HTTPS

Nam imate kaj za sporočiti, storite to tukaj
igor72
Mojster
Mojster
Kraj: Primorje

Re: HTTPS

Odgovor Napisal/-a igor72 »

Tudi meni vse narobe… na Pcju se sploh ne morem prijavit; po dveh dneh mi je uspelo na telefonu, in to komaj po spremembi gesla😵‍💫
LEP DAN
Igor
MartinSLO
Poznavalec
Poznavalec

Odgovor Napisal/-a MartinSLO »

Enako pri meni. Na PC-ju kljub spremembi gesla ni šlo na seznam forumov, po spremembi gesla na telefonu pa ponovno deluje na obojem... [-o<
Re 4/4
Strojevodja I
Strojevodja I

Odgovor Napisal/-a Re 4/4 »

Ja tudi meni zahtevalo spremembo gesla.

Ko se zamenja geslo, se je potrebno najprej nujno odjaviti. Priporoča se še izbris piškotkov. Ali pa se uporabi zasebni zavihek.
Uporabniški avatar
mkx
Strojevodja I
Strojevodja I
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a mkx »

Recept od @Re 4/4 je pri meni deloval.

Me pa zanima, zakaj se je to začelo dogajati po skoraj natanko enem mesecu po nadgradnji foruma? Morda pa je po novem vključena opcija, da gesla zastarajo (in to po enem mesecu)? Bi bilo fino, če bi @Mojster_Strojevodja to preveril in tudi dokumentiral. Ali pa če se "zastaranje" gesel izklopi?
LP, Metod
rocoss
Poznavalec
Poznavalec

Odgovor Napisal/-a rocoss »

Saj ne vem ali naj se ponovno registriram,ker mi vsake toliko časa zahteva novo geslo.
Sem se odjavil spremenil geslo pobrisal piškotke ampak zadeva ne deluje...trenutno deluje,kaj pa se še lahko naredi...kakšen nasvet?
Lp Srečko
Uporabniški avatar
Mojster_Strojevodja
Direktor
Direktor
Kraj: Bled
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mojster_Strojevodja »

Se opravičujem, ostala je vključena opcija, ki zahteva spremembo gesla starejšega od 30 dni.

Sedaj izključeno.

Mimogrede še en popravek, upam, da odpravi ponavljajoče napake.
Če ne gre uporabi večje kladivo.
"Half the job is in the discovery; the other half is having the courage to present the findings."
"Everyone is a genius at least once a year. The real geniuses simply have their bright ideas closer together."
Uporabniški avatar
mkx
Strojevodja I
Strojevodja I

Odgovor Napisal/-a mkx »

Mojster_Strojevodja napisal/-a: 06.06.2024, 12:59 Se opravičujem, ostala je vključena opcija, ki zahteva spremembo gesla starejšega od 30 dni.
Super da se je našel razlog za nepričakovano obnašanje. :thumbupl
LP, Metod
Re 4/4
Strojevodja I
Strojevodja I

Stvar je takšna.

Tisti, ki smo še ostali, lahko vidimo da je aktivnost foruma padla na 0. Kot sem sedaj menil privat, so še dodatni člani trajno odšli iz foruma iz dveh razlogov. Ni se jim dalo več ukvarjati z zadnjo težavo pri "zaciklanju" menjave gesla in pa da je tako ali tako forum že davno na smrtni postelji, saj novih članov, ki bi kaj doprinesli enostavno ni. Torej... ali je bolje da forum trajno ugasne, ker se težave s spamom ne končujejo (očitno je ribarjenje za gesli bilo precej uspešno) in ni videti da bo aktivnost še kadarkoli šla navzgor, da ne govorim o težavah z iskanjem ponudnika slik, ter tisočih že davno izginulih slik, ali pa se pusti takšno stanje še nadalje, ki nikomur ne koristi? Resnih alternativ seveda ni. Kdor ima facebook je skupina "železniški navdušenci", kjer je seveda potrebno vedeti, da so člani vseh kategorij, druga malo boljša alternativa pa je "skyscraper forum slovenia", kjer je sicer bolj poudarek na gradnji, se pa da pomeniti tudi malo širše. Dodatno težavo predstavlja tudi dejstvo, da recimo pri razpisu lokomotiv za tovorni promet vse zelo skrivajo, čeprav mi je ratalo zvedeti kdo se je prijavil. :D Sicer ne preko SŽ, ampak preko tujine in ne vem ali lahko sploh napišem, ali bolje da ne, če že skupina, ki premleva dokumentacijo ne želi povedati nikomur.

Torej ima še kdo kakšen komentar? Seveda glavno besede pri prihodnosti foruma pa nimam jaz.
Uporabniški avatar
mkx
Strojevodja I
Strojevodja I

Odgovor Napisal/-a mkx »

Meni osebno bi bilo (oz. čedalje bolj je) žal za forumom. Facebook skupine mi enostavno ne sedejo, so premalo strukturirane. Ampak precej očitno je, da so uporabniki (bivši, sedanji in nesojeni bodoči) že odločili :cry:
LP, Metod
Uporabniški avatar
Tin€
Strojevodja I
Strojevodja I
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tin€ »

Pravilno si navedel, da je težava pri menjavah gesel naredila še dodatno škodo. Prispevkov je zelo malo, zelo malo je manjkalo te dni, pa bi bila sedemdnevna preglednica novih prispevkov prazna.

Za svojo spletno stran spremljam statistiko in eden podatek je tudi od kje pridejo obiskovalci. Žal opažam, da jih je iz tega foruma čedalje manj. Do nedavnega nisem imel FB profila, sem pa spremljal "Železniške navdušence" kot neregistriran obiskovalec. Kolebal sem ali kreiram svoj FB profil in eden izmed poglavitnih dejavnikov je bila tudi aktivnost na tem forumu.

Zagotovo je forum preglednejši od FB-ja, saj se veliko lažje najde objavljeno. Žal pa je pomanjkanje novih prispevkov na tem forumu sedaj velik primanjkljaj.
Tine
Re 4/4
Strojevodja I
Strojevodja I

mkx napisal/-a: 26.06.2024, 22:18 Meni osebno bi bilo (oz. čedalje bolj je) žal za forumom. Facebook skupine mi enostavno ne sedejo, so premalo strukturirane. Ampak precej očitno je, da so uporabniki (bivši, sedanji in nesojeni bodoči) že odločili :cry:

Potem maš pa še opcijo registriracije na skyscraper forum Slovenia. Večina nas je tudi tam in ni problemov z nalaganjem slik, saj jih nalagaš direktno na forum. Gradnjo ljubljanske postaje oziroma Emonike se bo poslikalo iz vseh zornih kotov.
Anzee
Strojevodja I
Strojevodja I

Odgovor Napisal/-a Anzee »

Re 4/4 napisal/-a: 27.06.2024, 10:02 Večina nas je tudi tam in ni problemov z nalaganjem slik, saj jih nalagaš direktno na forum.
Mah to je izgovor za lenobo ljudi. Pac, na forume se je ze od pamtiveka nalagalo prek nekih dodatnih streznikov, FB pa je ljudi razvadil, ker bi vsi vse takoj, brez nekega osnovnega truda. Iz telefona za en drek sliko direktno na FB vrzt zna vsak. Na skyscrapercity ze malce tezje, na vlaki.info pa najtezje. So pa zato tudi iz tega razloga tukaj po mojem mnenju najkvalitetnejse in najbolj relevantne informacije.

To, da je sprememba gesla odnesla nekaj uporabnikov, hja, pac jih je. Mislim da sprememba gesla res nebi smela biti tezava za normalno elektronsko pismenega cloveka. Dejansko se je pa tako spucalo neaktivne uporabnike in nekatere, ki se jim v forum pac ne da vlagati. Forum pa je definitivno bil potreben tehnicne posodobitve.

Ne vem pa zakaj ideje da bi lahko "forum dokoncno ugasnil". Pac naj obstaja, tudi forumi bodo morda dosegli ponovno veljavo, zares pa si masovnega obiska na forumu nekih laikov niti ne zelim (beri fb klientela). Morda pa lahko izvedemo kaksen "crowdfunding" za diskovni prostor za slike na forumu..
fotografija | video produkcija | graficno oblikovanje | tisk na majice | http://www.psgt-productions.com :)
Re 4/4
Strojevodja I
Strojevodja I

No ja, ni čisto tako enostavno.

Ja se je nalagalo preko strežnikov, koliko starih strežnikov pa je še aktivnih? Ni zastonj kosila pravijo. No, saj tudi sosednji forum ni biser, je tudi res da slike niso nujno glavno bistvo forumov, ampak uporabniki z informacijami. Problem pa je, da jih tukaj praktično več ni aktivnih. Brati forum z eno objavo na teden, medtem ko so vse informacije na sosednjem forumu, kaj pa vem. Nimaš več nobene želje, ter upati, da bo mogoče kdaj prišla nova pomlad. Sicer sem redno akriven na štirih forumih po Evropi in opažam da so klasični forumi v zatonu. Še sam se včasih sprašujem, kaj mi je tega treba in si delam pavze. Pri mladini je tako ali tako problem, da nima realnega stika z železnico, ni iz tehnične stroke, ali pa nekaj ve o SŽ in ÖBB, potem pa se gre samo še v smeri subjektivnosti.

Sej na koncu meni je vseeno, o tem odloča tisti, ki plačuje domeno, jaz ostajam tukaj, ampak koliko je še ostalo aktivnih uporabnikov? Okoli 15, če bi moral napisati na pamet. Koliko od teh ve nekaj več kaj se dogaja v praksi/zaodrju? Bi rekel da ena roka. Problem je da so v zadnjem valu odšli ravno ti, ki nekaj vedo.
Anzee
Strojevodja I
Strojevodja I

Odgovor Napisal/-a Anzee »

Re 4/4 napisal/-a: 27.06.2024, 14:56 No, saj tudi sosednji forum ni biser, je tudi res da slike niso nujno glavno bistvo forumov, ampak uporabniki z informacijami. Problem pa je, da jih tukaj praktično več ni aktivnih.
...
Pri mladini je tako ali tako problem, da nima realnega stika z železnico, ni iz tehnične stroke, ali pa nekaj ve
Ja seveda, se strinjam. Uporabniki itak da gradijo forum, ce sta eden ali dva itak to ni forum temvec neki chat. Je pa dejstvo da velikokrat zelijo forumasi "veliko uporabnikov" - kar pa je praviloma slabo. Vcasih je bil forum mobisux (sedaj alter.si), na zacetku je bil super, potem pa je bilo ogromno nekega folka ki so dobesedno spamali. Pa seveda to ni edini primer. Nenazadnje, tudi FB grupe dokler so majhne in pregledne so uporabniki se nekako normalni, ko pa to preseze neko kriticno tocko, pa gre strmo navzdol.
Re 4/4 napisal/-a: 27.06.2024, 14:56 in opažam da so klasični forumi v zatonu. Še sam se včasih sprašujem, kaj mi je tega treba in si delam pavze.
Klasicni forumi so v zatonu ze vsaj 10 let, pa konstantno se napoveduje da bodo (iz)umrli. Nekako od takrat ko so zacela prihajati socialna omrezja na veliko. Povprecnemu cloveku je vec bilo do tega da pasivno dobi 10, 15 srckov pa lajkov na neko mizerno objavo/fotko kot pa da zrtvuje cas za neko bolj konkretno, strokovno objavo/fotko/video. Ampak forumi se kar ostajajo, in se bodo tudi obdrzali - tako kot se bo vlaki.info, vedno se nas bo naslo nekaj, ki nam pac ne bo vseeno.
fotografija | video produkcija | graficno oblikovanje | tisk na majice | http://www.psgt-productions.com :)
andro43
Strojevodja I
Strojevodja I

Odgovor Napisal/-a andro43 »

Re 4/4 napisal/-a: 27.06.2024, 14:56 Je tudi res da slike niso nujno glavno bistvo forumov, ampak uporabniki z informacijami.
To je po mojem mnenju ključno. Pri obeh ostalih naštetih opcijah pogrešam strukturiranost. Tu je recimo tema o razpisu za nove lokomotive in potem na enem mestu zbrano vse na to temo, relativno konsistentno. Človek lahko nekaj napiše in bo prej kot slej prejel nek odgovor, ne pa da bo njegov post povožen z objavo nove galerije iz Ljubljane ali random videom speljave vlaka s postaje Sveti Rok ob Sotli recimo :D za samo objavljanje videov in tega so res primernejši drugi profili, je pa okvir tega foruma super za poglobljeno debato o nekih detajlih.

Seveda je pa problem, če ima nekdo ali nekaj uporabnikov občutek, da več ali manj samo odgovarjajo na bolj ali manj bistroumna vprašanja. Če naj bi forum dobro živel, bi bilo dobro, da tudi nek podkovan in seznanjen uporabnik od njega lahko kaj ima, ne pa samo da deli svoje pridobljeno znanje enosmerno dalje.
Odgovori