Kaj se dogaja?
-
- Vajenec
Re: Kaj se dogaja?
Pomanjkanje potniških garnitur se bo tako še zaostrilo na Dolenjskem.
Sem pred kratkim potoval na delovnik in sem videl izključno kanarčke, o Stadlerjih ne duha in sluha.
Voziti v neklimatiziranih garniturah, pa spraviti kolo gor je pač korak nazaj v zgodovino, morda bo kak navdušenec skakal od veselja, večina pa ne.
Sem pred kratkim potoval na delovnik in sem videl izključno kanarčke, o Stadlerjih ne duha in sluha.
Voziti v neklimatiziranih garniturah, pa spraviti kolo gor je pač korak nazaj v zgodovino, morda bo kak navdušenec skakal od veselja, večina pa ne.
Koliko dizel flirtov je bilo pravzaprav dostavljenih do zdaj?
Tisti, ki pravijo, da je nemogoče, naj se umaknejo tistim, ki delajo, kar je nemogoče.
Ker je proga med Savo in Litijo zaprta za ves promet, se vrši nekaj nadomestnih prevozov po progi št. 80 in 81 na relaciji Ljubljana- Trebnje - Sevnica. Nekaj mednarodnih vlakov pa ima obvoz po dolenjski progi, žal le potniški, tovorni promet stoji. Razlog zakaj ni obvoza tovornih po dolenjki pa je v tem, da je ta proga le za 20 t/os in ne 22,5 t/os.
Današnji kapitalec pa je nedvoumno Optima Express, ta vlak je do 20 t/os zato je lahko peljal po tej progi. Na začetnih slikah se malce slabše vidi vlak na znamenitem šentlovrenskem dvojnem S-u, pa tudi dron ima samo dvakratni zoom.
Slike so na Optima Express - Tinetova stran o železnici
Pa še ena za povabilo:

Današnji kapitalec pa je nedvoumno Optima Express, ta vlak je do 20 t/os zato je lahko peljal po tej progi. Na začetnih slikah se malce slabše vidi vlak na znamenitem šentlovrenskem dvojnem S-u, pa tudi dron ima samo dvakratni zoom.
Slike so na Optima Express - Tinetova stran o železnici
Pa še ena za povabilo:

Zadnjič spremenil Tin€, dne 06.08.2023, 20:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Tine
Še vzrok za obvoze...

Ojoj, to je pa čista j...

Groza, proga bo na žalost zaprta še kar nekaj časa preden odpravijo vso škodo na infrastrukturi.
Tisti, ki pravijo, da je nemogoče, naj se umaknejo tistim, ki delajo, kar je nemogoče.
Uf, tole izgleda kar slabo. Kako je pa kaj stanje po ostalih zaprtih progah?
Danes pozno zvečer, če bo vse po sreči, bodo odprli levi tir na odseku Litija - Sava. Desni tir pa naj bi bil bojda precej bolj poškodovan, tako da bo obnova trajala nekoliko dlje.
-
- Strojevodja I
- Kraj: Primorska
Tudi če bi bila prevozna (trenutno še ni) bi bilo podobno kot na dolenjki. Ta slika bo verjetno razjasnila dilemo

Osni pritisk je na na teh dveh progah premajhen
Tine
-
- Strojevodja I
- Kraj: Primorska
Prazni zagotovo ne!

Osni pritisk je še najmanjši problem. Večja težava je prepustnost same proge.