Zgodovinski posnetki s področja ex. Yu (1970 Niš)
Re: Zgodovinski posnetki s področja ex. Yu (1970 Niš)
Dva nova video posnetka s področja ex YU; utrip na postajah Ljubljana, Zagreb in Zidani Most... promet na bohinjski progi.
Parna (JŽ 01, 06, 10, 11, 22, 25, 29, 36...), dizel (JŽ 642, 661, 711, stari 713, 813...) in električna (JŽ 311, 342, 361, 362, 441) vleka.
Menim da so to prvi (upam da ne edini) barvni video posnetki na katerih zasledimo Brede, starega Členkarja ter Mercedes v barvah "Bajader". Vsaj zame.
Zame so zanimiva predvsem dogajanja v Zidanem Mostu ki je danes (v primerjavi s tedanjim utripom) pravzaprav zaspana postaja.
Parna (JŽ 01, 06, 10, 11, 22, 25, 29, 36...), dizel (JŽ 642, 661, 711, stari 713, 813...) in električna (JŽ 311, 342, 361, 362, 441) vleka.
Menim da so to prvi (upam da ne edini) barvni video posnetki na katerih zasledimo Brede, starega Členkarja ter Mercedes v barvah "Bajader". Vsaj zame.
Zame so zanimiva predvsem dogajanja v Zidanem Mostu ki je danes (v primerjavi s tedanjim utripom) pravzaprav zaspana postaja.
Zanimivo, kar se pa tiče današnje zaspanosti ZM se pa ne bi strinjal. Včasih so premikali in sestavljali vlake, danes pa skačejo potniki po peronih, kar je nepriemrno hitrejše. Vsekakor pa prevozi v današnjih dneh ZM precej več potniških vlakov kot pred 50 leti.ame so zanimiva predvsem dogajanja v Zidanem Mostu ki je danes (v primerjavi s tedanjim utripom) pravzaprav zaspana postaja.
LPL
Na naslednji povezavi
http://loco-photos.net/picture?/31765/c ... ia_croatia
sem opazil dokaj nenavadno fotografijo brižitke brez čelnega logotipa, kar pomeni da verjetno sodi v prehodno obdobje med JŽ in SŽ.
Zanima me koliko hitro je potekala zamenjava teh oznak in če so v kakšnem obdobju lokomotive vozile z logotipi obeh uprav?
P.S. Čeprav moje vprašanje ne sodi ravno h tej temi, pa ga vseeno pišem, saj bo največ "zgodovinarjev" bralo tukaj. Se opravičujem!
http://loco-photos.net/picture?/31765/c ... ia_croatia
sem opazil dokaj nenavadno fotografijo brižitke brez čelnega logotipa, kar pomeni da verjetno sodi v prehodno obdobje med JŽ in SŽ.
Zanima me koliko hitro je potekala zamenjava teh oznak in če so v kakšnem obdobju lokomotive vozile z logotipi obeh uprav?
P.S. Čeprav moje vprašanje ne sodi ravno h tej temi, pa ga vseeno pišem, saj bo največ "zgodovinarjev" bralo tukaj. Se opravičujem!
Pod sliko piše da je nastala 9.5.1992jž 363 napisal/-a: sem opazil dokaj nenavadno fotografijo brižitke brez čelnega logotipa, kar pomeni da verjetno sodi v prehodno obdobje med JŽ in SŽ.
LP
Z razstave na Ljubljankem gradu še dve fotki, ki sta povezani z železnico, natančneje, z delovno zmago ob prenovi lj. žel. vozlišča.
Takole je Edi Šelhaus, Delo, posnel vlak s parno lokomotivo nad Celvško:
in opis slike:
Nadvoz nad Titovo (Dunajsko) pa je posnel Svetozar Busić, Delo:
in opis:
Takole je Edi Šelhaus, Delo, posnel vlak s parno lokomotivo nad Celvško:
in opis slike:
Nadvoz nad Titovo (Dunajsko) pa je posnel Svetozar Busić, Delo:
in opis:
Spodnji levi vogal te fotografije kaže po 50 letih še prav tako podobo ... gradbena jamaAjznponar napisal/-a:Nadvoz nad Titovo (Dunajsko) pa je posnel Svetozar Busić, Delo:
LP, Metod
Sedaj se nekaj premika...mkx napisal/-a:Spodnji levi vogal te fotografije kaže po 50 letih še prav tako podobo ... gradbena jamaAjznponar napisal/-a:Nadvoz nad Titovo (Dunajsko) pa je posnel Svetozar Busić, Delo:
Pri iskanju fotografij za svojo zbirko sem na eBayu-u naletel na naslednjo
Avtor je neznan, leto predvidevam da je 1976, zanima me na kateri avstrijski postaji bi to bilo
Avtor je neznan, leto predvidevam da je 1976, zanima me na kateri avstrijski postaji bi to bilo
Zelo lepo!
Sam ne bi vedel kje je bilo posneto - morda nekje na Tauernbahnu? Mimogrede, zame je zanimivo dejstvo da so Brižitke prihajale prek Avstrije - saj bi pot prek Italije bila krajša, kajne?
Sam ne bi vedel kje je bilo posneto - morda nekje na Tauernbahnu? Mimogrede, zame je zanimivo dejstvo da so Brižitke prihajale prek Avstrije - saj bi pot prek Italije bila krajša, kajne?
Od kdaj je pa pot iz Francije v Slovenijo krajša preko Italije, zlasti če govorimo o industrijskem severnem delu. Michelin pravi Lj-Pariz čez Nemčijo 1248 km, 12:40, Lj-Pariz čez Italijo 1323 km, 14:48 h, čez Švico 1243 km, 15:28. Tukaj je sicer govora o AC danes, po železnici je verjetno (bilo) nekoliko drugače, ampak vsakdo je bolj zaupal DB kot FS. In če se spomniš, ko so še vozili MegaCombi kontejnerji v Moste so potovali preko Avstrije. Nemčije in ne Italije.Zelo lepo!
LPL
V levem zgornjem kotu me spominja na nekakšen gorski masiv ali je to čudna oblačnost? Lahko, da je Spittal Millstättersee.
...če me spomin ne vara, so bile brižite idelane v Belfortu, kar je le nekaj kilometrov stran od Basla.... ...in so laufale preko Švice in Tirolske(A) in na Jesenice notr'....
...Schwarzach st. veit ...?...mogoče...,..vendar so v mojem spominu tam hribi mal bližje, kot na tej fotki... ....lahk' pa je tud kje v Tirolih...
...zna pa bit? Buchs (SG).....mejna postaja Švica - Avstrija.... ....tist' signal desno od brižite ni avstrijski...., ...pa še na "kanalu" je makina....
...Schwarzach st. veit ...?...mogoče...,..vendar so v mojem spominu tam hribi mal bližje, kot na tej fotki... ....lahk' pa je tud kje v Tirolih...
...zna pa bit? Buchs (SG).....mejna postaja Švica - Avstrija.... ....tist' signal desno od brižite ni avstrijski...., ...pa še na "kanalu" je makina....
Drži, Buchs SG je. Odzadaj pa je še nadvoz.holding napisal/-a:
...zna pa bit? Buchs (SG).....mejna postaja Švica - Avstrija.... ....tist' signal desno od brižite ni avstrijski.
Pa še signal.
http://s3.freefoto.com/images/25/18/25_18_75_web.jpg
PORED M-VOĐE I LOŽAČA NA LOK.
MOGU PUTOVATI NAJVIŠE 2 LICA
MOGU PUTOVATI NAJVIŠE 2 LICA