Bohinjska Proga
Re: Bohinjska Proga
fotografija | video produkcija | graficno oblikovanje | tisk na majice | http://www.psgt-productions.com :)
Od tistega incidenta v Anhovem se vsaj malo dogaja na Bohinjski progi,tovorni vlaki iz Anhovega vozijo preko Jesenic,ne preko Sežane 
Kakor poroča portal MMC so v Novi Gorici svečano odprli prenovljeno železniško postajo. Seveda so v slovenski javnosti spet nešteta natolcevanja o nepotrebni obnovi postaj......
Ali kdo ve, kaj se bo med 22.2. in 2.3.2025 dogajalo v bohinjskem predoru, da bo med postajama Podbrdo in Bohinjska Bistrica zaprta proga? Za celovito ureditev predora se mi to zdi nekoliko oziroma precej prekratka doba, morda pa bo odpravljena t.i. "počasna vožnja" v precejšnjem delu predora?
Zelo pa se mi smilijo potniki, ki bodo uporabljali nadomestni promet med postajama v tem času (dobro uro namesto 8 minut), ... najbrž bo avtobus vozil čez Soriško planino in Petrovim Brdom.

Zelo pa se mi smilijo potniki, ki bodo uporabljali nadomestni promet med postajama v tem času (dobro uro namesto 8 minut), ... najbrž bo avtobus vozil čez Soriško planino in Petrovim Brdom.
Tudi med Sorico in Petrovim Brdom je cesta zaradi sanacije zaprta (celo leto!), zato poteka obvoz Bohinjska Bistrica - Soriška planina - Sorica - Podrošt - Petrovo Brdo - Podbrdo.barko1 napisal/-a: ↑18.02.2025, 17:40 Ali kdo ve, kaj se bo med 22.2. in 2.3.2025 dogajalo v bohinjskem predoru, da bo med postajama Podbrdo in Bohinjska Bistrica zaprta proga? Za celovito ureditev predora se mi to zdi nekoliko oziroma precej prekratka doba, morda pa bo odpravljena t.i. "počasna vožnja" v precejšnjem delu predora?
Zelo pa se mi smilijo potniki, ki bodo uporabljali nadomestni promet med postajama v tem času (dobro uro namesto 8 minut), ... najbrž bo avtobus vozil čez Soriško planino in Petrovim Brdom.![]()
![]()
Glede izleta se strinjam z vami, to bom kot radovedni upokojenec in ljubitelj kakršnihkoli potovanj tudi storil v prihodnjem tednu.
Ali pa slučajno kdo pozna odgovor na moje prvo vprašanje?
Ali pa slučajno kdo pozna odgovor na moje prvo vprašanje?
Sanacija predora kjer je počasna vožnja.Ali pa slučajno kdo pozna odgovor na moje prvo vprašanje?
Se mogoče ve v kakšni vozni sestavi bo vozil ter na katerih postajah bo ustavljal?
To sploh ne bo direktni vlak. Povezava v smeri proti Beljaku obstaja že zdaj (LP 4214 in MV 314), nov bo izgleda samo vlak iz Beljaka do Jesenic, ki se bo tam vezal na LP 4211 (med tednom) oz. LP 4290 (med vikendom).
EDIT: je že objavljeno na spletni strani SŽ. Vlaka bosta nosila številko 4601 (vikend) in 4605 (teden). Gre za bivši "Karawanken Sprinter". Sestava pa bodisi Cityshuttle vagoni z alpskim sesalcem, bodisi Talent ali pa morda celo Cityjet.
In kdaj se vrača avstrijski vlak nazaj v Beljak? Tudi v navezavi z vlakom iz Bohinjke? Ta povezava bi znala ostati tudi po zaključku EPK.
Verjetno strojna trasa. LP 4214 ima navezavo na Beljak z MV 314 torej našim Stadlerjem.
Morda bi pa lahko počakal na našega 4210, ki je edini brez navezave na Beljak. Soča ima MV 214, LP 4208/4292 ima vezo na Mimaro, večerni 4220 pa na EN 414 oz. trenutno nadomestnega 1314.
Aha, vidim. Itak je vlak del primestne linije Koroške številka 5, sicer izven urnega takta. Verjetno gre strojni samo do Podrožce.
- lokomotivček tomaž
- Vajenec

https://radiokoper.rtvslo.si/podkast/ju ... /175138644
Decembra znova železniška linija med Ajdovščino in Novo Gorico.
Po nekaterih informacijah celo že s septembrom, torej z novim šolskim letom. Ker bo podobno kot pred ukinitvijo linija pretežno namenjena šolarjem.lokomotivček tomaž napisal/-a: ↑11.06.2025, 11:29 https://radiokoper.rtvslo.si/podkast/ju ... /175138644