Na potovanju sem zamenjal šest vlakov: LPV 2252 (Dobova - Zidani Most), LPV 2906 (Zidani Most - Celje), LP 7809 (Celje - Rogaška Slatina), MO 7283 (Rogatec - Zabok), 3069 (Zabok - Zaprešić) in 8050 (Zaprešić - Sutla). Skupaj sem z vlakom prevozil približno 220 km.
Vozovnica:

Od doma sem odšel malo pred 6. uro zjutraj, ker je moj vlak iz Dobove odpeljal ob 7:06 in sem moral prehoditi približno 4 km. Jutro pred zoro je bilo čudovito, sveže in brez enega samega oblačka na nebu. Pospremili so me Venera, Jupiter in Sirius, ki so bili še vedno jasno vidni, zarja pa me je našla na relaciji Rigonce - Dobova:

Megleni prameni nad reko Savo. Kot sem predvideval, da me bo v Sloveniji ujela megla, je navsezadnje jesen:

Dobova je še vedno zaspana:

Prispe Stadler iz Ljubljane, s 3-minutno zamudo. Vkrcal se bom nanj za pot do Zidanega Mosta:

V bližini Krškega se je pojavila megla:

Megla me je spremljala vse do Celja, z izjemo dolin, kjer se je pokazalo sonce. Bili so zanimivi prizori, vendar jih nisem posnel, ker sem varčeval na spominski kartici. Moj žepni Olympus mi je zvesto služil že 16 let, vendar se je nekako obrabil in začenja kazati znake obrabe. Tako kot šef.
V Celju se je začel resnično sončen dan:

Slovenske železnice so me razvadile in upal sem na dizelsko različico Stadlerja, a sem na koncu dobil razmajano serijo SŽ 814. Od zunaj je videti spodobno in sveže pobarvan (in seveda sveže pografitiran), med vožnjo pa cvili, poka in se trese, kot da se bo razpadel že pri prvi menjavi. Ampak pomembno je, da se pelje proti svojemu cilju: