tu se nahaja precej ovinkov, ali so morda v načrtu kakšne prilagoditve porge ali pa gradnje kakšnih tunelov?
Uporabniški avatar
Tin€
Strojevodja I
Strojevodja I
Kontakt:

Yoyo2222 napisal/-a: 24.12.2024, 15:27 Če ima slučajno kdo več informacij: Kaj se pa dogaja na področju postaje Zidani Most oziroma kakšni so načrti prenove tega vozlišča? Trije postajni tiri bodo vsaj po mojem mnenju premalo ob naraščajočem tovornem prometu itd.

Temu pa dodajam še naslednje vprašanje: kako je z obnovami medpostajnih odsekov na Zasavski progi? Tu se nahaja precej ovinkov, ali so morda v načrtu kakšne prilagoditve porge ali pa gradnje kakšnih tunelov?
Konkretno za progo št. 10 so trenutni načrti takšni https://miniaturna-zeleznica.eu/Proge/proga10.php O Zidanem Mostu pa ni še nič dorečenega.
Tine
Yoyo2222
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Yoyo2222 »

Tin€ napisal/-a: 24.12.2024, 16:26
Yoyo2222 napisal/-a: 24.12.2024, 15:27 Če ima slučajno kdo več informacij: Kaj se pa dogaja na področju postaje Zidani Most oziroma kakšni so načrti prenove tega vozlišča? Trije postajni tiri bodo vsaj po mojem mnenju premalo ob naraščajočem tovornem prometu itd.

Konkretno za progo št. 10 so trenutni načrti takšni https://miniaturna-zeleznica.eu/Proge/proga10.php O Zidanem Mostu pa ni še nič dorečenega.
Hvala zadeve zgledajo precej obetavne!
gorican
Strojevodja I
Strojevodja I

Odgovor Napisal/-a gorican »

Pozdravljeni,

zanima me, kdaj je pričakovati javni razpis za gradnjo novega železniškega postajališča v Šempetru pri Gorici?

Lp
Re 4/4
Strojevodja I
Strojevodja I

Odgovor Napisal/-a Re 4/4 »

A si tudi ti tako nestrpen kot sosednji forum? :D

Krško, Jesenice, Trbovlje, Brezovica, Preserje, Vnanje Gorice, Sevnica, Emonika. O teh projektih se bo v glavnem govorilo letos.

Natančen odgovor na tvoje vprašanje ne ve niti investitor.
Signal
Strojevodja I
Strojevodja I
Kraj: Maribor - levi breg

Odgovor Napisal/-a Signal »

MMG, Slovenska Bistrica je imela in ima 3 glavne tire (2, 3, 4). Edini peron se nahaja med tiroma 3 in 4.
Prijeten preostanek dneva
Signal
Uporabniški avatar
Tin€
Strojevodja I
Strojevodja I
Kontakt:

Signal napisal/-a: 02.02.2025, 12:39
MMG, Slovenska Bistrica je imela in ima 3 glavne tire (2, 3, 4). Edini peron se nahaja med tiroma 3 in 4.
Hvala za opozorilo, sem popravil glede tirov, št. peronov pa je bilo pravilno.

Pa še en dodatek, kronološka fotogalerija nadgradnje železniške postaje Nova Gorica. Avtor 206 fotografij je Marko Obid https://www.miniaturna-zeleznica.eu/gal ... va_Gorica/
Tine
Odgovori