Matjaž napisal/-a: ↑08.09.2007, 9:05
Komaj sem inštarilal MTS ,pa ne vem kaj narediš ,dase srečata
dvižne mize moj in drug vlak.Mi lahko kdo to obrazloži?
Če si pravkar namestil Microsoft Train Simulator (MSTS) in želiš, da se tvoj vlak sreča z drugim, potem moraš v programu nastaviti tako imenovani scenarij ali »activity«, kjer poleg svojega vlaka dodaš še tako imenovani AI vlak – to je avtomatski vlak, ki ga upravlja računalnik. To storiš v programu »Activity Editor«, ki je priložen MSTS-ju.
Najprej v tem urejevalniku nastaviš svoj vlak kot "Player Train", kar pomeni, da ga boš vozil ti. Nato pa dodaš še enega ali več "AI Trainov" – tehnični izraz za računalniško vodene vlake. Tem vlakom določiš čas odhoda, pot, postaje, in vozni red. Ko vse to pravilno nastaviš in če sta oba vlaka na isti progi (v nasprotnih smereh ali na vzporednih tirih), se bosta med vožnjo srečala. Seveda mora biti proga dovolj dolga, signalizacija pravilna, in ure usklajene, da ne pride do trka ali zastoja.
Gre za precej zanimiv in ustvarjalen del MSTS-ja, saj si sam lahko izdelaš svoje lastne dogodivščine na tirih.
Če želiš, ti lahko tudi po korakih napišem navodila, kako se točno doda AI vlak, ali pa ti pomagam ustvariti svoj prvi scenarij.